Ασφάλεια και πρόγραμμα αντικατάστασης για... επεξεργαστές από την Intel;

Το "Performance Tuning Protection Plan" της Intel που για την ώρα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, είναι κάτι σαν... ασφάλεια για τον επεξεργαστή σας σε περίπτωση που λόγω υπερχρονισμού, υπό φυσιολογικές συνθήκες, παρατηρηθεί αστοχία στο υλικό.

Είναι γνωστό ότι θεωρητικά η Intel δεν καλύπτει τον χρήστη σε περίπτωση που ο επεξεργαστής του καταστραφεί λόγω υπερχρονισμού.

To "Performance Tuning Protection Plan" λειτουργεί συμπληρωματικά στην 3ετή εγγύηση κσι καλύπτει επεξεργαστές που "αστοχησαν" (καταστράφηκαν) υπό φυσιολογικές συνθήκες - αναρωτιόμαστε αν στις φυσιολογικές συνθήκες περιλαμβάνεται και ο υπερχρονισμός με την βοήθεια υγρού αζώτου ή άλλων εξωτικών υλικών.

Σε αυτή την περίπτωση οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν μία φορά μόνο ένα επιπλέον αντίτιμο από $20 έως $35 ανάλογα το μοντέλο του επεξεργαστή και μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ότι η Intel, δίχως δεύτερη κουβέντα θα τους τον αντικαταστήσει με ένα νέο μοντέλο για μία φορά.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ασφάλειας και αντικατάστασης, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ξεκίνησε από το Intel.com αλλά έχει ήδη μπει σε λειτουργία και στους resellers CyberPower, Scan Computers, Altech Computers και Canada Computers and Electronic.

Οι χρήστες θα μπορούν να καταβάλουν επιπλέον αντίτιμο για την αγορά του επεξεργαστή τους:  $20 για το μοντέλο Core i5-2500K, $25 για τα μοντέλα Core i7-2600K και 2700K και $35 για το μοντέλο Core i7-3930K. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


voltmod

Αρκετοί έχουν στείλει RMA

Αρκετοί έχουν στείλει RMA επεξεργαστές που "έσκασαν" από το overclocking και η Intel τους αντικατέστησε χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς ερωτήσεις.
Τώρα τι νέο φρούτο είναι αυτό, δεν ξέρω...

sfirculitu

Καλό και κακό

Κοίταξε από την μια μεριά μπορείς να το πεις καλό. Και μπορείς να πεις ότι το έκανε αυτό η intel μετά από την χλαπάτσα που φάγανε με τους 980Χ 990Χ. Ήταν άτομα στο youtube και γενικότερα (εγώ έναν είδα να το λέει) που στέλνανε Trays ολόκληρα για Rma μέχρι να βρούνε τον "καλό" cpu που κλοκάρει καλά. Αλλά και πάλι χαμένος βγαίνεις γιατί πρέπει να έχεις και μια ποσότητα λογικά.. (γιατί άμα είμαι εγώ και έχω έναν 3960Χ ξέρω εγώ και τον κάψω θα μου φέρουν άλλο και τι πλήρωσα? (25-27-28 ευρώ?) αλλά στους άλλους που έχουν πάρει καμιά 10αριά βγάζεις πιστεύω ένα 300 ευρώ. ή έχουν βρει καμιά πατέντα να φτιάχουν τους καμμένους επεξεργαστές. Γιατί το κάνει τώρα αυτό ιδέα δεν έχω γιατί νταξ μπορείς να πεις την πληρώνεις 35$ βγάζουν λεφτά και από εκεί αλλά δεν είναι πολλά σιγά τι είναι 35$ τώρα, αλλά βγάζουν και 1 500 σε αυτούς που πέρνουν trays αλλά και να στα κάψουνε πάλι χαμένος είσαι σαν intel αφού σου φεύγουν άλλα 1000 τσάμπα.

voltmod

Απλώς, ποτέ δεν κάνει κάτι

Απλώς, ποτέ δεν κάνει κάτι μία εταιρεία για να χάσει, για αυτό το λέω...
Δεν αναφέρομαι επίσης σε "επαγγελματίες overclockers" αλλά στον απλό χρήστη... Wink

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 32 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top