H εποχή των Windows XP τελειώνει

Press News

Πολλά έχουν αλλάξει την τελευταία δεκαετία από τότε που η Microsoft Corp.  λάνσαρε τα Windows XP και το Office 2003. Τα hardware είναι λιγότερο ακριβά, οι συσκευές είναι πιο μικρές, τα λειτουργικά συστήματα είναι πιο γρήγορα και τα κινητά τηλέφωνα είναι πιο έξυπνα από ποτέ.

Επιπλέον, ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει αλλάξει σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Είμαστε  περισσότερο εν κινήσει και περισσότερο κοινωνικοί στην εργασία μας.  Παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλες αυτές τις εξελίξεις συμφώνα με το το Stat Counter, περίπου 21% των υπολογιστών παγκοσμίως χρησιμοποιούν ακόμα Windows XP.

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για τις μικρές επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τις τεχνολογίες τους σε Windows 8.1 και Office 365. Αυτό, διότι από τις 8 Απριλίου 2014 η Microsoft δε θα παρέχει αναβαθμίσεις ασφαλείας για τα Windows XP και Office 2003, και οι επιχειρήσεις δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία.
 
Βέβαια, η τεχνολογία δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία. Πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με τις προσδοκίες που έχουν οι πελάτες και οι  εργαζόμενοι από τις μικρές επιχειρήσεις.  Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Microsoft  σε περισσότερους από 1.400 καταναλωτές, ένας από τους τρόπους που οι πελάτες αξιολογούν μια επιχείρηση είναι από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα, περίπου τα δύο τρίτα είπαν ότι μια μικρή επιχείρηση θεωρείται ξεπερασμένη αν το λειτουργικό της σύστημα ή οι υπολογιστές της είναι μεταξύ 5 και 10 ετών.
 
Για πολλές επιχειρήσεις, το να δίνουν στους υπαλλήλους και τους πελάτες τους αυτό που θέλουν, είναι αρκετός λόγος για να αναβαθμίσουν το σύστημα τους.
 
"Οι μικρές επιχειρήσεις ανησυχούν για την ανάπτυξή τους. Οι μοντέρνες τεχνολογίες όπως τα Windows 8.1 και Office 365 δίνουν στις μικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εργάζονται πιο έξυπνα, να αυξάνουν την πελατειακή τους βάση και να γίνονται πιο επικερδείς", είπε ο Thomas Hansen, Vice President Worldwide Small and Medium Business στη Microsoft. "Σήμερα, η τεχνολογία επιτρέπει τις μικρές επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται επιτυχώς μεγαλύτερους ανταγωνιστές. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα του Boston Consulting Group  δείχνει ότι οι τεχνολογικά καταρτισμένες μικρές επιχειρήσεις δημιούργησαν νέες δουλειές δύο φορές πιο γρήγορα και μεγάλωσαν τα κέρδη τους 15% ταχύτερα από αυτές που χρησιμοποιούσαν λιγότερο αναβαθμισμένη τεχνολογία". 
 
Τι σημαίνει «τέλος υποστήριξης» για τις επιχειρήσεις;
Το τέλος της υποστήριξης δεν σημαίνει ότι από τις 8 Απριλίου 2014, τα Windows XP και Office 2003  θα σταματήσουν να λειτουργούν ξαφνικά. Παρ’ όλα αυτά, δε θα υπάρχουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή τεχνική υποστήριξη για Windows XP, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ακόλουθων: 
 
Υψηλότερο κόστος και χαμηλότερη παραγωγικότητα: Η μείωση των  λειτουργικών εξόδων και η βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων  είναι ανάμεσα στις ύψιστες προτεραιότητες των μικρών επιχειρήσεων. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το ότι το 47% των μικρών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι η έλλειψη πόρων είναι ένας σημαντικός λόγος για τη μη αντικατάσταση παλαιότερων υπολογιστών, παρόλο που παρουσιάζουν συχνά προβλήματα και μειώνουν την παραγωγικότητα (Techaisle, 2013). Παρ’ όλα αυτά, μακροπρόθεσμα, η αντικατάσταση παλαιότερων υπολογιστών και η αναβάθμιση στα νέα Windows και Office είναι πολύ πιθανό να κοστίσουν λιγότερο. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι μικρές επιχειρήσεις δαπανούν κατά μέσο όρο $427 σε επισκευές για υπολογιστές που είναι 4 ετών ή πιο παλιοί, χωρίς να αναφέρουμε τις ώρες χαμένης παραγωγικότητας για την επίλυση των προβλημάτων.
 
Η έκθεση σε κινδύνους ασφάλειας και συμβατότητας: Η ασφάλεια είναι, βεβαίως, μια μεγάλη ανησυχία για όλες τις επιχειρήσεις. Οι υπολογιστές που δεν υποστηρίζονται και δεν έχουν λάβει τις ενημερώσεις είναι ευπαθείς σε κινδύνους ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα της ομάδας Microsoft’s Trustworthy Computing έδειξε ότι τα  XP είναι 5 φορές πιο ευπαθή σε κινδύνους και επιθέσεις από ότι τα  Windows 8.1. 
 
Έλλειψη νέων εφαρμογών: Μετά την 8η Απριλίου 2014, οι προγραμματιστές εφαρμογών και οι πάροχοι ανεξαρτήτων λύσεων που κάνουν υλοποιήσεις για Windows XP δε θα εκδώσουν νέες αναβαθμίσεις για υπάρχοντες εφαρμογές και δε θα δημιουργήσουν νέες λύσεις για αυτές.  Με άλλα λόγια, οποιεσδήποτε λύσεις υπάρχουν στα τωρινά Windows XP, θα παραμείνουν όπως έχουν, από άποψη χαρακτηριστικών και βελτιώσεων. Οι υπολογιστές σας δε θα εξελίσσονται ταυτόχρονα με τον πελάτη σας, αλλά και με τις σύγχρονες απαιτήσεις της ανταγωνιστικής αγοράς.
 
Αναβαθμίστε τα Windows και Office
Οι μικρές επιχειρήσεις για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες και να συνεχίζουν να είναι  ανταγωνιστικοί και να μεγαλώνουν, χρειάζεται να κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να εκμεταλλευτούν όλα τα οφέλη που η μοντέρνα τεχνολογία έχει να προσφέρει. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την σελίδα τέλους υποστήριξης XP, την ιστοσελίδα Windows 8 Pro και την ιστοσελίδα Office 365 for Business .

z3et

Μας συντροφευσαν για πολλα

Μας συντροφευσαν για πολλα χρονια και η αληθεια ειναι πως χρειαστηκαν ουτε λιγο ουτε πολυ, σχεδον 8 χρονια για να δουμε το "κατι καλυτερο" απο την Microsoft. Οκ, τα Vista προσωπικα δεν τα ειχα βρει ασχημα, αλλα οντως πολλοι χρηστες ειχαν προβληματα (συνηθως αυτοι με ασθενεστερο hardware).

Ενα αριστο προιον, για την εποχη του, μας αποχαιρετα. Ας ελπισουμε πως τα "καλυτερα επονται"...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 44 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top