Νέα Radeon HD 7970 6GB Toxic Edition από την Sapphire

Η εταιρεία Sapphire ανακοίνωσε την κορυφαία HD 7970 6GB Toxic Edition, η οποία υποστηρίζει της υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας στην κατηγορία της ενώ πιστεύεται ότι είναι η ταχύτερη μονολιθική κάρτα γραφικών στον κόσμο!

Εκτός από τους υψηλούς χρονισμούς στην GPU (Tahiti XT) και στην μνήμη, που είναι 1050MHz (1100MHz χάρη στην τεχνολογία PowerTune Dynamic Boost) και 6000MHz αντίστοιχα, η ιδιαίτερα υψηλή απόδοση της, ειδικά στις υψηλές αναλύσεις, οφείλεται και στο frame buffer των 6GB που έχει ενσωματώσει η εταιρεία, φυσικά τύπου GDDR5, υψηλής ποιότητας. Αν οι παραπάνω χρονισμοί σας φάνηκαν... υψηλοί, σας λέμε ότι είναι οι... χαμηλοί! Μόλις ο χρήστης πατήσει το κουμπί "Lethal Boost" που βρίσκεται στην κάρτα γραφικών, οι συχνότητες λειτουργίας κυριολεκτικά εκτοξεύονται με τον πυρήνα να φτάνει τα 1200MHz (1100MHz "standard" και 1200MHz με PowerTune Dynamic Boost) και η μνήμη τα 6400MHz!

Με το πάτημα του πλήκτρου, και όπως θα ήταν φυσιολογικό, αλλάζουν αυτόματα και οι ρυθμίσεις όσο αφορά στον ρυθμό περιστροφής των ανεμιστήρων αλλά και των τάσεων, για να υποστηριχθούν αποτελεσματικά οι υψηλές συχνότητες λειτουργίας. Φυσικά, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις δικές τους ρυθμίσεις, όσο αφορά στις συχνότητες λειτουργίας, στις τάσεις και στον ρυθμό περιστροφής των ανεμιστήρων χρησιμοποιώντας το λογισμικό Sapphire TriXX.

Η εκπληκτική απόδοση της Sapphire HD 7970 6GB Toxic Edition είναι αποτέλεσμα συνολικά ενός νέου συστήματος ελέγχου της ισχύος, που έχει αναπτύξει η Sapphire και το οποίο ονομάζει Lethal Power Suite. Αποτελείται από ένα νέο σχεδιασμό του συστήματος τροφοδοσίας , τύπου 8-phase power design για το GPU VDDC και δύο ακόμη φάσεις για τα VDDCI και MVDD ξεχωριστά. Για πρώτη φορά επίσης η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα double-sided Black Diamond Choke (μειώνει την αναπτυσσόμενη θερμοκρασία γύρω από το τμήμα τροφοδοσίας έως και 40 βαθμούς Κελσίου μετά από εργαστηριακές δοκιμές) καθώς και την τεχνολογία DirectFET. Επίσης το PCB είναι 12-layer ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της κάρτας γραφικών χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα κατασκευής.

Για την ψύξη της, η Sapphire χρησιμοποιεί με ειδική έκδοση της τεχνολογία Vapor-X με νέα θαλάμη υγροποίησης/ εξαέρωσης ειδικά κατασκευασμένη για το συγκεκριμένο μοντέλο. Το σύστημα ψύξης επίσης διαθέτει τέσσερις χάλκινους heatpipes (2 x 8mm και 2 x 6mm) και δύο ανεμιστήρες των 90mm. Στο PCB επίσης, η εταιρεία έχει ενσωματώσει το χαρακτηριστικό PCB Temperature LED, το οποίο είναι μία σειρά από LEDs, διάσπαρτα σε καίρια σημεία του PCB, ώστε ο χρήστης να γνωρίζει την θερμοκρασία που επικρατεί στα συγκεκριμένα σημεία.  


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 33 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top