Τα νομοσχέδια SOPA και PIPA αποσύρθηκαν, τουλάχιστον προσωρινά!

Όπως φαίνεται οι... τόνοι των μετρητών που "σπρώθηκαν" από "εδώ" και από "εκεί" ώστε να περάσουν τα δύο νομοσχέδια κατέληξαν στον... αγύριστο και τα SOPA και PIPA αποσύρθηκαν, τουλάχιστον προσωρινά.

Τα νομοσχέδια Stop Online Piracy Act (SOPA) και Protect Intellectual Property Act (PIPA) με την σημερινή τους μορφή "μπαίνουν στο αρχείο" ωσότου γίνουν διάφορες σημαντικές τροποποιήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν συναίνεση, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Οι διαμαρτυρίες άλλωστε τόσο του απλού κόσμου όσο και των κολοσσών του Internet, σαν της Google, της Wikipedia, του Facebook, της Wordpress και άλλων εταιριών είχαν τεράστιο αντίκτυπο, και συντέλεσαν στην άτακτη υποχώρηση αυτών που τα υποστήριζαν. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα είχε αφήσει να εννοηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που θα ασκούσε βέτο για να μην περάσουν τα δύο "οργουελικά" νομοσχέδια, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την έννομη οικονομία του Internet. Ένας από τους αρχιτέκτονες των δύο νομοσχεδίων, ο γερουσιαστής Lamar Smith εξέδωσε ανακοίνωση, ως απάντηση στην απόφαση της Γερουσίας δηλώνοντας ότι αποσύρει τα δύο νομοσχέδια - "αναβάλλονται" όπως είπε χαρακτηριστικά. Τα αμφιλεγόμενα SOPA και PIPA προκάλεσαν αναστάτωση τόσο στις εταιρείες όσο και στους απλούς χρήστες αφού ήταν τόσο γενικευμένα όσο αφορά στην αντιμετώπιση της πειρατείας και της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε λογοκρισία.   

Η δήλωση του γερουσιαστή Lamar Smith είναι η παρακάτω:

"Το πρόβλημα της online πειρατείας είναι πολύ μεγάλο για να αγνοηθεί. H Αμερικάνικη βιομηχανία πνευματικής ιδιοκτησίας παρέχει 19 εκατομμύρια υψηλές αμειβόμενες θέσεις εργασίας και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60 τοις εκατό των εξαγωγών των ΗΠΑ. Η κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας της Αμερικής κοστίζει στην οικονομία των ΗΠΑ πάνω από $ 100 δισ. ευρώ ετησίως και έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων αμερικάνικων θέσεων εργασίας. Το Κογκρέσο δεν μπορεί να σταθεί και να μην κάνει τίποτα, ενώ αμερικανικές καινοτομίες και δημιουργοί θέσεων εργασίας βρίσκονται υπό επίθεση.

Η online κλοπή της αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας δεν είναι διαφορετική από την κλοπή των προϊόντων από ένα κατάστημα. Είναι παράνομο και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται τόσο στο κατάστημα όσο και online.

Η επιτροπή θα συνεχίσει την συνεργασία της με τους ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων, τις εταιρείες του Διαδικτύου, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αναπτύξει προτάσεις που έχουν στόχο την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ. Χαιρετίζουμε την συμμετοχή όλων των οργανώσεων αλλά και όλων των ατόμων που έχουν ειλικρινή και διαφορετική άποψη σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πολύ διαδεδομένο αυτό πρόβλημα. Η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της online πειρατείας και η οποία θα προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία των ΗΠΑ και την καινοτομία".

Εχθές, η Ευρωπαϊκή Επίτροπος, Νέλι Κρους επέκρινε το νομοσχέδιο SOPA γράφοντας στον λογαριασμό της στο twitter: "Δεν χρειαζόμαστε κακούς νόμους την ώρα που θα έπρεπε να διασφαλίζουμε τα οφέλη του ανοιχτού Διαδικτύου". 

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.


Lacrimosa_daemon

Μια μάχη κερδίθηκε. Για την

Μια μάχη κερδίθηκε. Για την ακρίβεια, η δοκιμή τους απέτυχε, αλλά έβγαλαν συμπεράσματα, στο επόμενο νομοσχέδιο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Ίσως οι διαμαρτυρίες να μην είναι αρκετές ώστε να το σταματήσουν. Θα δείξει.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 37 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top