Nέοι Dell PowerEdge servers με επεξεργαστές Intel Xeon 5500

Press News

H Dell εισήγαγε πέντε νέους blade, rack και tower PowerEdge servers που βασίζονται στους νέους επεξεργαστές Intel Xeon της σειράς 5500. Η Dell σχεδίασε την 11η γενιά των servers με βάση τις προτάσεις των επαγγελματιών των τμημάτων πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο, για να βοηθήσει τις εταιρείες να πραγματοποιήσουν περισσότερα με λιγότερους πόρους, μέσω της απλοποίησης των λειτουργιών του data center, την αύξηση των επιδόσεων και της ενεργειακής αποδοτικότητας και της μείωσης του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας.

Οι νέοι Dell PowerEdge servers είναι διαθέσιμοι άμεσα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη διεύθυνση www.dell.gr/poweredge. Οι νέοι PowerEdge servers περιλαμβάνουν τους M610 και M710 blade servers για το περίβλημα (chassis) M1000e, τους R710 και R610 rack servers και τον Τ6100 tower server. Η Dell θα παρουσιάσει πρόσθετα μοντέλα PowerEdge στην προϊοντική της γκάμα για servers με δύο υποδοχές επεξεργαστή – τους T710, R410 και T410 – στους προσεχείς μήνες.
Οι νεότεροι PowerEdge servers βοηθούν τις εταιρείες να ενισχύσουν την αποδοτικότητα της τεχνολογίας με:
  • Ενσωματωμένη διαχείριση συστημάτων: Ο Dell Unified Server configurator με την ισχύ του LifeCycle Controller είναι ενσωματωμένος στην 11η γενιά των PowerEdge servers. Η νέα τεχνολογία διαχείρισης συστήματος απλοποιεί σημαντικά πολλές τυπικές διαδικασίες ΙΤ όπως η εγκατάσταση, ο διαγνωστικός έλεγχος, η αναβάθμιση και η παραμετροποίηση. Ο Unified Server Configurator, διαθέτει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά “Instant On” για εγκατάσταση που δεν απαιτεί τη χρήση εξωτερικών μέσων, από ένα σημείο πρόσβασης.
  • Απόδοση ισχύος και θερμότητας: Η 11η γενιά των PowerEdge servers είναι διαθέσιμη με τεχνολογίες Energy Smart, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση της κατανάλωσης ισχύος ενώ αυξάνουν τις επιδόσεις. Μεταξύ των βελτιώσεων ανήκουν οι μονάδες τροφοδοσίας που είναι βελτιστοποιημένες για τις απαιτήσεις του συστήματος, η ανώτερη απόδοση σε επίπεδο συστήματος, η διαχείριση ισχύος και θερμότητας βασιζόμενη σε πολιτικές και εξαρτήματα υψηλής απόδοσης Energy Smart.
 
 
Οι Dell PowerEdge servers με αρχιτεκτονική σχεδίαση Energy Smart μπορούν να εξοικονομήσουν στους πελάτες έως 48Watts στην ενεργειακή κατανάλωση σε σχέση με προηγούμενες γενιές PowerEdge για την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τους. Κάθε Dell PowerEdge server μπορεί να εξοικονομήσει έως 200 δολάρια σε ενεργειακά κόστη στην εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Η 11η γενιά των Dell PowerEdge servers εκτιμάται ότι θα επιτύχει την υψηλότερη απόδοση/watt στον κλάδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα SPECpower_ssj2008.
Απόδοση εφαρμογών Εικονικοποίησης: Με την ισχύ της αρχιτεκτονικής Nehalem της Intel, ενσωματωμένων hypervisors, αυξημένη χωρητικότητα μνήμης έως 125% και περισσότερων ενσωματωμένων χαρακτηριστικών Ι/Ο, η 11η γενιά των PowerEdge servers προσφέρει ανώτερες συνολικά επιδόσεις και δυνατότητες υποστήριξης εικονικών μηχανών ανά server σε σχέση με προηγούμενες γενιές. Η Dell παρέχει μια έξυπνη μετάβαση στην εικονικοποίηση (virtualization) με την επιλογή hypervisor από τις VMware, Citrix και Microsoft.
 
  • Εμπνευσμένη σχεδίαση: Οι Dell PowerEdge servers διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά συστήματος και εικόνων λογισμικού (system, image commonality) για να επιτρέπουν μικρότερα κόστη εγκατάστασης και διαχείρισης. Η λογική σχεδίαση των εξαρτημάτων και η τοποθέτηση των μονάδων τροφοδοσίας επιτρέπει απλή εγκατάσταση και επανεγκατάσταση. Οι νέοι PowerEdge servers έχουν σχεδιαστικές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν μεταλλικό βραχίονα διαχείρισης καλωδίων, μεταλλικούς φορείς για τους σκληρούς δίσκους, μονάδες ανεμιστήρων που τοποθετούνται με μια κίνηση και σύστημα άμεσης συγκράτησης στο rack. Οι servers επιτρέπουν μοναδική διαχείριση με πρόσβαση σε LCD και KVM . Ο βιομηχανικός σχεδιασμός των PowerEdge R610 και T710 αναγνωρίστηκε με την νίκη τους στα βραβεία 2009iF Germany Product Design
  • Απόδοση συστήματος: Η 11η γενιά των Dell PowerEdge servers επιτυγχάνει έως 50% αύξηση επιδόσεων σε σχέση με παλαιότερες γενιές servers, επιτρέποντας στις εταιρείες να εκτελούν εφαρμογές βάσεων δεδομένων υψηλότερων επεξεργαστικών απαιτήσεων και άλλες εφαρμογές περισσότερο αποδοτικά.
 
ΥπηρεσίεςImage ManagementγιατουςPowerEdge Servers
 
Για να βοηθήσει στην απλοποίηση της διαχείρισης εικόνων για τη νέα 11η γενιά των servers, η Dell θα προσφέρει το ImageDirect, μια online λύση που επιτρέπει σε οργανισμούς να δημιουργούν με ασφάλεια, να εγκαθιστούν και να διαχειρίζονται εικόνες στους νέους Dell servers. Η παροχή του ImageDirect στους servers επιτρέπει την εξοικονόμηση χρόνου για τους τεχνικούς των τμημάτων πληροφορικής. Οι εταιρείες μπορούν πλέον να δημιουργούν και να διαχειρίζονται εικόνες των server online οι οποίες εγκαθίστανται από το εργοστάσιο, επιτρέποντας συνέπεια και ποιότητα εικόνων, ενώ εξαλείφουν την δαπάνη χρόνου που απαιτείται για χειροκίνητη ρύθμιση, μειώνοντας το χρόνο εγκατάστασης . Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταχύτατα νέους servers στο παραγωγικό τους περιβάλλον με έτοιμες για εγκατάσταση βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις και να μειώσουν την ανεπιθύμητη μετάβαση μεταξύ διαφόρων καταστάσεων ρυθμίσεων την ώρα της εγκατάστασης.
 
 
Με το Dell ProConsulting η Dell αναλύει όλες τις παραμέτρους των αναγκών των datacenter των πελατών και τους παρέχει συγκεκριμένες ενέργειες για να απλοποιήσουν και να περιορίσουν τα έξοδα στο data centre μέσω της εικονικοποίησης servers και αποθηκευτικών συστημάτων και ενοποίησης των data centers. Η Dell αναλύει τις δυνατότητες ισχύος και ψύξης, ελέγχει για την ανεύρεση μη αποδοτικών στοιχείων και παρέχει συστάσεις για την πλήρη αξιοποίηση του «κρυμμένου» data center. Συμβουλές και εργαλεία για την διαχείριση συστημάτων βοηθούν στην βελτίωση των λειτουργιών data center από την παροχή και συντήρηση των servers έως τον έλεγχο διαθεσιμότητας και την διαχείριση σε επίπεδο υπηρεσιών μέσω της απόσυρσης στοιχείων εξοπλισμού.

 

Για την 11η γενιά servers της Dell δήλωσαν τα εξής:
 
"Οι CEOs δεν ξυπνάνε στη μέση της νύχτας ανησυχώντας για το τι κάνουν οι servers στο data center τους και δεν θα έπρεπε να χρειάζονται να το κάνουν. Η Dell δημιουργεί τεχνολογία που απλοποιεί σημαντικά τις τεχνολογίες πληροφορικής σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους για να κάνει πιο αποδοτικούς τους πελάτες. Η νέα 11η γενιά των PowerEdge servers σχεδιάστηκε για κορυφαίες επιδόσεις στον κλάδο στη σχέση τιμής/απόδοσης, στην απόδοση σε εφαρμογές virtualization και στην αποδοτικότητα ισχύος και θερμότητας για την μείωση της πολυπλοκότητας και τους κόστους. Επιτρέπει στους πελάτες να εστιάζουν στην παραγωγή της εταιρικής τους αξίας" αναφέρει ο Brad Anderson, Senior Vice President, Enterprise Product Group, Dell.
 
“H μέγιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων datacenters μπορεί να συναντήσει εμπόδια που θέτουν οι συνολικές απαιτήσεις ισχύος και ψύξης της εγκατάστασης, περιορίζοντας την επιχειρηματική ευελιξία. Η 11η γενιά των Dell PowerEdge servers με το νέο επεξεργαστή Intel Xeon σειράς 5500 δίνει στις επιχειρήσεις μοναδική απόδοση και ευφυή κατανάλωση ισχύος που μπορούν δυναμικά να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των εφαρμογών και των επιχειρηματικών απαιτήσεων. Με την ανανέωση αυτή, οι πελάτες μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματική ευελιξία τους, να επεκτείνουν την διάρκεια ζωής των data centers και να έχουν πρόσθετες δυνατότητες για ανάπτυξη" αναφέρει ο Kirk Skaugen, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Server Platforms Group, Intel 
 
"Με τη νέα 11η γενιά των PowerEdge servers, γνωρίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να έχουμε εξαιρετική αύξηση στην παραγωγικότητα χάρη στα βελτιστοποιημένα για virtualization χαρακτηριστικά, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για το περιβάλλον μας που περιλαμβάνει περισσότερες από 25.000 εικονικές μηχανές. Μπορούμε επίσης να μειώσουμε τα λειτουργικά μας κόστη σημαντικά λόγω της απόδοσης που προσφέρει η νέα Dell Management Console και τα εργαλεία Lifecycle Management" αναφέρει ο Patrick Pulvermueller, Managing Director στην Host Europe GmbH
 
"Όταν μετρήσαμε τους  PowerEdge M710 blade servers με τον επεξεργαστή Intel® Xeon® E5530, είδαμε μια αύξηση στην ενεργειακή αποδοτικότητα τουλάχιστον 25%. Επίσης ενεργοποιήσαμε δυνατότητες multi threading και είδαμε την ενεργειακή απόδοση να αυξάνει επιπλέον. Μπορούμε να επιτύχουμε δυνητικά 50% συνολική αύξηση" αναφέρει ο Helge Meinhard, επικεφαλής server και storage procurement, CERN Central IT
 
"Ο PowerEdge R710 server θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε το χώρο των rack, να μειώσουμε τα ενεργειακά κόστη και να αυξήσουμε τις επιδόσεις" - Wahid Aziz, Product Manager, Webfusion.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 48 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top