Η OCZ ανακοίνωσε την σειρά Vertex 4 SATA III SSD

Τον αντικαταστάτη της σειράς Vertex 3 ανακοίνωσε η εταιρεία OCZ. Αυτή τη φορά τα νέα μοντέλα Vertex 4 δεν χρησιμοποιούν ελεγκτή SandForce αλλά βασίζονται στην πλατφόρμα Indilinx Everest 2.

Χάρη στις δυνατότητες του νέου dual-core ελεγκτή με συχνότητα λειτουργίας 400MHz, η νέα σειρά Vertex 4 SATA III SSD προσφέρει σύμφωνα με την εταιρεία την υψηλότερη απόδοση IOPS στην αγορά, σε ένα ευρή φάσμα εφαρμογών, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για απαιτητικές εργασίες και περιβάλλοντα workstation.   

Χάρη στην αρχιτεκτονική του ελεγκτή Indilinx Everest 2, δεν είναι απαραίτητη η συμπίεση δεδομένων εσωτερικά, βελτιστοποιώντας την αξιοπιστία. Επιπλέον, ο νέος ελεγκτής υποστηρίζει αρκετές χρήσιμες τεχνολογίες που αυξάνουν την απόδοση και βελτιστοποιούν την αξιοπιστία όπως είναι οι advanced error correction code (ECC) engine, dynamic wear-leveling, auto encryption και NDurance 2.0 NAND flash τεχνολογία διαχείρισης. 

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει σειριακές ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων έως 535MB/s ενώ η απόδοση του στην τυχαία προσπέλαση δεδομένων αγγίζει τις 120.000 IOPS ενώ στην διαχείριση ασυμπίεστων δεδομένων, προσφέρει απόδοση 95000 IOPS κατά την τυχαία ανάγνωση δεδομένων 4K και 85000 IOPS κατά την τυχαία εγγραφή δεδομένων 4K. Η "sustained" απόδοση κατά την τυχαία εγγραφή δεδομένων 4K έχει μετρηθεί στα 60000 IOPS. Η υστέρηση είναι κατά 80% βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά με 0.04ms κατά τις λειτουργίες ανάγνωσης και 0.02ms κατά τις λειτουργίες εγγραφής. Σε τυπικά σενάρια χρήσης, η σειρά Vertex 4, ξεπερνάει σε επιδόσεις την προηγούμενη σειρά Vertex 4 σχεδόν κατά 400%

Τα νέα solid state drives της σειράς Vertex 4, θα κυκλοφορήσουν σε χωρητικότητες 128GB, 256GB και 512GB με 5ετή εγγύηση. Για την ώρα παραμένει άγνωστο το κόστος.


z3et

Οοοοο nice! Επιτελους βαζει

Οοοοο nice! Επιτελους βαζει σε εφαρμογη τα δικα της μεσα (φρεσκο-εξαγορασμενη Indilinx).

Επισης οι χωρητικοτητες κατι μου λενε για μεγαλη μειωση τιμων (ή πιο σωστα, καλυτερο GB/$), και τα 5 χρονια εγγυησης πολυ καλα.

voltmod

Νομίζω πως η εξαγορά της

Νομίζω πως η εξαγορά της Indilinx την καθιστά ηγέτη. Ήταν ένα στοίχημα που πιστεύω θα κερδίσει ενώ την καθιστά περισσότερο ελκυστική ως εταιρεία για "επένδυση" από τις μεγάλες. Θα δείξει το μέλλον.

Lacrimosa_daemon

Άν το κόστος είναι λογικό, θα

Άν το κόστος είναι λογικό, θα πάει καλά.

Elexorien

Όπως τα ειπε...

... ο z3et.

Για να δούμε και το κόστος γιατι στην τελική, αυτό παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για τους περισσότερους.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 140 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top