Gigabyte GA-X58-Extreme

Όπως ήταν φυσικό, η Gigabyte θα κυκλοφορούσε ένα motherboard με το Intel X58 Express chipset σε έκδοση "Extreme" και πράγματι, οι πρώτες φωτογραφίες του δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το νέο GA-X58-Extreme ακολουθεί τα ίδια σχεδιαστικά πρότυπα με το GA-P45T-Extreme (καθώς και με την DDR2-SDRAM έκδοση του με την ονομασία GA-P45-Extreme) ενώ το σύστημα ψύξης, μπορεί να λειτουργήσει τόσο με παθητικό τρόπο όσο και με ενεργητικό αλλά και να δεχτεί σύστημα υφρόψυξης αφού υπάρχει η σχετική πρόβλεψη.

Όσο αφορά στην ενεργητική ψύξη, να αναφέρουμε πως στη ψύκτρα του Northbridge μπορεί να προσαρμοστεί με μικρές βίδες ένα ογκώδες χάλκινο σύστημα ψύξης με τη μορφή "κάρτας επέκτασης" στην οποία μπορεί να εγκατασταθεί ανεμιστήρας.

Το νέο GA-X58-Extreme διαθέτει τα χρώματα του πολέμου ;-) της Gigabyte και η σχεδίαση του δείχνει καλά μελετημένη (μπορεί όπως βλέπετε να δεχτεί έως και τέσσερις κάρτες γραφικών με single-slot form factor όπως για παράδειγμα είναι η AMD ATI Radeon HD 4850 512MB μέσω της multi-graphics τεχνολογίας της AMD, ATI CrossfireX). Ενσωματώνει επίσης 6 x SATA 3,0Gbps connectors, έναν floppy connector, ένα IDE connector (έως δυο συσκευές), πλήκτρα Power On/Off και Reset καθώς και LED Matrix δυο ψηφίων για το debugging και την αναγνώριση προβλημάτων κατά την εκκίνηση του motherboard.

Το νέο socket LGA1366 που μπορεί να δεχτεί τους νέους επεξεργαστές της Intel, Core i7. Είναι μεγαλύτερο του LGA775 και έχει δεχτεί ορισμένες σχεδιαστικές αλλαγές.

Το σύστημα ψύξης μπορεί να λειτουργήσει ενεργητικά (με τη χρήση ανεμιστήρα), παθητικά ή και να δεχτεί σύστημα υδρόψυξης.

Η υποστήριξη μνήμης DDR3-SDRAM σε triple-channel διάταξη. H ύπαρξη έξι DIMM sockets φαίνεται πως θα δώσει εκ' νέου πνοή στην αγορά της... μνήμης.

Ο χρήστης έχει στη διάθεση του τέσσερις PCI Express 2.0 από τις οποίες οι δυο προσφέρουν bandwidth x16 (εφόσον συνδέσετε μόνο δυο κάρτες γραφικών) ενώ οι άλλες δυο x8 (εάν συνδέσετε τέσσερις κάρτες γραφικών, όλες οι θύρες θα λειτουργούν με x8 ταχύτητα). Δυο ακόμη PCI Express x4 και μια PCI μπορούν να χρησιμεύσουν για την εγκατάσταση διάφορων καρτών επέκτασης.

16-phase VRM το οποίο ρυθμίζεται χάρη στη τεχνολογία εξοικονόμισης ενέργειας και μείωσης της κατανάλωσης Gigabyte Dynamic Energy Saver Advanced. To συγκεκριμένο motherboard διαθέτει πληθώρα LEDs όχι μόνο για τις ανάγκες του DES αλλά και για τις ανάγκες των συστμάτων τροφοδοσίας της μνήμης ή του επεξεργαστή. Δεν λείπουν ενδεικτικές λυχνίες επίσης που αποκαλύπτουν τις θερμοκρασίες στον επεξεργαστή ή στο εσωτερικό του case!

Δυο PS/2 για keyboard και mouse, μια οπτική και μια ομοαξονική καθώς και οι "κλασσικές" mini-jack θύρες για το οκτακάναλο High Definition υποσύστημα του ήχου, οκτώ USB2.0, μια firewire, δυο Gigabit LAN καθώς και πλήκτρο Clear CMOS στο I/O back panel.


Anonymous

Ονειρεμενη Mobo!

Ονειρεμενη Mobo!

GeorgeSmv

Δώσε MOBO στο

Δώσε MOBO στο λαο!!!!!!!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 33 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top