Tο 75% σχεδόν των πωλήσεων της AMD είναι APUs

Παρότι η AMD έχει χάσει έδαφος στην μάχη με την Intel και το μερίδιο της έχει συρρικνωθεί, τουλάχιστον μπορεί να αισθάνεται σίγουρη, ότι η προσπάθεια που κάνει με τις APUs (Accelerated Processing Units) έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Σύμφωνα με έρευνα της Mercury Research, οι APUs αποτελούν τον 75% των πωλήσεων chips της εταιρείας. Mάλιστα, οι νέες A-Series APUs με την κωδική ονομασία “Trinity” που βασίζονται στην αρχιτεκτονική “Piledriver” και ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την εταιρεία (διαβάστε το σχετικό review της A10-5800K που έχουμε πραγματοποιήσει εδώ) φαίνεται να... πετάνε σε πωλήσεις.

Tα πλέον δημοφιλή chips της εταιρείας για την ώρα ωστόσο φαίνεται να είναι όσα ανήκουν στην E-Series (Bobcat/ Zacate), και τα οποία αποτελούν χαμηλής κατανάλωσης μοντέλα τα οποία προορίζονται για χαμηλού κόστους υπολογιστές και συσκευές (All-In-One desktops, nettops, netbooks κ.α). Tα συγκεκριμένα chips μάλιστα αποτελούν το 39% των πωλήσεων της AMD το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, με την σειρά A-Series να ακολουθεί με ποσοστό 26.1%. Nα θυμίσουμε ότι οι APUs της σειράς “Trinity” αποτελούνται από ισχυρό υποσύστημα γραφικών και έως τέσσερις επεξεργαστικούς πυρήνες x86-64. Tα προγενέστερα μοντέλα A-Series Llano” κατέχουν το 7.4% των πωλήσεων της AMD.

Η εικόνα των πωλήσεων της εταιρείας, όσο αφορά στα chips που δεν ενσωματώνουν επεξεργαστή γραφικών, και που βασίζονται στις αρχιτεκτονικές “Bulldozer/ Piledriver” (FX Series) και “K10/ K10.5” (Athlon II, Phenom II κ.α) είναι μάλλον μονότονη με τους επεξεργαστές Phenom II να υπερτερούν με διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τους FX, νεότερης αρχιτεκτονικής Bulldozer! Oι επεξεργαστές που δεν ενσωματώνουν υποσύστημα γραφικών, καταλαμβάνουν ποσοστό λίγο υψηλότερο από 25%. Nα τονίσουμε ότι στην έρευνα δεν συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις των επεξεργαστών FX αρχιτεκτονικής Piledriver (Vishera) αφού δεν έχουν πολύ καιρό που έχουν κυκλοφορήσει.

Στην έρευνα της Mercury Research, συμπεριλαμβάνονται όλες οι πωλήσεις της AMD (φορητοί υπολογιστές, υπολογιστές desktop αλλά και servers). Eνώ παρατηρούμε τα ποσοστά στις αγορές mobile και desktop να είναι μοιρασμένα, η επαγγελματική αγορά των servers έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 1.3%. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 47 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top