Η AMD ανακοίνωσε τις νέες 2013 A-Series APUs με την κωδική ονομασία "Richland"

Η AMD ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα των AMD Elite A-Series Accelerated Processing Units (APUs) με την κωδική ονομασία "Richland".

Οι νέες AMD Elite A-Series APUs προσφέρουν καινοτόμες εμπειρίες χρήσης, όπως σύνδεση στον υπολογιστή μέσω αναγνώρισης προσώπου ή χειρονομιών, βελτιωμένη μηχανή γραφικών και επεξεργασίας σε σχέση με την προηγούμενη γενιά καθώς και μεγάλες δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας σε ένα μοναδικό chip.

Με υψηλότερη απόδοση, και βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας, σε συνδυασμό με γραφικά από την νέα σειρά AMD Radeon HD 8000, οι νέες AMD Elite A-Series APUs του 2013, είναι μία εξαιρετική πρόταση για φορητούς υπολογιστές, που είτε προορίζονται για χρήση στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε on-the-go.

Νέες εμπειρίες χρήσης

Οι νέες AMD Elite A-Series APUs συνδυάζουν τους γενικής επεξεργασίας πυρήνες x86-64 με υψηλής απόδοσης πυρήνες Radeon, που βελτιστοποιούν δραματικά την εμπειρία χρήσης σε διάφορους τομείς:

  • AMD Face Login – Χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε συνδυασμό με μία webcam για να βοηθήσει τον χρήστη να πραγματοποιεί τάχιστα log-in στον υπολογιστή Windows ή ακόμα και σε ιστοσελιδες που απαιτούν αναγνώριση προσώπου.
  • AMD Gesture Control – Μπορεί να ανιχνεύει χειρονομίες του χρήστη με τα χέρια και να τις μετατρέπει σε εντολές για βασικές λειτουργίες όπως media players, browsers, e-readers καθώς και άλλες εφαρμογές που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης της κάμερας κ.α.
  • AMD Screen Mirror – Ασύρματα διαμοιράζει περιεχόμενο όπως φωτογραφίες, videos, HD media streams και ιστοσελίδες από PC ή tablet που βασίζεται σε AMD A-Series APUs με οποιαδήποτε υποστηριζόμενη TV ή οθόνη που υποστηρίζει DLNA ή με άλλα Pcs.
  • AMD Video Entertainment – Χάρη στην τεχνολογία AMD Steady Video (ο χρήστης μπορεί να επιδιορθώσει “κουνημένο” video κ.α.), το περιεχόμενο του χρήστη δείχνει πιο προσεγμένο από ποτέ. Χάρη επίσης στην τεχνολογία AMD Quick Stream, το video streaming είναι “στρωτό” και χωρίς διακοπές. Επιπλέον, το AMD Perfect Picture HD8, προσφέρει πλούσια και ζωντανά χρώματα στα video.

Ανώτερου επιπέδου απόδοση
Χάρη στις βελτιστοποιήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι μηχανικοί της AMD, η νέα σειρά Elite A-Series APUs, προσφέρει όλα όσα προσφέρει και η προηγούμενη γενιά “Trinity” αλλά με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση στον τομέα της γενικής επεξεργασίας όσο και στον τομέα της επεξεργασίας γραφικών. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία AMD Start Now Technology, οι φορητοί υπολογιστές που βασίζονται στην νέα πλατφόρμα της AMD ανταποκρίνονται σαν να είναι... tablets.

Επίσης κάνουν χρήση βελτιωμένης τεχνολογίας AMD Turbo Core, για υψηλότερες συχνότητες λεiτουργίας σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, για ακόμα υψηλότερη απόδοση όταν την χρειάζονται οι χρήστες καθώς και εξοικονόμιση ενέργειας, όταν δεν χρειάζεται η υψηλότερη απόδοση.

Εξοικονόμιση ενέργειας
Η AMD συνεχίζει να αποτελεί ηγέτη στον τομέα της απόδοσης/κατανάλωσης χάρη σε μία σειρά τεχνολογιών που ενσωματώνουν οι νέες “RichlandAPUs, και οι οποίες έχουν στόχο στην υψηλότερη δυνατή απόδοση σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμιση ενέργειας. Με βάση την λογική AMD AllDay Power, η πλατφορμα 2013 AMD Elite A-Series APUs, προσφέρει έως και 7,9 ώρες web browsing, 5,7 ώρες αναπαραγωγής video και 10 ώρες αναμονής χρησιμοποιώντας μπαταρία 55watt/hour.

Διαθεσιμότητα
Notebooks υψηλής απόδοσης αλλά και παραδοσιακοί φορητοί υπολογιστές που βασίζονται στις νέες “Richland” APUs (2013 AMD Elite A-Series APUs) θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές του μήνα.


theo2021

Ενδιαφέρον

Για να δούμε την AMD να δίνει μεγάλη συμασεία στα APU'S γιατί απο CPU είναι λίγο πίσω.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 13 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top