Προϊόντα & λύσεις για “Dynamic Infrastructures” από την Fujitsu Siemens

Press News

Η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε προϊόντα για “Dynamic Infrastructures” για το Webciety, τους πελάτες του Δημοσίου τομέα και το Green IT στην έκθεση CeBIT. Παρουσιάστηκαν καινοτομίες σε προϊόντα, όπως το πρώτο zero-watt PC, το οποίο καταναλώνει κυριολεκτικά μηδενική ενέργεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση standby, ο PRIMERGY server για μικρές επιχειρήσεις με βελτιστοποιημένη εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης που καλύπτουν όλες τις διαστάσεις της πληροφοριακής υποδομής.

Η Fujitsu Siemens Computers μαζί με τους συνεργάτες της, παρουσίασαν επίσης στα πλαίσια της έκθεσης λύσεις κάτω από τον τίτλο "Οι Πολίτες συναντούν τις Αρχές", όπου αναλύθηκαν λύσεις σύγχρονης διαχείρισης που κατέδειξαν πόσο γρήγορη, απλή και αποτελεσματική μπορεί να είναι η επικοινωνία μεταξύ πολιτών και κράτους.

Webciety και Dynamic Infrastructures

Το Webciety αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα της έκθεσης CeBIT, ένας νεολογισμός που προήλθε από τις δύο λέξεις “Web” και “society”=“κοινωνία.” Το διαδίκτυο έχει διεισδύσει σε όλες τις διαστάσεις της σύγχρονης ζωής όπως καμία τεχνολογία δεν έχει καταφέρει ως τώρα, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού και αναταράσσοντας την ισορροπία δυνάμεων. “Το Webciety απαιτεί ευέλικτη IT υποδομή, κάτι που παρέχεται με τον καλύτερο τρόπο με τα Dynamic Infrastructures της Fujitsu Siemens Computers,” είπε ο κ. Joseph Reger, CTO της Fujitsu Siemens Computers, μιλώντας κατά τη διάρκεια της έκθεσης CeBIT.

Το portfolio Dynamic Infrastructures που διαθέτει η Fujitsu Siemens Computers είναι ειδικά σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τη στρατηγική που έχουν οι εταιρικοί πελάτες και προσαρμόζεται δυναμικά σε μία ευρεία γκάμα διαφορετικών σεναρίων. Χαρακτηρίζεται από προϊόντα και υπηρεσίες υποδομής, προτεσταρισμένες λύσεις και managed υποδομές για τις εκτός των προγραμματισμένων αναγκών της εταιρίας. Τέλος, παρουσιάστηκε η υπηρεσία διάθεσης υποδομής (infrastructure-as-a-service), όπου οι πελάτες μπορούν να κάνουν χρήση λύσεων υποδομής από τη Fujitsu Siemens Computers παράλληλα με άλλους πελάτες, πληρώνοντας μόνο αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Λύσεις για πελάτες Δημοσίου Τομέα

Η διοίκηση του δημοσίου χρειάζεται λύσεις υποδομής, υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πληροφοριακή της υποδομή τώρα περισσότερο από ποτέ. Ο στόχος είναι μείωση του κόστους και αύξηση της ευελιξίας. Η Fujitsu Siemens Computers έχει βοηθήσει τους πελάτες της να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις εδώ και αρκετά χρόνια. Ως μέρος του concept Dynamic Infrastructures, προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις συνδέονται για να σχηματίσουν μία ολιστική αρχιτεκτονική, στην οποία προϊόντα συνεργατών μπορούν να ενσωματωθούν όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι λύσεις υποδομής να σχηματίζονται δυναμικά αλλά και προσωποποιημένα ταυτόχρονα με τις ανάγκες των πελατών. Ένα δείγμα πρωτοποριακής λύσης υποδομής ασφαλείας, αυτό των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων παρουσίασε η εταιρία, εναρμονισμένο πλήρως με την ντιρεκτίβα της ΕΕ, διασφαλίζοντας μακρόχρονο archiving , εναρμονισμένο με τα πλαίσια eCard API.

Green IT

Το Green IT είναι κάτι περισσότερο από μία τάση ή τρόπος προώθησης για την Fujitsu Siemens Computers. Συμμετέχοντας στο Green IT World program, η εταιρία υπογράμμισε την αφοσίωσή της στην τεχνολογία που λειτουργεί με σοφή χρήση των πόρων, δημιουργώντας λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο κ. Joseph Reger, CTO της Fujitsu Siemens Computers, μιλώντας στη CeBIT τόνισε τη σημασία του Green IT. Εξήγησε ότι η εταιρία προωθεί το θέμα έτσι ώστε οι πελάτες να κατανοήσουν τα αδιάσειστα και μετρήσιμα πλεονεκτήματα που μπορούν έχουν από το Green IT. Με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε PCs, servers, αποθηκευτικά συστήματα και δυναμικές λύσεις για data centers στη CeBIT τα οποία έχουν βελτιστοποιηθεί για να εξασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Το Green IT concept της Fujitsu Siemens Computers καλύπτει τους τομείς παραγωγής, εφοδιασμού και λειτουργίας μέχρι τη διάθεση του προϊόντος.

5-4- 3-2-1-0 – watt κατανάλωση ρεύματος στην κατάσταση standby

Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται για πολύ ώρα, τα PCs και οι οθόνες συνεχίζουν να καταναλώνουν 1 έως 5 watt ηλεκτρικής ενέργειας σε κατάσταση standby ανάλογα με το μοντέλο. Η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε μοντέλα και πρωτοποριακές λύσεις που δραστικά μειώνουν ή ακόμη αποφεύγουν τελείως την κατανάλωση ρεύματος σε λειτουργία standby:

Low Power Soft Off

Τα περισσότερα από τα επαγγελματικά PC της Fujitsu Siemens Computers ήδη πληρούν την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσον αφορά στις απαιτήσεις για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος σε κατάσταση standby. Αυτά τα PC καταναλώνουν λιγότερο από 1 watt ενέργειας σε λειτουργία standby που ορίζεται ως προϋπόθεση και θα τεθεί σε ισχύ από τις 5 Ιανουαρίου 2010. Επιπρόσθετα, οι μηχανικοί που εδρεύουν στο εργοστάσιο του Augsburg έχουν αναπτύξει τη λειτουργία “low power soft off”, η οποία ήδη διατηρεί την κατανάλωση σε λειτουργία standby των ESPRIMO C/E/P5730 και ESPRIMO E/P7935 και τον σταθμό εργασίας CELSIUS W370 σε χαμηλότερο από 0.5 watt.

Η συνέχεια της οθόνης zero-watt: το zero-watt PC

Σε συνέχεια της οθόνης που καταναλώνει 0 watt σε λειτουργία standby, η οποία παρουσιάστηκε στην περσινή CeBIT, φέτος η εταιρία παρουσίασε το πρώτο παγκοσμίως zero-watt PC κατά τη διάρκεια της έκθεσης: καταναλώνει μηδέν ενέργεια σε λειτουργία standby, ενώ παραμένει ενεργό προς χρήση όταν απαιτηθεί. Τα πρώτα μοντέλα με αυτή τη λειτουργία είναι τα ESPRIMO Green PCs, τα οποία θα είναι διαθέσιμα εντός του έτους.

ESPRIMO Mobile Thin Client

Το ESPRIMO Mobile Thin Client προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες μία νέα φορητή πλατφόρμα, η οποία συνδέει τους τελικούς χρήστες με εικονικά περιβάλλοντα. Αρκετά πρακτικά σενάρια εφαρμογής δεν απαιτούν ένα πλήρως εξοπλισμένο notebook. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των Windows Terminal Server, οι εφαρμογές τρέχουν στον server, ενώ το notebook χρησιμοποιείται ως input και output συσκευή. Για να αποφεχθεί η απώλεια δεδομένων, αυτά αποθηκεύονται ασφαλώς στον server. Το λειτουργικό του ESPRIMO Mobile Thin Client αποθηκεύεται σε flash memory και προστατεύεται από αυθαίρετες επεμβάσεις. Έξυπνα εργαλεία διαχείρισης διευκολύνουν την ενημέρωση του client. Προαιρετικά διατίθενται WLAN, Bluetooth και UMTS, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Με τις Managed Services μειώνονται τα κόστη IT για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Το σύνολο των προϊόντων που αφορούν τα Managed Services της Fujitsu Siemens Computers παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Συγκεκριμένα ένα πακέτο υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης με την ονομασία “Managed Maintenance” συνενώνει μία ευρεία γκάμα προμηθευτών υπηρεσιών ΙΤ κάτω από ένα ενιαίο Service Level Agreement. Αυτό αποσκοπεί στον χειρισμό όλων των απωλειών friction που συμβαίνουν σε μία σύνθετη IT υποδομή, όπου διαφορετικοί service providers είναι υπεύθυνοι για διαφορετικά τμήματα της πληροφοριακής υποδομής.

Η Fujitsu Siemens Computers συνέθεσε νέες υπηρεσίες με την ονομασία “Managed Office”, με τις οποίες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξοικονομούν κόστη μέσω της αποτελεσματικής υποστήριξης των σταθμών εργασίας που διαθέτουν από την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρία πληροφοριακής υποδομής. Οι υπηρεσίες διαχωρίζονται ανά τομείς εργασίας, όπως για παράδειγμα με το “Managed Workplace4you basic” και την προσφορά πλήρως ρυθμισμένα με το “DeskView Load.” Ανάλογα με το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο πελάτης χρεώνεται μία μηνιαία πάγια αμοιβή για κάθε σταθμό εργασίας στον οποίο παρέχεται υποστήριξη.

ESPRIMO MA: μία ευέλικτη λύση για τον τομέα της υγείας

Το ESPRIMO MA, μετά την πρώτη παρουσίαση στην περσινή έκθεση, είναι έτοιμο για να βγει στην παραγωγή. Αυτή η φορητή συσκευή διευκολύνει την εργασία γιατρών, νοσοκόμων και παραϊατρικού προσωπικού και φροντίζει τις ανάγκες διαφορετικών ομάδων με ένα φορητό πληροφοριακό σύστημα που αποτελεί τμήμα της ρουτίνας ενός νοσοκομείου. Χωρίς θόρυβο από το σύστημα ψύξης και με δυνατότητες πλήρους αποστείρωσης, το ESPRIMO MA είναι ιδανικό για χρήση σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Λειτουργίες όπως το ενσωματωμένο Highspeed 3G/UMTS και WLAN διευκολύνουν τη διαθεσιμότητα του αρχειοθετημένου φακέλου ασθενούς οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και κάνει πράξη το όραμα για ένα paperless νοσοκομείο. Δύο αναγνώστες καρτών διασφαλίζουν τα ευαίσθητα δεδομένων των ασθενών. Το ESPRIMO MA εντάσσεται απρόσκοπτα στις προτάσεις για Dynamic Infrastructures της Fujitsu Siemens Computers και στην υπάρχουσα ΙΤ υποδομή των νοσοκομείων.

Αντικλεπτική προστασία

Η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε ένα notebook της σειράς LIFEBOOK το οποίο διαθέτει μία νέα εφαρμογή προστασίας κλοπής, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Intel και Absolute μεταξύ άλλων. Με την ενσωμάτωση αυτής της λύσης προστασίας, η Fujitsu Siemens Computers ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της για αποτελεσματικές λύσεις ασφαλείας και προστασίας εταιρικών δεδομένων. Η αντικλεπτική προστασία έχει δύο κύριες λειτουργίες: τον εντοπισμό κλεμμένου ή χαμένου προϊόντος και την επιλογή να σωθούν ή αν είναι απαραίτητο να σβηστούν δεδομένα από το σύστημα του σκληρού δίσκου μέσω μίας απομακρυσμένης λειτουργίας η οποία είναι διαχειρίσιμη κεντρικά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα το σύστημα να κλειδωθεί κεντρικά μέσω απομακρυσμένης διαχείρισης. Η εφαρμογή προστασίας κλοπής θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο 2009 προαιρετικά στα επαγγελματικά notebook της σειράς ESPRIMO Mobile και στα LIFEBOOK E8420 και LIFEBOOK T5010.

PRIMERGY TX150 S6 – ειδικά σχεδιασμένο Green IT μοντέλο για μικρές επιχειρήσεις

Η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε το νέο μοντέλο server PRIMERGY TX150 S6, το οποίο έχει υποστεί περαιτέρω βελτιώσεις σε ενεργειακή επάρκεια για χρήση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το σύστημα συνδυάζει τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με το υψηλό throughput δεδομένων. Το PRIMERGY TX150 S6 είναι εξαιρετικά αθόρυβο, κάτι που το καθιστά ιδανικό για περιβάλλοντα γραφείου, επιχειρήσεις λιανεμπορίου και back offices.

Τεχνολογία server – ότι πιο καινοτόμο

Η Fujitsu Siemens Computers προσφέρει μία εκτεταμένη σειρά PRIMERGY server βασισμένη στην πιο πρόσφατη τεχνολογία επεξεργαστών. Η νέα γενιά server αναπτύσσει περαιτέρω τις ικανότητές της από εκείνες των προκατόχων της. Πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως βελτιωμένο σύστημα ψύξης γνωστό ως

“Cool-safe” και μία νέα γενιά επεξεργαστών διασφαλίζουν αποτελεσματική και ενεργειακά επαρκή λειτουργία ιδιαίτερα στον τομέα του virtualization. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Fujitsu Siemens Computers παρέθεσε δίπλα δίπλα διαφορετικές γενιές server, δίνοντας τη δυνατότητα σύγκρισης της βελτίωσης σε ενεργειακή επάρκεια.

Dynamic Storage Infrastructures

Η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε δύο τεχνολογικές καινοτομίες στις αποθηκευτικές λύσεις υποδομών, τα CentricStor FS και CentricStor VT στη CeBIT 2009. Το αποθηκευτικό σύστημα CentricStor FS ενοποιεί File Services σε ένα data center, ενώ το CentricStor VT αποτελεί την πρώτη εικονική λύση μαγνητικών ταινιών που αποθηκεύει εταιρικά δεδομένα έξυπνα και αυτόματα σε σκληρό δίσκο ή magnetic tape ανάλογα με τα απαιτούμενα κριτήρια. Επιπλέον, η Fujitsu Siemens Computers έδειξε πως οι επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν πλήρη data backup σε σύνθετα SAN περιβάλλοντα με λύσεις όπως το Efficient E-Mail, που συνδυάζουν τα καλύτερα στο είδος τους προϊόντα, προσαρμόζοντάς τα στις απαιτήσεις των πελατών. Η εταιρία προσφέρει συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης για τέτοιες λύσεις, με στόχο να συντονίσει τη συντήρηση όλων των υποστοιχείων που εμπλέκονται στη συνολική υποδομή.
 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 31 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top