Νέα Nokia E75 και Ε55

Press News

Η Nokia παρουσίασε, δύο νέα μοντέλα, το Nokia E75 και το Nokia E55, τα οποία έρχονται να προστεθούν στη σειρά κινητών τηλεφώνων E series και τα οποία είναι τα πρώτα που θα χρησιμοποιούν το νέο user interface της Nokia που σχεδιάστηκε ειδικά για εφαρμογές email.

Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν το Nokia Messaging το οποίο, εάν προστεθεί στη λίστα των πελατών του εταιρικού email, παρέχει τόσο στους επιχειρηματικούς, όσο και στους ιδιωτικούς χρήστες, την πιο αποδοτική λύση πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όταν βρίσκονται εκτός γραφείου ή εν κινήσει.

Το πνεύμα της σημερινής εποχής θέλει το κόστος της τεχνολογίας και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή να βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο, ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας αύξησης της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας. “Αποδοτικότητα σημαίνει να κάνεις περισσότερα, με λιγότερους πόρους και να εστιάζεις σε αυτό που έχει ουσιαστική σημασία”, αναφέρει ο Kai Oistamo, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nokia. “Έχοντας τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις εφαρμογές Microsoft Exchange και IBM Lotus Notes, οι εταιρείες θα μπορούσαν δυνητικά να εξοικονομήσουν έως και το ένα τρίτο του λειτουργικού κόστους, καθώς δεν υπάρχει καμία ανάγκη για middleware ή για επιπλέον servers.”

Με τις τελευταίες συσκευές της σειράς Ε, οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγουν τον υπολογιστή τους εάν θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του εταιρικού email. Το ανασχεδιασμένο user interface υποστηρίζει καταλόγους (folders), HTML email και πολλαπλά επίπεδα απεικόνισης (expandable views), ενώ υπάρχει η δυνατότητα ταξινόμησης βάσει ημερομηνίας, αποστολέα και μεγέθους, καθώς επίσης και η δυνατότητα επιλογής των πιο συνηθισμένων λειτουργιών του email με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου. Εκτός από το email, οι συσκευές αυτές διαθέτουν βελτιωμένο ημερολόγιο, ευρετήριο επαφών και task manager. “Στην περίπτωση του Nokia E75 αντλήσαμε την έμπνευσή μας, σε μεγάλο βαθμό, από το Nokia 9300, το οποίο ήταν το πρώτο μας mini communicator”, συμπληρώνει ο κ. Oistamo. “Οι κάτοχοι του Nokia 9300 λάτρεψαν το πλήρες πληκτρολόγιο και τη μεγάλη ευχρηστία που προσφέρει στην ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά και το παραδοσιακό αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο του τηλεφώνου. Με το Nokia E75 διατηρήσαμε αυτά τα ουσιαστικά συστατικά, αναβαθμίσαμε σε σημαντικό βαθμό όλες τις λειτουργίες και προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο πιο εύχρηστο γίνεται.”

“Όταν παρουσιάσαμε πέρυσι το Nokia E71, θέσαμε κυριολεκτικά νέα πρότυπα σχετικά με το μέγεθος που μπορεί να έχει ένα κινητό με πλήρες πληκτρολόγιο (full QWERTY device),” συνεχίζει ο κ. Oistamo. “Συνεχίσαμε με αυτό το μοτίβο και τώρα επανερχόμαστε με την πιο συνεπτυγμένη συσκευή γραπτής επικοινωνίας στον κόσμο, το Nokia E55.” Με τα πλεονεκτήματα ενός πληκτρολογίου QWERTY περιορισμένων διαστάσεων – καθώς και με τη δυνατότητα πρόσβασης στα πιο δημοφιλή προγράμματα με το πάτημα ενός μονάχα πλήκτρου – η ανάγνωση, η διαχείριση και η απάντηση στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γίνεται γρήγορα κι αποδοτικά. Άλλο ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία στην περίπτωση του Nokia E55 παρέχει χρόνο αναμονής (standby) μέχρι και 28 ημέρες.

“Με το Nokia E55 καταφέραμε να κάνουμε μια συσκευή που χωράει στην τσέπη μας και είναι όσο γίνεται πιο φιλική στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging)”, συνεχίζει ο κ. Oistamo. “Στις δοκιμές που διενεργήσαμε, το συνεπτυγμένο πληκτρολόγιο QWERTY του Nokia E55 αποδείχτηκε πολύ εύκολο στο να το μάθει κανείς και ταχύτερο στη χρήση σε σχέση με τα κλασικά πληκτρολόγια των κινητών.”

Εκτός από την υπηρεσία Nokia Messaging και οι δύο συσκευές διαθέτουν πλήρεις χάρτες Nokia Maps και assisted GPS με ενσωματωμένη άδεια χρήσης 3 μηνών για πλοήγηση turn-by-turn, καθώς και εξαιρετικά παιχνίδια από την πλατφόρμα N-Gage. Μέσω αρχείων Ovi, τα οποία συμπεριλαμβάνονται και στο Nokia E75, μπορούμε να διαχειριστούμε και να μοιραστούμε από απόσταση, σημαντικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή, ακόμη και στην περίπτωση που ο υπολογιστής είναι κλειστός.

Τα νέα κινητά έρχονται αμέσως μετά την πιο επιτυχημένη, μέχρι τώρα, χρονιά της σειράς Ε, με τις πωλήσεις του 2008 να έχουν υπερβεί τις 10 εκατομμύρια συσκευές. “Ενόσω οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους να συμπιέσουν τα κόστη τους και να περιορίσουν τον αριθμό των συσκευών που χρειάζεται να διατηρούν στην κατοχή τους, έχοντας ως δεδομένο τον αριθμό των συσκευών της Nokia που υποστηρίζουν email και το μοντέλο της Nokia για απ’ ευθείας πρόσβασης, είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια καλή απόδοση και το 2009”, καταλήγει ο κ. Oistamo.

Το Nokia E75 αναμένεται στην αγορά το Μάρτιο, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα €375, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδότηση. Το Nokia E55 αναμένεται στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα €265, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδότηση.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 33 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top