Ο Satya Nadella είναι ο νέος CEO της Microsoft

Press News

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον Satya Nadella το ρόλο του Διευθύνοντα Σύμβουλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με άμεση ανάληψη καθηκόντων.

Ο Satya Nadella είχε προηγουμένως τη θέση του Executive Vice President των τομέων Cloud και Enterprise της Microsoft. "Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναμόρφωσης, δεν υπάρχει καλύτερο άτομο για να καθοδηγήσει τη Microsoft από τον Satya Nadella", δήλωσε ο Bill Gates, Ιδρυτής της Microsoft και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

"Ο Satya είναι αποδεδειγμένα μια ηγετική φυσιογνωμία, με σημαντικές δεξιότητες στον τομέα της μηχανικής (engineering), επιχειρηματικό όραμα και την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Το όραμά του για το πώς θα βιώσουν και θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Microsoft, καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε ένα νέο, διευρυμένο κεφάλαιο προϊόντικής καινοτομίας και ανάπτυξης".

Από το 1992 που εντάχθηκε στην εταιρεία, ο Nadella έχει φέρει μεγάλες στρατηγικές και τεχνικές αλλαγές σε όλη την γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας, με πιο σημαντική τη μετάβαση της εταιρείας στο cloud και την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες υποδομές σε cloud παγκοσμίως, για την υποστήριξη του Bing, του Xbox, του Office και άλλων υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής του τμήματος Microsoft Server και Tools Business, το τμήμα ξεπέρασε την αγορά και πήρε μερίδιο από τους ανταγωνιστές.

"Η Microsoft είναι μια από αυτές τις σπάνιες εταιρείες που έχουν πραγματικά φέρει επανάσταση στον κόσμο μέσω της τεχνολογίας και δε θα μπορούσα να βιώσω μεγαλύτερη τιμή από το να επιλεγώ για να ηγηθώ της εταιρείας", δήλωσε ο Nadella. "Η μελλοντική ευκαιρία για τη Microsoft είναι τεράστια, αλλά για να την εκμεταλλευτούμε πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα, να επικεντρωθούμε στις εξελίξεις και να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτές. Βλέπω σαν σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου την επιτάχυνση της δυνατότητάς μας να φέρνουμε καινοτόμα προϊόντα στους καταναλωτές το συντομότερο δυνατό".

"Έχοντας δουλέψει μαζί του για πάνω από 20 χρόνια, γνωρίζω ότι ο Satya είναι ο σωστός ηγέτης την σωστή ώρα για τη Microsoft", δήλωσε ο Steve Ballmer, που ανακοίνωσε στις 23 Αυγούστου 2013, ότι θα παραιτούνταν όταν θα οριζόταν ο διάδοχος του.

"Είχα το ξεχωριστό προνόμιο να δουλέψω με τους πιο ταλαντούχους υπαλλήλους και την πιο ταλαντούχα διοικητική ομάδα στην αγορά και γνωρίζω ότι το πάθος και η όρεξη τους για να μεγαλουργήσουν θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο κάτω από την ηγεσία του Satya".

Η Microsoft ανακοίνωσε ακόμα ότι ο Bill Gates, πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου, θα αναλάβει νέο ρόλο στο Συμβούλιο ως Ιδρυτής και Σύμβουλος Τεχνολογίας, και θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εταιρεία, υποστηρίζοντας τον Nadella στη διαμόρφωση τεχνολογικής και προϊοντικής κατεύθυνσης. Ο John Thompson, ανεξάρτητος Διευθυντής του Διοικητικού Συμβούλιου, θα αναλάβει το ρόλο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβούλιου και θα παραμείνει ως ανεξάρτητος Διευθυντής του.

"Ο Satya είναι ξεκάθαρα το καλύτερο άτομο για να ηγηθεί της Microsoft και έχει την ομώνυμη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου", ανέφερε ο Thompson. "Το Συμβούλιο έκανε την προσεκτική επιλογή που οι μέτοχοι, οι πελάτες, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι περίμεναν και άξιζαν".

Με την προσθήκη του Nadella, το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft απαρτίζεται από: τον Steve Ballmer, την Dina Dublon, πρώην Οικονομική Διευθύντρια της JPMorgan Chase, τον Bill Gates, τη Maria M. Klawe, Πρόεδρο του Harvey Mudd College, τον Stephen J. Luczo, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Seagate Technology PLC, τον David F. Marquardt, Γενικό Συνεργάτη της August Capital, τον Nadella, τον Charles H. Noski, πρώην Διευθυντή της Bank of America Corp., τον Dr. Helmut Panke, πρώην Πρόεδρο του ΔΣ της BMW Bayerische Motoren Werke AG και τον John W. Thompson, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Virtual Instruments. 7 από τα 10 μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου είναι ανεξάρτητα από τη Microsoft, γεγονός που είναι συνεπές με την απαίτηση των γενικών οδηγιών διακυβέρνησης της εταιρείας, που ορίζει ότι μια σημαντική πλειοψηφία του ΔΣ πρέπει να είναι ανεξάρτητα μέλη.


voltmod

Ωραίος τύπος και καταπληκτικό

Ωραίος τύπος και καταπληκτικό μυαλό. Για να δούμε...

z3et

Για να δουμε...

Για να δουμε...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 35 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top