H Renesas ανακοίνωσε το octa-core MP6530 SoC αρχιτεκτονικής ARM big.LITTLE για smartphones και tablets!

Renesas Electronics και Renesas Mobile ανακοίνωσαν το κορυφαίο τους SoC (System-On-Chip) για φορητές συσκευές, όπως smartphones και tablets, το οποίο βασίζεται στην αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM!

Tο SoC της Renesas Electronics αποτελείται από δύο τετραπύρηνα chipsets, ένα με τέσσερις πυρήνες Cortex-A15 υψηλής απόδοσης με συχνότητα λειτουργίας έως 2.0GHz και ένα με τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης τύπου αρχιτεκτονικής Cortex-A7.

Aνάλογα τις απαιτήσεις, κάθε σετ πυρήνων αναλαμβάνει δράση, χαρίζοντας στην συσκευή που τα ενσωματώνει υψηλή απόδοση αλλά και χαμηλή κατανάλωση όταν απαιτείται. H εναλλαγή, ανάμεσα στα σετ, γίνεται δυναμικά και αυτόματα. Έτσι, αν ο χρήστης παίζει κάποιο παιχνίδι ή αναπαράγει video υψηλών απαιτήσεων αναλαμβάνουν οι τέσσερις πυρήνες Cortex-A15 ενώ όταν σερφάρει στο Internet ή βλέπει φωτογραφίες, τότε αναλαμβάνει το χαμηλής κατανάλωσης σετ των τεσσάρων πυρήνων Cortex-A7.

Aν από την άλλη, κάποιος από τους πυρήνες Cortex-A15 δεν χρησιμοποιείται πλήρως, δηλαδή δεν απαιτούνται όλοι οι πόροι του, τότε "ξυπνάει" ένας πυρήνας Cortex-A7 να πάρει την θέση του, ώστε η κατανάλωση να είναι χαμηλότερη. Aν τώρα κάποιος πυρήνας Cortex-A7 σε άλλη περίπτωση τα βρίσκει... σκούρα με κάποια απαιτητική εφαρμογή, τότε το σύστημα "ξυπνάει" ένα Cortex-A15 να πάρει την θέση του, τροφοδοτώντας τον παράλληλα με περισσότερη ενέργειας, ώστε το σύστημα να λειτουργήσει απρόσκοπτα σε κάθε περίπτωση. 

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του νέου Renesas MP6530 SoC είναι ότι ενσωματώνει 4G LTE modem, σε αντίθεση με τα Nvidia Tegra 4 και Samsung Exynos 5 Octa που βασίζονται σε ξεχωριστό chip! Σύμφωνα με την Renesas Electronics, τα πρώτα δείγματα του chip θα δοκιμαστούν από κατασκευαστές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 26 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top