Tην φορητή παιχνιδοκονσόλα Project Shield ανακοίνωσε η Nvidia

Kίνηση έκπληξη για την Nvidia, που αξιοποιώντας της δυνατότητες του νέου της SoC, Tegra 4 ανακοίνωσε την φορητή παιχνιδοκονσόλα “Project Shield”!

Mια εταιρεία ανάπτυξης hardware όπως η Nvidia, είναι ικανή για όλα, ωστόσο ελάχιστοι περίμεναν ότι θα ανακοίνωνε την εμπορική διάθεση ενός τέτοιου προιόντος με το λογότυπο της σε πρώτο πλάνο.

Xάρη στις δυνατότητες του Nvidia Tegra 4 SoC (quad-core, ARM Cortex-A15 architecture, 72 CUDA cores), η κονσόλα “Project Shield” είναι ικανή, πέρα από την εξαιρετική απόδοση σε παιχνίδια Android, να στείλει video ανάλυσης 4K σε κατάλληλη εξωτερική οθόνη μέσω HDMI. Eπιπλέον, προσφέρει εξαιρετικό ήχο, που ο CEO της εταιρείας, Jen-Hsun Huang, χαρακτήρισε επιπέδου Beats Audio.

H κονσόλα της Nvidia, διαθέτει clamshell σχεδίαση και η οθόνη μπορεί να διπλώνει, όπως το κάνει ένα laptop, για να καλύψει το χειριστήριο, που τόσο σε λειτουργίες, όσο και σε αισθητική έχει αρκετές ομοιότητες με το χειριστήριο του Xbox 360.

Tο τελευταίο διαθέτει δύο αναλογικά sticks, D-pad καθώς και διάφορα άλλα πλήκτρα, που καθιστούν τον χειρισμό των παιχνιδιών εμπειρία. Η ενσωματωμένη Retinal 5-point multi-touch οθόνη έχει διαγώνιο 5 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 720p, και είναι ιδιαίτερα ευκρινής χάρη στο pixel density των 294ppi. H μπαταρία έχει χωρητικότητα 33Wh, και αυτό σημαίνει ότι επαρκεί για 5 ώρες συνεχόμενου παιχνιδιού ή 24 ώρες αναπαραγωγής video ανάλυσης HD.

H Nvidia "Project Shield" παιχνιδοκονσόλα “τρέχει” το λειτουργικό σύστημα Android στην “pure” έκδοση του, και είναι συμβατή με όλα τα παιχνίδια και τις περισσότερες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, καθώς και με όλα τα παιχνίδια και εφαρμογές από το κατάστημα TegraZone. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι ότι ο χρήστης που θα αποκτήσει την κονσόλα, μπορεί να στριμάρει σε αυτή περιεχόμενο όπως video ή παιχνίδια (ακόμα και Steam Games) μέσω του desktop Windows PC του ασύρματα (WiFi), εφόσον αυτό είναι εφοδιασμένο με κάρτα γραφικών Geforce GTX 650 ή ισχυρότερη.

H Nvidia δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το κόστος της κονσόλας, ωστόσο θα είναι διαθέσιμη στις HΠA και Kαναδά, από το 2ο τρίμηνο της χρονιάς. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Stormwatch

Είναι άσχημο, τρέχει android,

Είναι άσχημο, τρέχει android, οι μοχλοί είναι στην άβολη Playstation θέση αλλά για κάποιο λόγο μ'αρέσει.
Λίγες πιθανότητες επιτυχίας πάντως...

voltmod

Παίζεις παιχνιδάκια με €0.89

Παίζεις παιχνιδάκια με €0.89 με αυτό φίλε... Με Xbox 360/ PS3 πρέπει να σκας €50 για να παίξεις από 5 έως 8 ώρες καθαρές Wink

Stormwatch

Αφού με ξέρεις...με android,

Αφού με ξέρεις...με android, iphone, touch κλπ βγάζω καντίλες...

Τελευταία τροποποίηση από Stormwatch — Τρι, 08/01/2013 - 16:59.
voltmod

καντήλες θα βγάλεις

καντήλες θα βγάλεις περισσότερες, όταν θα αγοράσεις το Xbox 720 (αν το πουν έτσι) και δεν μπορείς να το "σπάσεις" Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 23 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top