Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2008 από την Intel

Press News

Η Intel Corporation δημοσίευσε την τελευταία της Έκθεση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, μέσα στην οποία υπογραμμίζονται οι τρόποι με τους οποίους η εταιρεία αξιοποιεί την τεχνολογία και την εμπειρία της για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, η έκθεση περιγράφει συνοπτικά τους νέους μακροπρόθεσμους στόχους για την ΕΚΕ, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν διαρκή βελτίωση. Η επίλυση των προβλημάτων του μέλλοντος μέσα από την καινοτομία και την ανάπτυξη, θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια στρατηγική προτεραιότητα για την Intel.

Με μια ματιά

  • Καινοτομία κι επενδύσεις: Ανακοινώθηκε επένδυση ύψους 7 δις δολαρίων περίπου για την αναβάθμιση των εργοστασίων της εταιρείας στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα, για την εισαγωγή μιας τεχνολογίας επόμενης γενιάς, για την παραγωγή μικροεπεξεργαστών 32 νανόμετρων.
  • Εκπαίδευση: Ξεπέρασε το στόχο για την επιμόρφωση 6 εκατομμυρίων δασκάλων σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από τα Προγράμματα της Intel για την Εκπαίδευση, ενώ το Ίδρυμα Intel δέσμευσε $120 εκατομμύρια δολάρια για την βελτίωση της διδασκαλίας των μαθηματικών και των επιστημών κατά τα επόμενα 10 χρόνια, κάτι που για το Ίδρυμα αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση όλων των εποχών.
  • Περιβάλλον: Από το 2001, η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια σε έργα εξοικονόμησης φυσικών πόρων και μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί οικονομία της τάξης των $50 εκατομμυρίων δολαρίων και μείωση των ενεργειακών αναγκών κατά 500 εκατομμύρια kWh. Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ), η Intel έχει γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής πράσινης ενέργειας στις ΗΠΑ.
  • Κοινωνία: Οι υπάλληλοι της Intel προσέφεραν περισσότερες από 1.3 εκατομμύρια ώρες εθελοντικής εργασίας σε πάνω από 40 χώρες.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται και μια επιστολή του κ. Paul Otellini, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Intel, στην οποία περιγράφει τη δέσμευση της εταιρείας για κοινωνικά υπεύθυνη δραστηριότητα, πρακτική που ανάγεται πίσω στην εποχή του κ. Gordon Moore, συνιδρυτή της Intel, ενός ανθρώπου με τη φιλοσοφία του "κάνουμε το αδύνατο, εφικτό". Στη συγκεκριμένη επιστολή ο κ. Otellini τονίζει, επίσης, ότι η εμπλοκή των εργαζομένων και η δέσμευση για τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας και της εμπειρίας για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, κάνει καλό στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, και παράλληλα ωφελεί και τον κόσμο.
"Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας, η δέσμευση της Intel για κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές και δραστηριότητες παραμένει αμετάβλητη. Η έκθεση πεπραγμένων του 2008 υπογραμμίζει την θετική συμβολή που είχαμε στις τοπικές κοινωνίες και σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο κ. Michael Jacobson, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Intel. "Για το 2009 και μετέπειτα, διακρίνουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για την Intel και το ρόλο της στην ανάπτυξη λύσεων για δύσκολα προβλήματα της παγκόσμιας κοινότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας παιδεία και υπηρεσίες υγείας".
Ορισμένα από τα κύρια σημεία της Έκθεσης του 2008 είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Εκπαίδευση :

  • Με το πρόγραμμα επιμόρφωσης Intel Teach η εταιρεία παρείχε τη δυνατότητα επαγγελματικής βελτίωσης σε περισσότερους από 1.1 εκατομμύρια δασκάλους την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας έτσι τον στόχο της επιμόρφωσης 6 εκατομμυρίων δασκάλων σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Συνεχίζοντας την παράδοση της Intel σε επενδυτικά προγράμματα, το Ίδρυμα Intel ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη χορηγία όλων των εποχών για εκπαιδευτικούς σκοπούς: $120 εκατομμύρια δολάρια για την βελτίωση της διδασκαλίας των μαθηματικών και των επιστημών κατά τα επόμενα δέκα χρόνια.
  • Η Intel εργάστηκε για να υποστηρίξει την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο εξωτερικό και βοήθησε να ξεκινήσουν οι δοκιμές και η πιλοτική χρήση σε 46 χώρες, των classmate PCs, των οικονομικών φορητών υπολογιστών που είναι εφοδιασμένοι με επεξεργαστές Intel.

Περιβάλλον

  • Η Ιntel συνέδεσε μέρος των αποδοχών των υπαλλήλων της, με δείκτες περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, τονίζοντας, έτσι, το ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη όλων των εργαζομένων.
  • Με την παρουσίαση του επεξεργαστή Intel Core i7 , η Intel διατήρησε την ηγετική της θέση στα προϊόντα που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλό δείκτη ενεργειακής απόδοσης.
  • Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ), η Intel έχει γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής πράσινης ενέργειας στις ΗΠΑ, ενώ έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή των πρώτων φωτοβολταϊκών μονάδων παραγωγής ενέργειας για τα κτίρια της. Επίσης, η εταιρεία, αφού είχε ήδη επενδύσει σε προγράμματα εξοικονόμησης νερού για μια δεκαετία, κατάφερε να μειώσει ανάγκες της σε πόσιμο νερό κατά 3 δισεκατομμύρια γαλόνια ανά έτος.
  • Στη διάρκεια του 2009, η Intel θα επενδύσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια σε 30 και πλέον προγράμματα, που θέτουν ως ελάχιστο στόχο τη μείωση στην κατανάλωση τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας, κατά 30 εκατομμύρια kWh, όσο και των ορυκτών καυσίμων κατά 750 therms, σε ετήσια βάση.
  • Η Ιntel μείωσε τις συνολικές εκπομπές CO2 σε επίπεδα κάτω από τα αντίστοιχα του 2007 και παραμένει εντός του στόχου που έχει θέσει για τη μείωση, μέχρι το 2012, όλων των εκπεμπόμενων ρύπων κατά 20 τοις εκατό σε σύγκριση με τα επίπεδα αναφοράς του 2007.

Κοινωνία

  • Για να γιορτάσουν την επέτειο των 40 χρόνων της Intel και για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τις κοινωνικές ομάδες που τους στηρίζουν επί πολλά χρόνια, 54 τοίς εκατό των υπαλλήλων της Intel προσέφεραν 1.346.471 ώρες εθελοντικής εργασίας σε πάνω από 5.000 σχολεία και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 40 χώρες.
  • Το Ίδρυμα Intel βοήθησε την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, συνεισφέροντας, μέσω της επέκτασης του προγράμματος Intel Involved Matching Grant Program, περισσότερα από 8.5 εκατομμύρια ευρώ για υποτροφίες και χορηγίες που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν σχολεία και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να αντεπεξέλθουν σε οξεία προβλήματα χρηματοδότησης .
  • Η Ιntel εργάστηκε μαζί με την NetHope για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων σχετικών με την υγειονομική περίθαλψη, την οικονομική ανάπτυξη και τα προγράμματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που στοχεύουν στην παροχή ανακούφισης σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Η Intel, από το 1994, δημοσιεύει εκθέσεις σχετικά με τις δραστηριότητες για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια. Επίσης, δημοσιεύει την Ετήσια Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από το 2001. Περισσότερα στη διεύθυνση www.intel.com.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 30 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top