Η AMD ανακοίνωσε τους Fusion A-Series APUs για φορητούς υπολογιστές

Η AMD παρουσίασε τους νέους AMD Fusion A-Series APUs προετοιμάζοντας το έδαφος για τη νέα γενιά υπολογιστών υψηλής απόδοσης. Η νέα πλατφόρμα προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά HD γραφικών, υψηλή υπολογιστική ισχύ και μεγάλη αυτονομία (10,5 ώρες).

Η νέα πλατφόρμα AMD A-SeriesAPU, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών, συνδυάζει επεξεργαστή που διαθέτει έως και τέσσερις πυρήνες x86 (CPU) και DirectX 11 επεξεργαστή γραφικών (GPU) με έως και 400 Radeon cores μαζί με κύκλωμα επεξεργασίας HD video στο ίδιο chip. Οι AMD A-Series APUs προσφέρουν επίσης εξελιγμένες δυνατότητες, όπως διεπαφές για gestures, υποστήριξη πολλαπλών οθονών, 3D ψυχαγωγία και σταθεροποιητή εικόνας σε πραγματικό χρόνο!
 
Οι AMD A-Series APUs (γνωστοί και με το κωδικό όνομα "Llano") θα διατίθενται σε 150 φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές των πιο κορυφαίων κατασκευαστών ΟΕΜ, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Παρέχοντας δυνατότητες ισχυρής σειριακής και παράλληλης υπολογιστικής επεξεργασίας για HD βίντεο, 3D rendering και δεδομένων υψηλής έντασης φόρτου εργασίας σε ένα ενιαίο σύστημα επεξεργαστή, οι AMD A-Series APUs προσφέρουν στους προγραμματιστές λογισμικού πρωτοφανή ισχύ και δυναμική σε ένα μικρότερο πακέτο.
           
AMD AllDay Power: Αυτονομία που διαρκεί
Οι AMD A-Series APUs παρέχουν ισχύ ανάλογη με το πως οι χρήστες χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα τους υπολογιστές τους: όλη την ημέρα - χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση. Προσφέροντας πάνω από 10,5 ώρες αυτονομίας - 50% περισσότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με τη 2010 AMD Mainstream Platform – οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους ή να παρακολουθήσουν πολλές HD ταινίες έπειτα από μία μόνο φόρτιση. Επιπλέον, στους υπολογιστές που διαθέτουν τα switchable γραφικά της AMD παρέχεται βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας με τον έξυπνο τρόπο διαχείρισης του APU, ξεχωρίζοντας όπου χρειάζεται την AMD Radeon GPU.
 
Εξαιρετικό HD: Γιατί κάθε Pixel μετράει!
Οι χρήστες επωφελούνται όσο ποτέ από την AMD VISION Engine - το προηγμένο hardware και λογισμικό που ενισχύει αυτόματα το ψηφιακό περιεχόμενο, όπως βίντεο, παιχνίδια και φωτογραφίες. Τα HD video γίνονται "κρυστάλλινα" μέσω της εξειδικευμένης τεχνολογίας αναπαραγωγής και της δυνατότητας επεξεργασίας βίντεο, καθώς επίσης η πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιείται γρηγορότερα από ποτέ με την επιταχυμένη HTML5 και το Direct 2D. Η επεξεργασία, μεταφορά και προβολή HD περιεχομένου είναι εύκολη και γρήγορη με την υποστήριξη προηγμένων θυρών σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των HDMI 1.4a, DisplayPort 1.1 και USB 3.0, μαζί με την εγγενή υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες.
 
Παράλληλα, με την πλατφόρμα AMD A-Series APU εισάγεται ένα νέο χαρακτηριστικό, το AMD SteadyVideo για σταθεροποίηση των βίντεο κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής τους. Η AMD A-Series APU προσφέρει επίσης προηγμένες δυνατότητες, όπως η χειρονομιακή διεπαφή, 3D παιχνίδια και 3D Blu-ray, που κάνουν την εμπειρία χρήσης του PC πιο ενδιαφέρουσα και ψυχαγωγική. Τα PCs που διαθέτουν AMD A-Series APUs παρέχουν εξαιρετική απόδοση γραφικών με DirectX 11 δυνατότητες. Μόνο οι AMD Fusion APUs προσφέρουν πραγματικά AMD Dual Graphics, με βελτιωμένες επιδόσεις έως και 75%.
 
Προσωπικό Supercomputing: Ανυπέρβλητη απόδοση
Οι καταναλωτές σήμερα χρησιμοποιούν περισσότερο από ποτέ τους υπολογιστές τους – για επαγγελματική χρήση έως και ψυχαγωγία – και με την πλατφόρμα AMD A-Series APU, ακόμη και οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να συμβαδίσουν στις νέες ανάγκες, παρέχοντας την επόμενη γενιά παράλληλης επεξεργασίας. Παρέχοντας έως και 400 GFLOPS για φορητούς υπολογιστές, και μέχρι 500 GFLOPS για επιτραπέζιους υπολογιστές, η AMD A-Series APU εξασφαλίζει στους χρήστες την ισχύ που απαιτείται για να διαχειριστούν τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως βίντεο, επεξεργασία εικόνας, αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση χειρονομίας και multi-tasking σενάρια. Για τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις, η AMD Fusion A-Series APU προσφέρει την AMD Turbo Core Technology, η οποία βελτιστοποιεί και ενισχύει την απόδοση των CPUs και GPUs σε επίπεδα ανάλογα με τις εφαρμογές που τρέχουν.
 
 
Το αναπτυσσόμενο Οικοσύστημα του AMD Fusion
Οι AMD Fusion APUs έχουν γνωρίσει μεγάλη αποδοχή από την κοινότητα των προγραμματιστών λογισμικού από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους, τον Ιανουάριο του 2011, με περισσότερες από 50 κορυφαίες εφαρμογές να λειτουργούν σήμερα με τις AMD Fusion APUs και οι προηγμένοι browsers, όπως ο Internet Explorer 9, παρέχουν ακόμη πιο συναρπαστικές, νέας γενιάς web εμπειρίες όταν τρέχουν σε AMD Fusion APU - PCs.
 
Η AMD σύντομα θα ανακοινώσει επίσημα νέες APUs για υπολογιστές desktop με δύο και τέσσερις πυρήνες x86 καθώς και με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών τύπου Radeon HD 6000 (DirectX 11). 

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 34 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top