Η Nikon παρουσίασε την Df, την κορυφαία D-SLR με ρετρό αισθητική

Press News

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής Df, μιας νέας D-SLR αφιερωμένης στην απόλυτη φωτογράφιση.

Χάρη στην εμφάνισή της που αντλεί έμπνευση από τις θρυλικές φωτογραφικές μηχανές με φιλμ 35 mm της Nikon και στην τεχνολογία που συναντά κανείς στα πρόσφατα επαγγελματικά μοντέλα, η Df αποτελεί την έκφραση του πάθους για τη φωτογραφία τόσο με το στιλ της όσο και με τη λειτουργία της. Αυτή η φωτογραφική μηχανή σε ρετρό στιλ, που αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της, ξεχωρίζει με τη μοναδικότητά της από την ομοιομορφία των σύγχρονων D-SLR.

Εξοπλισμένη με τον ίδιο αισθητήρα εικόνας που διαθέτει και η ναυαρχίδα της Nikon, η D4, αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει απαράμιλλο δυναμικό εύρος και εντυπωσιακή ευαισθησία στο φως. Αποτελεί το ελαφρύτερο από τα υπάρχοντα μοντέλα με φορμά FX της Nikon, κι όμως χαρακτηρίζεται από την ανθεκτική κατασκευή και την αξιόπιστη λειτουργία που θα αναμένατε από μια υψηλής τεχνολογίας φωτογραφική μηχανή Nikon. Ιδανική για τους λεπτολόγους λάτρεις των φωτογραφικών μηχανών, αλλά και τους λάτρεις του ξεχωριστού στιλ, η Nikon Df δημιουργήθηκε για να κατακτήσει τις καρδιές και το μυαλό των φωτογράφων που αγαπούν τόσο την τέχνη όσο και τη φωτογραφική μηχανή τους.

Ο Dirk Jasper, Manager Επαγγελματικών Προϊόντων στη Nikon Europe, δήλωσε: "Από την αρχή, το concept για αυτήν τη φωτογραφική μηχανή ήταν αποκλειστικά η απόλυτη φωτογράφιση. Πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή που σας κάνει να θέλετε να την αρπάξετε, να βγείτε έξω και να αρχίσετε να φωτογραφίζετε. Η ουσία της φωτογράφισης είναι τα συναισθήματα που προκαλεί και η Df πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Ο μοναδικός συνδυασμός του ρετρό στιλ της και της τεχνολογίας επαγγελματικής κλάσης, την ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες κατηγορίες: οι αφοσιωμένοι φωτογράφοι που τους αρέσει να πειραματίζονται με πρωτότυπα concept και ιδέες, θα τη λατρέψουν, ενώ όσοι εκτιμούν το κλασικό design θα ενθουσιαστούν με την εμφάνισή της που θυμίζει την κληρονομιά της Nikon".

Απόλυτη φωτογράφιση

Στην καρδιά της Df βρίσκεται ο ίδιος αισθητήρας CMOS με φορμά FX 16,2 megapixel και ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 3, που διαθέτει η επαγγελματική φωτογραφική μηχανή-ναυαρχίδα της Nikon: η D4. Η Df αποδίδει μοναδική συνοχή εικόνας σε μεγάλη γκάμα συνθηκών φωτισμού χάρη στον ισχυρό συνδυασμό τεχνολογίας επαγγελματικής κλάσης με την οποία έχει εξοπλιστεί η φωτογραφική μηχανή. Το αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες με πιστό, εξαιρετικά κορεσμένο χρώμα και φυσικό βάθος, ακόμη και κατά τη λήψη στο μέγιστο του εύρους ISO που φτάνει τον εντυπωσιακό αριθμό του ISO 204.800 (ισοδύναμο).

Αισθητήρας CMOS με φορμά FX 16,2 megapixel (πλήρες κάδρο): χάρη στη βελτιστοποιημένη ισορροπία μεταξύ του μεγέθους του αισθητήρα με φορμά FX (36,0×23,9 mm) και των 16,2 εκατομμυρίων ωφέλιμων pixel, η Df δημιουργεί εικόνες με εκπληκτικό βάθος και λεπτομέρεια, χαμηλό θόρυβο και μεγάλο δυναμικό εύρος.

Εξαιρετική ευαισθησία στο φως: με ISO 100 - 12.800 και δυνατότητα επέκτασης έως τα 204.800 (ισοδύναμο), η Df διατηρεί την υπεροχή της Nikon στην ικανότητά της να φωτογραφίζει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι εικόνες εξαιρετικής λεπτομέρειας με ελάχιστο θόρυβο δεν αποτελούν μακρινό όνειρο ακόμη κι όταν τραβάτε υπό απαιτητικές συνθήκες φωτισμού.

EXPEED 3: από την επεξεργασία έως τη μεταφορά των φωτογραφιών, ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας της Nikon απλουστεύει εργασίες με πολλά δεδομένα, χωρίς να θυσιάζει την ταχύτητα και την ποιότητα. Η επεξεργασία εικόνας 16 bit παρέχει βέλτιστη ποιότητα χρωμάτων, τέλεια τονικότητα και μειωμένο θόρυβο σε όλο το κάδρο επιτυγχάνοντας ομαλές διαβαθμίσεις με εξαιρετική λεπτομέρεια και τόνους σε όλες τις κλίμακες μέχρι το απολύτως λευκό, ακόμα και κατά τη λήψη σε JPEG. Επιπλέον, ο ισχυρός μηχανισμός EXPEED 3 διακρίνεται για την ταχύτητα, την ακρίβεια και την εξαιρετικά αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας, επεκτείνοντας την ικανότητα της φωτογραφικής μηχανής να ανταποκρίνεται στις ανάγκες λήψεων μεγάλης διάρκειας.

Γρήγορη απόδοση: ο χρόνος εκκίνησης είναι περίπου 0,14 δευτ.* και η υστέρηση στην απελευθέρωση κλείστρου είναι μόλις 0,052 δευτ.*. Διατίθεται η λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας σε έως 5,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε φορμά FX και DX.
Θρυλικός σχεδιασμός Nikon: μηχανική ακρίβειας και ποιότητα εικόνας που χαρακτηρίζει κορυφαία μοντέλα

Μπορεί η εμφάνιση της Nikon Df να παραπέμπει στη θρυλική SLR με φιλμ 35 mm της Nikon, αλλά η κατασκευή της προορίζεται για τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής φωτογράφισης. Εάν έχετε πάθος για τη φωτογραφία, θα γνωρίζετε ότι το αίσθημα ικανοποίησης που αντλείτε από τη φωτογράφιση είναι το ίδιο απολαυστικό όσο οι τελικές φωτογραφίες, και η Df διαθέτει την ανθεκτική κατασκευή και την ανώτερη εργονομική σχεδίαση που κατέστησαν την επωνυμία Nikon συνώνυμο της αντοχής και της αξιοπιστίας. Σχεδιασμένη έτσι ώστε να ανταποκρίνεται τέλεια στις εντολές σας, αυτή η φωτογραφική μηχανή θα ικανοποιήσει με το παραπάνω τις αισθήσεις κάθε φωτογράφου που λατρεύει τις φωτογραφίες και τις φωτογραφικές μηχανές.

Κομψοί μηχανικοί επιλογείς: η άνεση συναντά τον έλεγχο με τους αριστοτεχνικούς μηχανικούς επιλογείς που καθιστούν τη λειτουργία απλή και ασφαλή. Με τους επιλογείς μπορείτε να ρυθμίζετε την ευαισθησία ISO, την αντιστάθμιση έκθεσης, τη λειτουργία έκθεσης και λήψης ανεξάρτητα, έχοντας πρόσβαση σε όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με τη φωτογραφία χωρίς να χρησιμοποιείτε το μενού της φωτογραφικής μηχανής.

Φωτογράφιση πλήρους κάδρου: βιώστε το δημιουργικό σκίρτημα της φωτογράφισης με φορμά FX όπου κι αν πάτε χάρη στο compact σώμα που ζυγίζει περίπου 710 g χωρίς την μπαταρία. Κατασκευασμένη να αντέχει δριμείες καταστάσεις, η φωτογραφική μηχανή διαθέτει ανθεκτικά, αλλά ελαφριά επάνω, κάτω και πίσω καλύμματα από κράμα μαγνησίου και είναι ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες στον ίδιο βαθμό με την D-SLR D800 της Nikon, για βελτιωμένη αντοχή στην υγρασία και τη σκόνη.

Ανθεκτική μονάδα κλείστρου: η μονάδα κλείστρου εξαιρετικής ακρίβειας έχει δοκιμαστεί για 150.000 κύκλους λειτουργίας με μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/4.000 του δευτ. και συγχρονισμό φλας έως 1/200 του δευτ.

Αυτοκαθαριζόμενη μονάδα αισθητήρα: μειώνει τη συγκέντρωση σκόνης στο μπροστινό μέρος του αισθητήρα εικόνας.

Σχεδίαση εξοικονόμησης ενέργειας: απόδοση περίπου 1.400 λήψεων* (με χρήση μπαταρίας EN-EL14a σε λειτουργία ενός καρέ).

Κλασικές λεπτομέρειες: τα χρώματα στα οποία διατίθεται η Df είναι το κλασικό μαύρο και το ασημί με μαύρες λεπτομέρειες. Η ιδιαίτερη υφή της λαβής, οι μηχανικοί επιλογείς και η φλατ οθόνη στην κορυφή θυμίζουν τις θρυλικές ασημί φωτογραφικές μηχανές SLR της Nikon με φιλμ, όπως η F2 και η F3, ενώ το γραφικό περιβάλλον χρήστη είναι σε πρωτότυπο ενιαίο χρώμα.

Γυαλί παλαιού τύπου: συμβατό με φακούς χωρίς AI

Με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση στην απόλυτη φωτογράφιση σε σχέση με κάθε άλλη D-SLR που κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα, η Df διαθέτει μοναδικό πτυσσόμενο μοχλό σύνδεσης φωτόμετρου που επιτρέπει την προσάρτηση απευθείας στη φωτογραφική μηχανή ακόμη και του παλαιού τύπου φακού NIKKOR χωρίς AI. Οι φακοί της Nikon φημίζονται παγκοσμίως για την οπτική τους υπεροχή και φέτος οι NIKKOR γιορτάζουν την 80ή επέτειό τους. Οι φωτογράφοι που χρησιμοποιούν γνήσιους φακούς NIKKOR με μοντούρα F ξεπερνουν τα όρια της φωτογράφισης και οι ίδιοι αυτοί φακοί παραμένουν υψηλά στην προτίμηση πολλών σύγχρονων φωτογράφων. Ωστόσο, η χρήση τους με μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή D-SLR ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολη όσο σήμερα.

Κατά τις λήψεις με φακό Non-AI σε λειτουργία A (προτεραιότητα διαφράγματος) ή M (χειροκίνητη), η Df μπορεί να αποδώσει μέτρηση πλήρους διαφράγματος που ισοδυναμεί με αυτή των φακών AI. Οι λειτουργίες του φακού, όπως η εστιακή απόσταση και η μεγαλύτερη ρύθμιση διαφράγματος, μπορούν εύκολα να οριστούν μέσω απλών ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέποντάς της να αναγνωρίζει τη ρύθμιση διαφράγματος και να υπολογίζει την κατάλληλη έκθεση.
Φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας

Ο πλούτος της επαναστατικής τεχνολογίας εικόνας τον οποίο διαθέτει η Df διασφαλίζει εξαιρετικές φωτογραφίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η συνεργασία με τον αξιοθαύμαστο αισθητήρα και μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας, το σύστημα AF υψηλής ευαισθησίας της φωτογραφικής μηχανής και η ταχύτητα 5,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο καθιστούν εφικτή την αποτύπωση ακόμη και των πιο απρόσμενων φωτογραφικών καταστάσεων με απόλυτη ακρίβεια. Επίσης, η προηγμένη μέτρηση σημειακής ισορροπίας λευκού και οι λειτουργίες, όπως ο ηλεκτρονικός εικονικός ορίζοντας δύο αξόνων, το οπτικό σκόπευτρο υψηλής απόδοσης και η δυνατότητα λήψεων σε ζωντανή προβολή, χαρίζουν ανεκτίμητη ελευθερία κατά τη σύνθεση.

Ιδιαίτερα ευαίσθητη λειτουργία αυτόματης εστίασης με σύστημα AF Multi-CAM 4800 39 σημείων: με ευαισθησία έως την τιμή έκθεσης -1, συμβατότητα με φακούς έως f/8 και με τέσσερις λειτουργίες επιλογής περιοχής AF (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας παρακολούθησης 3D), το σύστημα AF της Df παρέχει γρήγορη και ακριβή κάλυψη σε όλο το κάδρο, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Σημειακή μέτρηση ισορροπίας λευκού: η Df προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια στη χειροκίνητη ρύθμιση ισορροπίας λευκού επιτρέποντάς σας να εκχωρείτε γρήγορα μια Σημειακή ισορροπία λευκού στη συγκεκριμένη περιοχή του κάδρου που επιλέγετε κατά τις λήψεις σε ζωντανή προβολή.

Σύστημα αναγνώρισης σκηνής: ο αισθητήρας εικόνας της φωτογραφικής μηχανής και ο αισθητήρας RGB 2.016 pixel παρέχουν ακριβή δεδομένα στο σύστημα αναγνώρισης σκηνής, γεγονός που βελτιστοποιεί την έκθεση, την αυτόματη εστίαση και την ισορροπία λευκού αμέσως πριν από την απελευθέρωση του κλείστρου, διασφαλίζοντας ευκρινέστατες εικόνες.

Οπτικό σκόπευτρο υψηλής απόδοσης: το σκόπευτρο γυάλινου πενταπρίσματος προσφέρει κάλυψη κάδρου περίπου 100% και μεγέθυνση 0,7x, καθώς και λειτουργία κροπαρίσματος DX με σήμανση σκοπεύτρου.

Μεγάλη οθόνη LCD 8 cm (3,2 in.) 921k-dot με ευρεία οπτική γωνία και ενισχυμένο γυαλί. Εξασφαλίζει την απεικόνιση των φωτεινών και καθαρών εικόνων με μεγάλη δυνατότητα αναπαραγωγής χρωμάτων.

Ηλεκτρονικός εικονικός ορίζοντας δύο αξόνων: οι πληροφορίες roll & pitch [πρόνευσης (οριζόντια κλίση) και διατοιχισμού (εμπρόσθια ή οπίσθια κλίση)] μπορούν να προβάλλονται στην οθόνη LCD. Επίσης οι πληροφορίες πρόνευσης μπορούν να προβάλλονται μέσω του σκοπεύτρου.

Ζωντανή προβολή: σε περίπτωση λήψεων σε ζωντανή προβολή, διατίθενται προαιρετικές βοηθητικές γραμμές πλέγματος για αναλογίες εικόνας 1:1 ή 16:9 οι οποίες βοηθούν στη σύνθεση ενώ το σύστημα AF με ανίχνευση αντίθεσης έχει βελτιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργικότητα, την ακρίβεια και την ταχύτητα. Η επιβεβαίωση της έκθεσης μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί απλά με το πάτημα του κουμπιού προεπισκόπησης όταν φωτογραφίζετε σε λειτουργία M (χειροκίνητη).

Εργαλεία ενσωματωμένα στη φωτογραφική μηχανή

Όποια κι αν είναι η τεχνική της φωτογράφισης στην οποία εξειδικεύστε, η γκάμα των δημιουργικών και πρακτικών λειτουργιών της Df θα σας ικανοποιήσει τόσο ως προς το στιλ που προτιμάτε όσο και ως προς το δημιουργικό σας όραμα.

Λειτουργία αθόρυβης λήψης: ιδανική για διακριτική φωτογράφιση, καθώς ο θόρυβος του μηχανισμού επαναφοράς του κατόπτρου της φωτογραφικής μηχανής είναι σημαντικά μειωμένος κατά τη ριπή.

Λειτουργίες κροπαρίσματος: φορμά DX και αναλογία 5:4. Η λειτουργία κροπαρίσματος DX μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα, όταν τοποθετείται φακός με φορμά DX.

Λειτουργία HDR (υψηλό δυναμικό εύρος): πραγματοποιεί λήψη ενός καρέ με υπερέκθεση και ενός καρέ με υποέκθεση με μία μόνο απελευθέρωση του κλείστρου. Το εύρος μπορεί να επεκταθεί κατά ±3EV ως μέγιστη τιμή έκθεσης για διαφορετικές εμφανίσεις, με πλήρη κορεσμό και διαβάθμιση τόνων, ενώ η απαλότητα στο σημείο όπου συναντώνται οι δύο εκθέσεις μπορεί να ρυθμιστεί για να επιτευχθεί πιο φυσική εμφάνιση.

Ενεργό D-Lighting: το Ενεργό D-Lighting της Nikon διατηρεί αυτόματα τις λεπτομέρειες τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές για εντυπωσιακές εικόνες με φυσική αντίθεση κατά τη λήψη σε συνθήκες υψηλής αντίθεσης.

Μενού επεξεργασίας: τα μενού περιλαμβάνουν μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών για τη διόρθωση του κοκκινίσματος των ματιών και της ισορροπίας χρώματος, καθώς και επιλογών επεξεργασίας RAW και αλλαγής μεγέθους. Εκτός από τα εφέ απαλού φίλτρου, στα εφέ φίλτρου συγκαταλέγονται το Skylight, η Ένταση χρωμάτων και το Cross Screen. Οι επιλογές γρήγορης επεξεργασίας περιλαμβάνουν έλεγχο παραμόρφωσης, έλεγχο προοπτικής, ίσιωμα και fisheye.

Στοιχεία Picture Control: προσαρμόστε τις φωτογραφίες και τα video σας, ρυθμίζοντας ορισμένες παραμέτρους, όπως την ευκρίνεια, τον κορεσμό και την απόχρωση πριν από τη λήψη.

Σύστημα Nikon

Ως μια φωτογραφική μηχανή με φορμά FX, η Df είναι πλήρως συμβατή με τη μεγάλη γκάμα των φακών NIKKOR της Nikon. Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή συνοδεύεται από το δημοφιλή φακό NIKKOR της Nikon ειδικής έκδοσης, τον AF-S 50mm f/1.8G. Για να συμβαδίζει με το σώμα της φωτογραφικής μηχανής Df, ο φακός έχει σχεδιαστεί σε ρετρό στιλ και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς βασικούς φακούς στη σειρά της Nikon, χάρη στην compact και ελαφριά του κατασκευή και το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,8.

Εκτός από τους φακούς NIKKOR, η μεγάλη γκάμα φωτογραφικού εξοπλισμού και αξεσουάρ της Nikon μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε ζωή στις ιδέες σας με άπειρους τρόπους. Όσοι φωτογράφοι επιθυμούν να εκφραστούν δημιουργικά με το φως, το κορυφαίο σύστημα δημιουργικού φωτισμού της Nikon (Creative Lighting System - CLS) περιλαμβάνει μια σειρά ευέλικτων μονάδων φλας Speedlight, οι οποίες προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για φωτογράφιση με φλας εντός της φωτογραφικής μηχανής ή μέσω ασύρματης σύνδεσης. Για τη μεταφορά των φωτογραφιών, ο ασύρματος προσαρμογέας για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a της Nikon επιτρέπει τη μεταφορά των φωτογραφιών απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή. Η απομακρυσμένη λήψη επιτυγχάνεται χάρη στον ασύρματο δέκτη WR-R10 και πομπό WR-T10 της Nikon, οι οποίοι σας επιτρέπουν να ελέγχετε τις βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής από απόσταση ακόμη κι αν ανάμεσα σε εσάς και τη φωτογραφική μηχανή υπάρχουν αντικείμενα.

Προαιρετικά εξαρτήματα

Διατίθενται αποκλειστικά δερμάτινα λουράκια και θήκες σε κλασικό μαύρο και καφέ χρώμα.


Ετικέτες:
voltmod

Κούκλα!

Κούκλα!

Primitive_6

Άψογο το σώμα ! Δεν είναι

Άψογο το σώμα ! Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και αντοχής.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 15 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top