ASUS Trinity: Tri-GPU VGA benchmarked!

Το HotHardware εξασφάλισε ένα πρωτότυπο μιας κάρτας γραφικών της ASUS που ενσωματώνει 3 x AMD ATI Radeon HD 3850 GPUs, οι οποίες συνδεόνται και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της τεχνολογίας CrossfireX. Το πρωτότυπο ονομάζεται ASUS Trinity.

Από τις εικόνες είναι προφανές πως οι μηχανικοί της ASUS δεν σχεδίασαν ένα νέο custom PCB για το πρωτότυπο παρά χρησιμοποίησαν ένα modified PCB μιας κάρτας γραφικών με τρια MXM graphics module slots στα οποία εγκατέστησαν τρία "έτοιμα" (από notebooks) αρθρώματα ΜΧΜ με ισάριθμες ATI Radeon HD 3850 GPUs.

Στο μπροστινό τμήμα - όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα - υπάρχει το ένα εκ' των τριών MXM αρθωμάτων με τις ATI Radeon HD 3850 GPUs. Τα άλλα δυο, όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα βρίσκονται στο πίσω μέρος. Παρατηρείτε το χάλκινο σύστημα ψύξης με τα heatpipes (το οποίο αποτελεί μέρος μιας λύσης watercooling) καθώς και τον 8-pin PCIe connector. Στην πάνω εικόνα διακρίνονται επίσης οι τέσσερις DVI έξοδοι αλλά και τα δυο MXM graphics slots.

Σύμφωνα με το HotHardware το "τέρας" με τις τρεις GPUs διαθέτει ένα PCI Express bridge chip (switch) το οποίο αναλαμβάνει να μοιράσει τα lanes του PCI Express x16 bus ανάμεσα στα chips.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στην εικόνα κάτω διακρίνονται οι πλαστικοί CrossfireX connectors.

Για την ψύξη του τέρατος, η ASUS επιστράτευσε το watercooling σύστημα της Thermaltake, BigWater 760is

Πραγματικό τέρας σε μέγεθος η ASUS Trinity.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε κάτω, η λειτουργίας multi-graphics της AMD, ATI CrossfireX έχει ενεργοποιηθεί. Ο driver "βλέπει" τρεις GPUs.

Εννοείται πως στο HotHardware μπήκαν στον πειρασμό να την μετρήσουν και φυσικά το έκαναν χρησιμοποιώντας με τις default ρυθμίσεις το 3DMark 06 για αρχή...

... και κατόπιν τα Company Of Heroes...

...και Crysis.

Για να φανταστούμε τώρα τις επιδόσεις της ASUS Trinity με τρία MXM graphics modules που καθένα ενσωματώνει μια ATI Radeon HD 4850 ή 4870... ;-)


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 37 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top