Η Microsoft ανακοίνωσε το νέο Office 2010 αλλά και τα Sharepoint 2010, Visio 2010 και Project 2010

Press News

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση των νέων προϊόντων της Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010 για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες από 90 εκατομμύρια επιχειρήσεις μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη σουίτα προϊόντων του 2010 που θα τους εξασφαλίσει σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας τους και ακόμα μεγαλύτερη απόδοση των επενδύσεων τους σε επίπεδο λογισμικού.

"Τα προϊόντα Office 2010 και SharePoint 2010 επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες ανά την υφήλιο λειτουργούν", δήλωσε ο κ. Stephen Elop, Πρόεδρος του Microsoft Business Division της Microsoft. "Με τη σουίτα προϊόντων 2010, οι επιχειρήσεις θα εξοικονομήσουν κόστος, θα προβούν σε καινοτομίες και θα αναπτυχθούν περαιτέρω, καθώς οι άνθρωποί τους θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα εργασίας από οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσω PC, τηλεφώνου ή browser".

H Forrester Research, αξιολόγησε τη σουίτα των εφαρμογών του 2010, Office, SharePoint, Exchange και Office Communications Server 2007, με την έρευνά της "The Total Economic Impact Of Implementing Microsoft’s Integrated Productivity Platform", η οποία πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2010. Η έρευνα αυτή, συνδυάζοντας τέσσερις βασικούς άξονες (κόστος, συνολικό όφελος για την επιχείρηση, ευελιξία και ρίσκο), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιστροφή της επένδυσης σε μία εταιρία που θα συνδυάσει το σύνολο των προαναφερθέντων εφαρμογών, αγγίζει σε ποσοστό το 301% και ελαττώνει την περίοδο απόσβεσης σε μόλις 7,4 μήνες από τη στιγμή της εγκατάστασης. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι η ίδια εταιρία θα μπορούσε να γλιτώσει περί τα 13 εκατομμύρια δολάρια σε μια περίοδο 3 ετών, ή αλλιώς περισσότερες από 2 εργάσιμες εβδομάδες το χρόνο.

Η δοκιμαστική περίοδος της beta έκδοσης του Office 2010 της Microsoft διήρκησε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με τριπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων σε σύγκριση με το παρελθόν. Με τον τρόπο αυτό, 8,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη τη σουίτα προϊόντων του 2010. Επιπλέον, περισσότεροι από 1.000 συνεργάτες αναπτύσσουν ήδη λύσεις για τα προϊόντα του 2010.

Λύσεις Παραγωγικότητας μέσω του PC, του Τηλεφώνου και του Browser

Εξασφαλίζοντας μία ενιαία εμπειρία μέσω του PC, του τηλεφώνου και του browser, το Office 2010 και τα συναφή προϊόντα προσφέρουν νέες δυνατότητες, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους χρήστες σχετικά με τα ακόλουθα:

  • Σύνδεση και Συνεργασία μέσω της από κοινού συγγραφής (co-authoring) σε Microsoft Word, PowerPoint και OneNote, προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ημερολογίου στο Outlook, καθώς και προσθήκη του νέου Outlook Social Connector που ενσωματώνει απευθείας στο Outlook ιστορικό επικοινωνίας και ενημερώσεις (feeds) από τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.
  • Δυνατότητα εργασίας από οπουδήποτε με τη βοήθεια των Office Web Applications και των ελαφρών εκδόσεων σε browser των Word, PowerPoint, Excel και OneNote. Εκτός από τη γρήγορη πρόσβαση σε έγγραφα μέσω οποιασδήποτε συσκευής, τα Web Applications διατηρούν την εικόνα και την "αίσθηση" ενός εγγράφου, ανεξαρτήτως της συσκευής που χρησιμοποιείται. Το Office Mobile 2010 σε Windows Phone επιτρέπει ελαφριά επεξεργασία εγγράφων Office, διευκολύνει την οργάνωση της ατζέντας του χρήστη και τη διαχείριση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου ή την καταγραφή σημειώσεων, ακόμα και όταν ο χρήστης βρίσκεται εν κινήσει. Με το Office Mobile 2010, οι χρήστες μπορούν να εργαστούν σε έγγραφα Office, τα οποία είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό τους, επισυναπτόμενα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ, παράλληλα, μπορούν να αναζητήσουν, να επεξεργαστούν και να ανανεώσουν έγγραφα, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε μία τοποθεσία του Microsoft SharePoint 2010. Επιπλέον, οι ενδοδικτυακές τοποθεσίες (intranet sites) και κοινότητες του SharePoint βοηθούν τους χρήστες τους να συνεργάζονται από όπου κι αν βρίσκονται.
  • Υλοποίηση ιδεών με τις νέες επιλογές επεξεργασίας και προβολής βίντεο, κειμένου και εικόνας στο PowerPoint, αυτόματης προεπισκόπησης στο Word, εύκολης προετοιμασίας εγγράφων μέσω του νέου Microsoft Office Backstage view, καθώς και με τα νέα Sparklines στο Excel που εξασφαλίζουν την ακριβή οπτικοποίηση των τάσεων και των δεδομένων που καταγράφονται στα φύλλα εργασίας.
  • Γρήγορη πρόσβαση σε δεδομένα και λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες business intelligence της Microsoft μέσα από τις οικείες εφαρμογές του Office 2010 που μεταμορφώνουν τα δεδομένα της καθημερινής εργασίας σε πολύτιμες πληροφορίες.

Ευέλικτες Λύσεις Μέσω του Cloud Computing

Οι τεχνολογίες παραγωγικότητας της Microsoft διατίθενται μέσω του διαδικτύου στο "σύννεφο" (cloud), προσφέροντας πρωτοποριακές επιλογές και ευελιξία στα τμήματα Πληροφοριακών Συστημάτων των επιχειρήσεων, όταν αυτά προβαίνουν στην αγορά και χρήση των λύσεων αυτών.

Τα Office Web Applications θα είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες που διαθέτουν άδειες χρήσης του Office. Επιπλέον, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μία συνδρομή για τα Office Web Applications στο πλαίσιο των Microsoft Online Services, δηλαδή των διαδικτυακών εφαρμογών της Microsoft.

Με περισσότερους από 40 εκατομμύρια πελάτες που χρησιμοποιούν σήμερα τα Microsoft Online Services, οι επιχειρήσεις βλέπουν πολύ θετικά το όραμα της Microsoft για το "σύννεφο" (cloud). Παράλληλα, νέοι πελάτες προστίθενται διαρκώς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται εταιρίες όπως οι American Express, Baxter Pharmaceuticals και Kraft Foods. Οι νέοι αυτοί πελάτες επιλέγουν τα Microsoft Online Services αναγνωρίζοντας τις αυξημένες δυνατότητες, καθώς και την ασφάλεια και την ευελιξία που παρέχουν στις επιχειρήσεις.

Δυνατότητες για Developers και Συνεργάτες

Το SharePoint 2010 παρέχει μία πλατφόρμα επιχειρηματικής παραγωγικότητας (business productivity platform), η οποία βοηθά τους developers να ανταποκριθούν ταχύτατα στις ανάγκες των επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας δυναμικές και εύκολα υλοποιήσιμες λύσεις.

Τα SharePoint Server 2010 και το Office 2010 προσφέρουν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που βοηθούν τους developers να δημιουργήσουν ταχύτερα ένα σύνολο εφαρμογών περιεχομένου και συνεργασίας.
Οι developers έχουν την ευκαιρία και την ευελιξία να γράφουν κώδικα προς ανάπτυξη είτε τοπικά, δηλαδή στα δικά τους συστήματα (on-premises), είτε στο διαδίκτυο, μέσω του SharePoint Online.

Για παράδειγμα, η συνδεσιμότητα με το Visual Studio 2010, παρέχει στους developers οικεία εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται πλούσια APIs και υποστήριξη για Open XML, Silverlight, REST και LINQ, τα οποία επιταχύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών από τους developers. Οι developers μπορούν, επίσης, να δημιουργούν εφαρμογές που συνδέονται με τα line-of-business δεδομένα και να υλοποιούν με ασφάλεια ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές τόσο τοπικά όσο και στο "σύννεφο" (cloud).

Οι δυνατότητες που παρέχονται σε συνεργάτες και developers της Microsoft χάρη στις υπηρεσίες SharePoint σήμερα υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 5,6 δις δολάρια, ενώ αναμένεται το ποσό αυτό να αυξηθεί φθάνοντας τα 6,7 δις δολάρια το 2011.

Διαθεσιμότητα

Το Office 2010 και τα συναφή προϊόντα διατίθενται σήμερα σε 14 γλώσσες και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε 94 γλώσσες. Η διαθεσιμότητα τους στην ελληνική γλώσσα έχει οριστεί για τις 27 Αυγούστου.

Ο παγκόσμιος διαδικτυακός τόπος της Microsoft σχετικά με το λανσάρισμα και τη διάθεση της σουίτας προϊόντων του 2010, www.the2010event.com, δημιουργήθηκε σε SharePoint Server 2010 και είναι διαθέσιμος σε τουλάχιστον 29 γλώσσες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής sharepoint.microsoft.com/2010launch/el-gr/Pages/home.aspx διαδικτυακός τόπος περιλαμβάνει πλούσιο περιεχόμενο που θα βοηθήσει τους πελάτες να επιλέξουν και να ωφεληθούν από τα προϊόντα του 2010, τα οποία επί του παρόντος διατίθενται προς αγορά για επιχειρήσεις.


Red Bear

Νομιζω οτι ειναι το πιο ωριμο

Νομιζω οτι ειναι το πιο ωριμο και πληρες Office που βγηκε ποτε (μεχρι το επομενο ??)

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 154 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top