Η AMD παρουσίασε την επαγγελματική κάρτα γραφικών FirePro W9100

Press News

Η νέα κάρτα γραφικών της AMD, FirePro W9100 σχεδιάστηκε για τους επόμενης γενιάς σταθμούς εργασίας 4K και προσφέρει τεράστια υπολογιστική ισχύ 5.24 TFLOPS ενώ υποστηρίζει έως έξι οθόνες 4K.

Με πρωτοποριακά γραφικά για τη βιομηχανία, τεράστια υπολογιστική ισχύ και υποστήριξη πολλαπλών οθονών σε υπερυψηλή ανάλυση, οι επαγγελματίες των πολυμέσων, σχεδιασμού και εφαρμοσμένης μηχανικής είναι σε θέση να δουλέψουν σε ένα νέο επίπεδο λεπτομέρειας, ταχύτητας, ανταπόκρισης και δημιουργικότητας.

Πρωτοφανής Απόδοση Μνήμης

Η AMD FirePro W9100 είναι η πρώτη κάρτα γραφικών που προσφέρει 16GB εξαιρετικά γρήγορης GDDR5 μνήμης. Ενσωματώνει 512-bit memory interface για memory bandwidth που αγγίζει τα 320GB/s. Με τόσο μεγάλη απόδοση μνήμης στα χέρια σας, μπορείτε να φορτώσετε ολόκληρα σύνολα δεδομένων ή τεράστια 4K αρχεία στην εσωτερική μνήμη. Με υποστήριξη DirectGMA, η άμεση πρόσβαση στη μνήμη εγγυάται μεταφορές με ελάχιστη υστέρηση προς και από την κάρτα γραφικών.

Πολλαπλές 4K οθόνες

Η δυνατότητα υποστήριξης μέχρι και έξι 4K οθονών μέσω έξι Mini DisplayPort θυρών, η AMD FirePro W9100 είναι η ιδανική μονή κάρτα γραφικών για την επόμενη γενιά των περιβάλλοντων οπτικοποίησης ultra υψηλής ανάλυσης. Η AMD FirePro W9100 υποστηρίζει επίσης 10-bit color και συνδεσιμότητα μικρής καθυστέρησης μέσω DirectGMA σε διάφορες SDI Video I/O συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

Με την δύναμη του OpenCL

Οι AMD FirePro W9100 κάρτες γραφικών είναι σχεδιασμένες για να υποστηρίζουν OpenCL 2.0. Αξιοποιώντας την παράλληλη επεξεργαστική δύναμη της μονάδας επεξεργασίας γραφικών της κάρτας, μπορείτε να αγγίξετε το νούμερο των 5.24 TFLOPS υπολογιστικής δύναμης έτσι ώστε να επιταχύνετε τις απαιτητικές εργασίες.

Πλεονεκτήματα

Ισορροπεί αποτελεσματικά τις εργασίες με 30 διαφορετικούς φόρτους εργασίας, ενεργοποιώντας έτσι την παράλληλη διαχείριση που είναι σχεδιασμένη να βελτιστοποιεί και να μεγιστοποιεί την επίδοση.

16GB GDDR5 Μνήμη

Με 512-bit memory interface και 320GB/s  memory bandwidth, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν 4K βίντεο, να προσθέσουν απευθείας πολλαπλά εφέ και χρωματικές διορθώσεις ή να φορτώσουν μαζικές βάσεις πληροφοριών και δεδομένων και να τις επεξεργαστούν σε πραγματικό χρόνο.

Πολλαπλή υποστήριξη καρτών γραφικών

Συνδυάστε μέχρι και τέσσερις AMD FirePro W9100 σε ένα μοναδικό σύστημα και χρησιμοποιήστε προς όφελος σας την ενωμένη επεξεργαστική ισχύ, μετατρέποντας τον επόμενης γενιάς σταθμό εργασίας σας σε έναν προσωπικό υπερυπολογιστή.

Υποστήριξη τεχνολογίας πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity

Με έξι Mini DisplayPort θύρες και υποστήριξη DisplayPort 1.2, η AMD FirePro W9100 μπορεί να χειριστεί ταυτόχρονα μέχρι και έξι 4K οθόνες χωρίς DisplayPort 1.2 MST hubs. Η δυνατότητα να έχετε έξι 4K οθόνες ταυτόχρονα σας επιτρέπει να οραματιστείτε κάθε λεπτομέρεια της εργασίας σας με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Σχεδόν 50 εκατομμύρια εικονοστοιχεία έτοιμα να δεχτούν την επόμενη εντολή σας.

5.24 TFLOPS μέγιστης μοναδικής ακρίβειας υπολογιστικής δύναμης

Βοηθάει στην μείωση του χρόνου που χρειάζεται για την ολοκλήρωση εργασιών μοναδικής ακρίβειας που χρησιμοποιούνται εντός των προσομοιώσεων, του Post Production και Εφέ, της επεξεργασίας σήματος, της βίντεο αποκωδικοποίησης και των ψηφιακών εφαρμογών rendering όπου οι υψηλές επιδόσεις έχουν προτεραιότητα αντί της ακρίβειας.

2.62 TFLOPS μέγιστης διπλής ακρίβειας υπολογιστικής δύναμης

Βοηθάει στην μείωση του χρόνου που χρειάζεται για την ολοκλήρωση εργασιών διπλής ακρίβειας που χρησιμοποιούνται εντός της Υπολογιστικής Ρευστομηχανικής, της Δομομηχανικής, του Reservoir Simulation και σε εφαρμογές της Αεροδυναμικής όπου η αριθμητική ακρίβεια κρίνεται κρίσιμης σημασίας. Η AMD FirePro W9100 είναι η πρώτη κάρτα γραφικών που σπάει το φράγμα των 2.0 TFLOPS διπλής ακρίβειας.

½ αναλογία διπλής ακρίβειας

Σε αντίθεση με ανταγωνιστικές κάρτες οι οποίες δεν είναι βελτιστοποιημένες για διπλής ακρίβειας επιδόσεις, η AMD FirePro W9100 παραδίδει την μεγαλύτερη διπλής ακρίβειας επίδοση για την ολοκλήρωση απαιτητικών εργασιών πιο γρήγορα από ποτέ.

Υποστήριξη DirectGMA και SDI

Αφαιρεί το εύρος ζώνης της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας και τις διακοπές της λανθάνουσας ενώ βελτιστοποιεί την επικοινωνία μεταξύ των καρτών γραφικών σε ένα σύστημα και σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών όπως οι SDI I/O κάρτες. Το DirectGMA προσπερνά κάθε ανάγκη διάσχισης της βασικής μνήμης του χρήστη, μειώνοντας με αυτό το τρόπο την χρήση του επεξεργαστή και παράλληλα αποφεύγει τις περιττές μεταφορές μέσω PCIe με αποτέλεσμα να γίνονται υψηλές διαβιβάσεις δεδομένων και μικρής καθυστέρησης μεταφορές.

Υποστήριξη Framelock/Genlock

Εξασφαλίζει τον ακριβή και συνεπή συγχρονισμό του βίντεο σε εξωτερικές πηγές ή σε πολλαπλές κάρτες γραφικών σε διαφορετικά συστήματα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απαιτεί την ATI FirePro S4000 ενότητα συγχρονισμού.

Κώδικας διόρθωσης σφαλμάτων μνήμης (ECC)

Ο κώδικας διόρθωσης σφαλμάτων μνήμης βοηθάει στην εξασφάλιση της ακρίβειας των υπολογισμών με την διόρθωση μονών ή διπλών bit σφαλμάτων που δημιουργούνται φυσικά από την ακτινοβολία υποβάθρου. Ο κώδικας διόρθωσης σφαλμάτων ενεργοποιείται μόνο στην περιοχή προσωρινής αποθήκευσης καρέ.

Χαρακτηριστικά

  • 16GB GDDR5 μνήμη
  • 512-bit διεπαφή μνήμης
  • 320GB/s εύρος ζώνης μνήμης
  • Υποστήριξη DirectGMA
  • Έξι Mini DisplayPort 1.2 θύρες
  • Τεχνολογία πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity
  • 4K ανάλυση οθόνης (μέχρι και 4096x2160)
  • 2,816 επεξεργαστές ροής (44CUs)
  • 5.24 TFLOPS μέγιστης διπλής ακρίβειας
  • 2.62 TFLOPS μέγιστης μονής ακρίβειας
  • Υποστήριξη AMD HD3H Pro (μέσω στερεοσκοπικού τριπίνιου mini DIN)
  • Συμβατή με PCIe 3.0 και x16 δίαυλο επικοινωνίας
  • Υποστήριξη OpenCL, DirectX και OpenGL
  • 275W μέγιστη κατανάλωση ρεύματος
  • Διακριτικό και ενεργό σύστημα ψύξης
  • Πλήρες ύψος/μισό μήκος διπλής υποδοχής παράγοντας μεγέθους
  • Ελάχιστος προγραμματισμένος κύκλος ζωής τριών χρόνων
  • Περιορισμένη εγγύηση τριών χρόνων
  • Υποστήριξη για Microsoft Windows 8.1, Windows 7 και Linux (32 και 64 bit)
  • FCC, CE, C-Tick, BSMI, KCC, UL, VCCI, RoHS και WEE συμβατότητα

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 44 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top