Η LG ανακοίνωσε το καινοτόμο G2

Press News

Η LG αποκάλυψε σήμερα τη νέα και πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της, το LG G2, το πρώτο smartphone της νέας σειράς premium συσκευών "G".

Σχεδόν 700 άτομα από 30 χώρες συγκεντρώθηκαν στο φημισμένο Frederick P. Rose Hall, Home of Jazz στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη για την παγκόσμια παρουσίαση της συσκευής.

Το LG G2 επισφραγίζει την προσπάθεια της LG για καινοτομία με πελατοκεντρική προσέγγιση. Βασισμένο σε έρευνα της LG αναφορικά με την αγοραστική συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής των καταναλωτών, το smartphone αυτό προσφέρει στους χρήστες πλεονεκτήματα τα οποία είναι πιο κοντά από ποτέ στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους, όπως η εργονομική σχεδίαση, οι πρακτικές λειτουργίες και συναρπαστική εμπειρία χρήσης.

"Για εμάς καινοτομία σήμερα είναι η τεχνολογία που πραγματικά έχει άμεσα θετικό αντίκτυπο στη ζωή των καταναλωτών", δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση. "Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα πάντα αφουγκραζόμαστε τους καταναλωτές μας και μαθαίνουμε από αυτούς. Κατά τη δημιουργία του LG G2, θέσαμε νέα επίπεδα στην έρευνα, δημιουργώντας το πιο συναρπαστικό και πιο υποσχόμενο κινητό τηλέφωνο στην ιστορία της εταιρείας μας".

Νέα προοπτική στο σχεδιασμό των smartphones
Το LG G2 αλλάζει τα δεδομένα στο design, καθώς έχει όλα τα πλήκτρα στο πίσω μέρος της συσκευής, αποτελώντας έτσι το πρώτο smartphone χωρίς κανένα πλήκτρο στις πλαϊνές πλευρές της συσκευής. Η ιδέα του πίσω πλήκτρου (Rear Key) προήλθε από τη μελέτη της συμπεριφοράς χρηστών και τη διαπίστωση πως όσο μεγαλώνει η συσκευή, τόσο δυσκολότερη γίνεται η πρόσβαση στα πλαϊνά πλήκτρα. Μετακινώντας τα κύρια πλήκτρα στην πίσω πλευρά της συσκευής, προσδίδεται περισσότερος έλεγχος στους χρήστες, καθώς εκεί τοποθετούν αυθόρμητα τα τέσσερα δάκτυλα τους όταν κρατούν το τηλέφωνο. Επίσης, άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα των ερευνών ήταν πως με αυτή την μετακίνηση των πλήκτρων, μειώθηκαν σημαντικά οι πτώσεις σε περίπτωση που οι χρήστες αυξομείωναν την ένταση κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Πατώντας παρατεταμένα τα πίσω πλήκτρα έντασης, οι χρήστες μπορούν να θέσουν σε λειτουργία το QuickMemo και τη φωτογραφική μηχανή, να κρατήσουν σημειώσεις και να βγάλουν φωτογραφία τον εαυτό τους (self-portraits) με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Σε περίπτωση που το LG G2 είναι τοποθετημένο με την πρόσοψη προς τα πάνω, ο χρήστης δε χρειάζεται να σηκώσει το τηλέφωνο για να πατήσει το power button στο πίσω μέρος ενώ με τη λειτουργία KnockON, το LG G2 μπορεί να ενεργοποιηθεί χτυπώντας απλά δύο φορές την οθόνη.

Οθόνη Edge-to-Edge και Best-In-Class Power Capacity
Η LG ανέβασε τον πήχη με την ενσωμάτωση της Full HD οθόνης 5,2 ιντσών στο LG G2, τη μεγαλύτερη οθόνη στη μέχρι σήμερα κατηγορία των smartphones που φτάνει τις 2,7-ίντσες. Εκτός από την απόλυτη εμπειρία θέασης, μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας Dual LG Routing, ελαχιστοποίησε το πλαίσιο της οθόνης στα 2,65 χιλιοστά. Επιπλέον, με αποδεδειγμένη τεχνολογία IPS, το LG G2 προσφέρει ανώτερα γραφικά, ακριβή χρώματα και ευκρινείς εικόνες, χωρίς καμία παραμόρφωση.

Το LG G2 χρησιμοποιεί Graphic RAM (GRAM) για αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα, η GRAM μειώνει την κατανάλωση ενέργειας της οθόνης έως και 26% σε μια σταθερή εικόνα, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το συνολικό χρόνο χρήσης της συσκευής κατά περίπου 10%. Με την γενναιόδωρη 3000mAh μπαταρία, η οποία έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, για να "εκμεταλλεύεται" στο έπακρο τον περιορισμένο εσωτερικό χώρο, το LG G2 είναι παραπάνω από έτοιμο για να υποστηρίξει τις εργασίες μιας πλήρους ημέρας.

Optical Image Stabilizer και υψηλή ανάλυση για υπέροχες φωτογραφίες
To LG G2 είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία Optical Image Stabilizer η οποία συμβάλλει στην εξάλειψη της θολούρας (blurring), προσφέροντας έτσι, ευκρινέστερες, φωτεινότερες και πιο ακριβείς εικόνες όταν οι χρήστες φωτογραφίζουν εν κινήσει ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα περισσότερα smartphones της αγοράς προσφέρουν ανάλυση που ποικίλλει από 4.0 Megapixel έως και 8.0 Megapixel. To G2 είναι το μοναδικό που διαθέτει κάμερα 13 Megapixel με τεχνολογία Optical Image Stabilizer χωρίς να προεξέχει ο φακός διαθέτοντας έτσι κορυφαίο σχεδιασμό. Επίσης, χαρακτηριστικά όπως το Super Resolution και το Multi-point A που διαθέτει προσδίδουν στην εικόνα ποιότητα ανάλογη με αυτή μιας αυτόνομης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

Studio Quality Hi-Fi Sound
Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη ζήτηση από τους καταναλωτές για ανώτερη ποιότητα ήχου στα smartphones, καθώς το υψηλής ποιότητας multimedia περιεχόμενο βρίσκεται πλέον παντού. Τα smartphones αποτελούν κεντρικό άξονα των καναλιών ψυχαγωγίας όλων των ειδών - τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, παιχνίδια - και οι καταναλωτές ζητούν ποιότητα ήχου εφάμιλλη της εικόνας. Το LG G2 είναι το πρώτο smartphone στην αγορά το οποίο διαθέτει 24 bit/192kHz Hi-Fi playback το οποίο αναπαράγει ήχο παρόμοιο με εκείνον ενός στούντιο ηχογράφησης, πολύ ανώτερο και από τον αντίστοιχο ενός CD. Τώρα οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε smartphone ρεαλιστικό ήχο, κάτι το οποίο προηγουμένως ήταν ανέφικτο.

Πρακτική εμπειρία χρήσης συνδεδεμένη με την καθημερινή ζωή
Έρευνες δείχνουν πως οι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε smartphone είναι οι βασικές, δηλαδή εκείνες τις οποίες οι χρήστες θεωρούν δεδομένες, όπως τα SMS, την κοινωνική δικτύωση, τις οδηγίες και φυσικά τις τηλεφωνικές κλήσεις. Το LG G2 διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό πρακτικών λειτουργιών, ενώ εστιάζει ταυτόχρονα στις πιο δημοφιλείς εργασίες smartphone:

 • Answer Me: Αυτόματη απάντηση της κλήσης με ταυτόχρονη μείωση του ήχου κλήσης, τη στιγμή που το τηλέφωνο έρθει σε επαφή με το αυτί του χρήστη
 • Plug & Pop: Προτάσεις επιλογών ή σχετικών λειτουργιών όταν ανιχνευθεί ακουστικό ή καλώδιο USB
 • Text Link: Πληροφορίες ενσωματωμένες σε μηνύματα κειμένου μπορούν να επιλεχθούν και να αποθηκευτούν εύκολα ως σημείωμα ή στο ημερολόγιο και να αναζητηθούν σε χάρτη ή στο διαδίκτυο
 • QuickRemote: Το LG G2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον έλεγχο οικιακών συσκευών ψυχαγωγίας από απόσταση, αλλά και να προσαρμοστεί για να λειτουργήσει σε πολλαπλές συσκευές με ευέλικτο σχεδιασμό και χαρακτηριστικά, μιμούμενο τα συμβατικά τηλεχειριστήρια
 • Slide Aside: Εύκολο multitasking με ένα απλό άγγιγμα των ανοιχτών εφαρμογών, χρησιμοποιώντας την κίνηση τριών δακτύλων
 • Guest Mode: Προστασία του ιδιωτικού χώρου του ιδιοκτήτη, μέσω της εμφάνισης μόνο προεπιλεγμένων εφαρμογών, κάθε φορά που κάποιος άλλος, πέραν του κατόχου, αποκτά πρόσβαση στο τηλέφωνο – η προστασία αυτή επιτυγχάνεται μέσω ενός εναλλακτικού μοτίβου ξεκλειδώματος

Ασύγκριτη απόδοση με LTE (Long Term Evolution) Νέας Γενιάς

Το LG G2 λειτουργεί με το πιο προηγμένο φορητό chipset, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 και επαναπροσδιορίζει την εμπειρία που χαρίζει ένα smartphone μέσα από την εκπληκτική του απόδοση, τα εμπλουτισμένα γραφικά του και την εξαιρετική λειτουργία της μπαταρίας του. Μέσα από μια μακροχρόνια συνεργασία με την Qualcomm, η LG ήταν σε θέση να αναπτύξει το chipset, ενσωματώνοντάς το άψογα στο hardware ώστε να προσφέρει ισχυρή και ταυτοχρόνως σταθερή λειτουργία.

Μετά την παγκόσμια εκδήλωση λανσαρίσματος στη Νέα Υόρκη στις 7 Αυγούστου, το LG G2 θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σε πάνω από 130 παρόχους μέσα στις επόμενες οκτώ εβδομάδες, με αφετηρία τη Νότια Κορέα και στη συνέχεια τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και άλλες βασικές αγορές. Οι ακριβείς ημερομηνίες ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή και τον πάροχο.

Βασικά Χαρακτηριστικά

 • Επεξεργαστής: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 Processor
 • Οθόνη: 5,2-inch Full HD IPS (1080 x 1920 pixels / 423 ppi)
 • Μνήμη: 32GB / 16GB
 • RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
 • Camera: Πίσω 13.0MP με OIS / Εμπρός 2.1MP
 • Μπαταρία: 3,000mAh
 • Λειτουργικό Σύστημα: Android Jelly Bean 4.2.2
 • Διαστάσεις: 138.5 x 70.9 x 8.9mm
 • Χρώματα: Μαύρο/ Λευκό

Σε αυτό εδώ το σημείο να αναφέρουμε ότι μαζί με το G2, η LG ανακοίνωσε και την θήκη "QuickWindow". Η QuickWindow, h νέα εντυπωσιακή θήκη, αποτελεί την τελευταία προσθήκη της LG στη σειρά των premium αξεσουάρ για smartphones. Εκτός από θήκες, η σειρά περιλαμβάνει επίσης ακουστικά και φορητούς φορτιστές.

Ένα μικρό άνοιγμα ή “παράθυρο” στο κάλυμμα της θήκης QuickWindow επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει διάφορες πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού, χωρίς να πρέπει να ανοίξει τη θήκη. Με μια απαλή κίνηση του δακτύλου (swipe), το QuickWindow UX εμφανίζεται στο παράθυρο της θήκης, ώστε ο χρήστης να μπορεί να βλέπει το περιεχόμενο της οθόνης ενώ βρίσκεται σε κίνηση. Μέσα από το κάλυμμα της θήκης QuickWindow μπορούμε να δούμε τις ενδείξεις του ρολογιού, την πρόβλεψη για τον καιρό, το ξυπνητήρι, το music player, λεπτομέρειες για τις εισερχόμενες κλήσεις και τα εισερχόμενα μηνύματα.

"Το τελευταίο premium αξεσουάρ της LG είναι μια κομψή θήκη η οποία προσφέρει πρακτικές λύσεις στο χρήστη και ταυτόχρονα προστατεύει το smartphone, το οποίο για πολλούς καταναλωτές αποτελεί μια σημαντική επένδυση" δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, President & CEO, LG Electronics Mobile Communications Company. "Οι σχεδιαστές των smartphone της εταιρείας μας έχουν στο μυαλό τους ποιος τύπος θήκης ταιριάζει καλύτερα με τη συσκευή που έχουν σχεδιάσει. Έτσι, είναι λογικό οι σχεδιαστές της LG να θέλουν να μοιραστούν με τους καταναλωτές το όραμά τους για το τέλειο αξεσουάρ".

Η θήκη QuickWindow για το LG G2 θα είναι διαθέσιμη σε επτά διαφορετικά χρώματα: μαύρο, λευκό, ροζ, μωβ, μπλε, ανοικτό πράσινο και κίτρινο. Η διάθεση της αναμένεται να ξεκινήσει ταυτόχρονα με την παρουσίαση του νέου LG G2.

LG G2 videos

Guest Mode

Mobile Link

Capture Movie

Plug

Design

VR movie

Audio zooming

Rear key

13Mpixels camera


voltmod

πω πω πω πω πω πω...

Shock
πω πω πω πω πω πω... στραβοκατάπιε η Samsung Smile

z3et

Μαλιστα... "EOL" δηλαδη το

Μαλιστα... "EOL" δηλαδη το Optimus G Pro... μεσα σε 4ς μηνες.

voltmod

Έχεις δίκιο, αυτός που

Έχεις δίκιο, αυτός που σκεφτόταν την αγορά του G Pro, θα αρχίσει να απομακρύνεται από την ιδέα...
Η LG αργεί πολύ στην χώρα μας πάντως, δηλαδή, αδικαιολόγητα πολύ... αν το δούμε τα... Χριστούγεννα, μάλλον δεν κινδυνεύουν οι πωλήσεις του G Pro στην χώρα μας Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 107 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top