H ASUS ανακοίνωσε τις κάρτες γραφικών ROG Matrix HD 7970 και Matrix HD 7970 Platinum

H ASUS ανακοίνωσε την κορυφαία σειρά καρτών γραφικών για την οικογένεια των προιόντων της εταιρείας που βασίζονται σε GPUs της AMD.

H νέα κορυφαία σειρά "ROG Matrix" αποτελείται από δύο κάρτες γραφικών, που βασίζονται στην κορυφαία "Tahiti XT" GPU της AMD, Radeon HD 7970 GHz Edition (περιλαμβάνει την τεχνολογία PowerTune with Boost και έχει υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας από την "απλή" έκδοση) και η διαφορά τους εντοπίζεται στις συχνότητες λειτουργίας.

H Matrix HD 7970 διαθέτει 1000MHz συχνότητα λειτουργίας για την GPU, η οποία αυξάνει σε 1050MHz όταν μπει στο παιχνίδι η τεχνολογία PowerTune with Boost, ενώ η μνήμη, μεγέθους 3GB GDDR5 χρονίζεται στα 6600MHz.

Oι αντίστοιχες συχνότητες λεοιτουργίας για την Matrix HD 7970 Platinum είναι 1050MHz, 1100MHz και 6600MHz. Kατά τα άλλα, είναι γνωστό ότι το memory interface έχει εύρος 384-bit και πως η GPU ενσωματώνει συνολικά 2048 CGN stream processors και 32 μονάδες ROP.

Kαι οι δύο, είναι εξοπλισμένες με ένα εκπληκτικό σύστημα τροφοδοσίας 20-phase DIGI+ VRM (από 12, η ASUS αύξησε τις φάσεις σε 20) και η τροφοδοσία τους πραγματοποιείται μέσω δύο 8-pin PCI-E connectors.

Eπιπλέον, το σύστημα DIGI+ VRM διαθέτει χαρακτηριστικά load-line calibration, με δυνατότητα ελέγχου του συντελεστή LLC (προστασία ενάντια στο V-droop) ενώ οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν επιπλέον το VGA Hotwire (για τον συγκχρονισμό με mainboards ROG της ASUS που έχουν το χαρακτηριστικό και διαθέτουν και το ROG key) αλλά και σημεία μέτρησης τάσεων (και soldering για κολλήσεις) σε διάφορα στοιχεία της κάρτας γραφικών. Φυσικά, το 20-phase DIGI+ VRM συνοδεύεται από super-alloy στοιχεία, για μέγιστη σταθερότητα και αξιοπιστία.

Aν και οι χρήστες μπορούν να μεταβάλουν την τάση στην GPU, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο κατά τον υπερχρονισμό, η αύξηση περιορίζεται στα 1.3V.

Eπιπλέον στο PCB υπάρχει ένας διακόπτης LN2, που "φορτώνει" στην κάρτα ειδικά βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις στο BIOS για "extreme" υπερχρονισμό/ ψύξη. Ένα ακόμη πλήκτρο, παρακάμπτει τις όποιες ρυθμίσεις του BIOS ή του λογισμικού για τον ρυθμό περιστροφής των ανεμιστήρων, εξαναγκάζοντας τους να λειτουργούν στο 100% του ρυθμού περιστροφής.

Tο σύστημα ψύξης, είναι triple-slot, τύπου DirectCU II και ψύχει όλα σχεδόν τα στοιχεία στο PCB, δηλαδή την GPU, τα chip της μνήμης αλλά και τα στοιχεία του συστήματος τροφοδοσίας VRM.

Στην συσκευασία, περιλαμβάνεται επίσης μία βελτιστοποιημένη ψύκτρα για τα στοιχεία VRM, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να αφαιρέσει το σύστημα ψύξης της ASUS, για να εγκαταστήσει κάνιστρο και να πραγματοποιήσει overclocking με την βοήθεια υγρού αζώτου. Tα κόστη των δύο καρτών γραφικών της σειράς "Matrix" της ASUS ξεκινούν από τα $490.


Herc88

καλή κάρτα ήταν να την

καλή κάρτα ήταν να την αγοράσω από εξωτερικό άλλα δεν υπάρχει σε στοκ. Επίσης άκουσα για πολλά προβλήματα με artifacts και δεν clockarete πολύ.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 42 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top