Τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στην Ιαπωνία κατασκεύασε η Fujitsu
Απόλυτα συνεπής στην ημερομηνία που είχε θέσει για τη λειτουργία του ταχύτερου υπερυπολογιστή (supercomputer) στάθηκε η εταιρεία Fujitsu, ολοκληρώνοντας την κατασκευή του ταχύτερου και ισχυρότερου συστήματος. Συγκεκριμένα, σήμερα, ανακοινώθηκε η λειτουργία του για τον Ιαπωνικό Οργανισμό Ιαπωνικής Ενέργειας (JAEA), ο οποίος εμπιστεύθηκε τη Fujitsu, ως τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη για το μεγάλο αυτό εγχείρημα.
Η πρώτη δοκιμή του νέου υπερυπολογιστή έγινε σήμερα στο Τόκυο και σύμφωνα με το πρόγραμμα μέτρησης υπολογιστών Linpack, ο νέος Υπερυπολογιστής της Fujitsu, κατατάσσεται στην πρώτη θέση υπερυπολογιστών στην Ιαπωνία, έχοντας στην πρώτη του λειτουργία καταφέρει επίδοση των 186,1 teraflops, με θεωρητική απόδοση μέχρι 200 teraflops.
Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα προσομοιώσεων που αφορούν στην ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένων των μελετών για τη σύντηξη και τους αντιδραστήρες ταχείας αναπαραγωγής, καθώς επίσης και στην αξιολόγηση της αντοχής των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση σεισμού.
Θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην εγγύηση της ασφαλούς χρήσης της ατομικής ενέργειας και αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster χρησιμοποιεί τους blade servers Primergy BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό της προϊόν στο πλαίσιο της παγκόσμιας επέκτασής της.
Σύμφωνα με τον Toshio Hirayama, Διευθυντή του Κέντρου Υπολογιστικής Επιστήμης και e-systems και Ανώτατο Διοικητικό Στέλεχος του JAEA, "Οι υπερυπολογιστές είναι απαραίτητοι για την κατηγορία των επιστημονικών υπολογισμών που απαιτούνται στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό, είμαι πεπεισμένος ότι το νέο υπερυπολογιστικό σύστημα θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο. Επιπλέον, δεδομένου ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του συστήματος αυτού θα είναι η τεχνολογική βάση του έργου για τον επόμενης γενιάς υπερυπολογιστή στην Ιαπωνία, το νέο αυτό σύστημα θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε κώδικες για τους υπερυπολογιστές της Νέας Γενιάς που αναμένονται να τεθούν σε λειτουργία το 2012. "
Είσοδος
Συζητήσεις
-
5.253 απαντήσεις, τελευταία πριν 2 έτη 4 εβδομάδες
-
141 απαντήσεις, τελευταία πριν 5 έτη 31 εβδομάδες
-
287 απαντήσεις, τελευταία πριν 5 έτη 31 εβδομάδες
-
7.742 απαντήσεις, τελευταία πριν 5 έτη 31 εβδομάδες
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
- 1 of 226
- ››
Bits & Bytes
-
πριν 10 έτη 13 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 14 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 14 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 14 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 14 εβδομάδες