Την νέα α77 II ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ανακοίνωσε η Sony

Press News

Βασισμένη στην κληρονομιά των δημοφιλών α77 και α700 της Sony, η α77 II προσφέρει στους προχωρημένους ερασιτέχνες μια σειρά από εντυπωσιακές βελτιωμένες λειτουργίες σε ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο σώμα, που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση.

Η ποιότητα εικόνας εκτοξεύεται στα ύψη, ενώ η ευαισθησία αυξάνεται κατά 20% σε σύγκριση με την α77 για  εκπληκτικά λεπτομερείς φωτογραφίες και βίντεο Full HD, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Έχει βελτιωθεί η αδιάλειπτη και συνεχής λήψη εν ριπή, ενώ διαθέτει μια λαβή που προσφέρει νέες εύχρηστες επαγγελματικές λειτουργίες βίντεο στους κινηματογραφιστές.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι η α77 II "αγνοεί τους κανόνες", χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης αυτόματης εστίασης. Με περίπου 2 φορές ευρύτερη περιοχή κάλυψης από το προηγούμενο μοντέλο α77, ξεπερνάει τις δυνατότητες της αυτόματης εστίασης πολλών επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών.

Νέα γενιά συστήματος AF phase detection 79 σημείων

Για πρώτη φορά, η α77 II διαθέτει 79 σημεία ανίχνευσης αυτόματης εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των 15 σταυροειδών σημείων μέσα στην πιο συχνά χρησιμοποιούμενη κεντρική περιοχή του αισθητήρα. Αυτό συμβάλει στην εστίαση με πολύ μεγάλη ακρίβεια, ακόμα και σε θέματα με οριζόντιες ρίγες, που μπερδεύουν πολλές άλλες μηχανές.

Διαθέτει, επίσης, ένα αποκλειστικό σημείο αυτόματης εστίασης F2.8 τοποθετημένο οριζόντια στο κέντρο του αισθητήρα. Αυτός ο κεντρικά τοποθετημένος αισθητήρας υποστηρίζει διαφράγματα μέχρι F2.8, διασφαλίζοντας την μέγιστη ακρίβεια αυτόματης εστίασης, όταν χρησιμοποιείτε φακούς με μεγάλο διάφραγμα. Το σύστημα αυτόματης εστίασης αποδίδει εξίσου καλά και σε χαμηλό φωτισμό, κλειδώνει με ακρίβεια πάνω σε αντικείμενα σε σκηνές με χαμηλά επίπεδα φωτισμού, που φτάνουν τα EV-2 (ISO100), όπου ακόμα και το ανθρώπινο μάτι δυσκολεύεται να δει τις περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας ολοκαίνουργιος αλγόριθμος αυτόματης εστίασης, ο οποίος έχει βελτιωθεί έπειτα από εκτεταμένες δοκιμές, επεξεργάζεται πολλά δεδομένα μέτρησης, που προέρχονται από όλα τα 79 σημεία εστίασης. Προβλέπει, έτσι, την επόμενη κίνηση του θέματός σας, συνδυάζοντας τα δεδομένα μέτρησης της αυτόματης εστίασης μαζί με τα δεδομένα της θέσης του. Η αυτόματη εστίαση γίνεται ακριβέστερη χάρη στη λειτουργία Lock-on AF, που αναγνωρίζει το θέμα σας από το χρώμα αλλά και τη θέση του μέσα στο κάδρο.

Είτε καδράρετε μέσα από το σκόπευτρο, είτε πάνω στην οθόνη, σε λειτουργία Live View, η μοναδική Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη της Sony διατηρεί οξύτατη την ανίχνευση εστίασης πάνω στο θέμα σας, όταν βγάζετε φωτογραφίες ή γυρίζετε ταινίες Full HD. Χάρη σε αυτό το ισχυρό νέο σύστημα, η προσοχή σας δεν πρόκειται να αποσπαστεί από άλλα αντικείμενα – όπως ένα μπαλόνι, που παρεμβαίνει στη λήψη σας, στη μέση του αγώνα.

Διαθέτει μια σουίτα εξελιγμένων νέων λειτουργιών αυτόματης εστίασης, οι οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο το νέο σύστημα 79 σημείων. Η λειτουργία Expanded Flexible Spot διατηρεί την εστίαση ακόμα και εάν το επιλεγμένο σημείο αυτόματης εστίασης χάσει το θέμα σας, ενεργοποιώντας οκτώ περιβάλλοντα σημεία αυτόματης εστίασης, που αναγνωρίζουν το θέμα σας. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία AF-C, αυξάνεται εντυπωσιακά η απόδοσή της μηχανής με τα κινούμενα θέματα.

Η λειτουργία Lock-on AF επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μία από τις τέσσερις λειτουργίες περιοχής αυτόματης εστίασης (Ευρεία, Ζώνη, Ευέλικτο σημείο ή Εκτεταμένο ευέλικτο σημείο). Μόλις κλειδώσει στο στόχο της, η φωτογραφική μηχανή εξακολουθεί να τον παρακολουθεί, όσο το κουμπί του κλείστρου είναι πατημένο κατά το ήμυσι. Όσο το θέμα κινείται ή αλλάζει το καδράρισμα, η μηχανή αυτόματα επιλέγει το καταλληλότερο σημείο αυτόματης εστίασης μεταξύ των 79 διαθεσίμων. Όταν η κίνηση είναι πάρα πολύ γρήγορη για να την προλάβει από μόνη της η νέα λειτουργία Expanded Flexible Spot, τότε συνδυάζεται με τη λειτουργία Lock-on AF και επιτυγχάνεται εξαιρετική απόδοση παρακολούθησης.

Στα καινούργια χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται και η λειτουργία Eye AF, η οποία ανιχνεύει και εστιάζει με ακρίβεια πάνω στα μάτια του θέματός σας, όταν φωτογραφίζετε ανθρώπους. Χάρη στον έλεγχο βάθους (AF Range Control), μπορείτε να περιορίσετε την αυτόματη εστίαση σε ένα συγκεκριμένο εύρος με πέντε ρυθμίσεις AF Tracking Duration, ώστε να ακολουθεί κατά το βέλτιστο την κίνηση του θέματός σας. Η λειτουργία Ισορροπημένης Έμφασης (Balanced Emphasis) συμπληρώνει τις λειτουργίες απελευθέρωσης και προτεραιότητας της εστίασης, παρέχοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ της εστίασης και του χρόνου απελευθέρωσης. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να επιλέγετε χειροκίνητα την κατάλληλη λειτουργία ανάλογα με την περίπτωση και το θέμα σας.

Συνεχής λήψη εν ριπή 60 κάδρων πλήρους ανάλυσης σε ταχύτητα που φτάνει τα 12 fps

Η διάρκεια συνεχούς λήψης ξεπερνάει αυτήν πολλών επαγγελματικών μηχανών. Η α77 II μπορεί να συλλάβει μια αδιάλειπτη ριπή μέχρι 60 εικόνες JPEG πλήρους ανάλυσης σε μέγιστη ταχύτητα συνεχούς λήψης 12 fps (στη λειτουργία Continuous Advance Priority AE).

Αισθητήρας εικόνας 24,3 megapixel Exmor CMOS με βελτιωμένη ευαισθησία

Ο αισθητήρας εικόνας Exmor CMOS με 24,3 megapixel αποτελεί διαφήμιση για την εξειδίκευση της Sony στην τεχνολογία αισθητήρων εικόνας και διαθέτει την ίδια δομή φακού χωρίς κενά που χρησιμοποιείται και στις περίφημες φωτογραφικές μηχανές α7R και α6000. Χάρη σε μια σειρά από καινοτομίες τελευταίας γενιάς στον τομέα της οπτικής απεικόνισης, μπορεί να προσφέρει πλέον 20% μεγαλύτερη ευαισθησία από τον προκάτοχό του, που αποδίδει τον ίδιο αριθμό pixel. Εκτός από άψογες λεπτομέρειες στις εικόνες, διασφαλίζει και την απόδοση με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο σε ένα μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100 έως 25600.

Ο αισθητήρας υψηλής ανάλυσης συνδυάζεται με τον ίδιο εξελιγμένο επεξεργαστή εικόνας BIONZ X που διαθέτουν οι α7 και α7R. Είναι περίπου τρεις φορές πιο γρήγορος από τον προηγούμενο επεξεργαστή BIONZ της Sony και έχει βελτιωθεί για την α77 II. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες αναπαραγωγής λεπτομερειών, μείωσης της περίθλασης και του ψηφιακού θορύβου, για συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια εικόνων, πλούσια χρώματα και υφές τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στα βίντεο Full HD.

Απολαύστε το καδράρισμα και την εστίαση με το καθαρό και φωτεινό σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder με ανάλυση 2.360.000 dot. Διαθέτει τρεις φορές υψηλότερη αντίθεση και ισχύ, και αναπαράγει πιστά ακριβώς ό,τι υπάρχει στην τελική εικόνα, ώστε να μπορείτε να κρίνετε με ακρίβεια τα εφέ της ρύθμισης της εστίασης, της έκθεσης και άλλων ρυθμίσεων πριν πατήσετε το κουμπί του κλείστρου. Η ευρεία γωνία προβολής και το υψηλό σημείο ματιού συμπληρώνονται από μια νέα μεγάλη επιλογή ρυθμίσεων φωτεινότητας συν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος για ακόμα πιο άνετη και ακριβή σύνθεση.

Όπως η full-frame α99, έτσι και η α77 II διαθέτει μια οθόνη Xtra Fine LCD 3" (7,5 εκ.) για εξαιρετικές λεπτομέρειες, η οποία κινείται προς τρεις κατευθύνσεις παρέχοντας σχεδόν απεριόριστη δημιουργική ευελιξία. Απολαύστε εύκολες λήψεις από ψηλές ή χαμηλές γωνίες, κάθετα ή οριζόντια, κρατώντας την στο χέρι ή τοποθετημένη σε τρίποδο. Η μοναδική τεχνολογία WhiteMagic της Sony βελτιώνει σημαντικά την ορατότητα της οθόνης, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο κάτω από το φως του ήλιου.

Η καινούργια φωτογραφική μηχανή α77 διαθέτει ξεχωριστά κουμπιά ελέγχου μπροστά και πίσω από τη λαβή, για να τη ρυθμίζετε εύκολα και άνετα, χωρίς να παίρνετε το μάτι σας από το σκόπευτρο. Με πλούσιες επιλογές προσαρμογής, μπορείτε να συνδέσετε μέχρι 51 λειτουργίες σε 11 κουμπιά.

Μπορείτε, επίσης, να αποθηκεύσετε στη μνήμη μέχρι τρεις συχνά χρησιμοποιούμενες ομάδες λειτουργιών λήψης και άλλες ρυθμίσεις και να τις ανακαλείτε εύκολα με το δακτύλιο λειτουργιών. Επιπλέον, έχει κληρονομήσει από την α99 τη δυνατότητα κλειδώματος της έκθεσης από το δακτύλιο λειτουργιών, ώστε να αποφεύγονται οι τυχαίες μεταβολές των λειτουργιών.

Αρκετά σκληρή για τους λάτρεις της φωτογραφίας

Το ανθεκτικό και ελαφρύ σώμα της α77 II από μαγνήσιο κατασκευάστηκε για να αντέχει στις απαιτήσεις των ένθερμων φωτογράφων, που αναζητούν την ιδανική λήψη. Ο εύκολος και άνετος χειρισμός της βελτιώνεται από τη μεγάλη στρογγυλεμένη λαβή. Διαθέτει προστασία ενάντια στη σκόνη και την υγρασία γύρω από τα βασικά κουμπιά, η οποία συμπληρώνεται από το διπλό προστατευτικό στρώμα σε όλα τα ανοίγματα, όπως τις υποδοχές μέσων αποθήκευσης και τα τερματικά. Επιπλέον, το κλείστρο της μηχανής έχει αξιολογηθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει σε τουλάχιστον 150.000 ενεργοποιήσεις.

Επαγγελματικές ταινίες με τη λειτουργία continuous AF

Η α77 II μπορεί να εγγράψει ταινίες Full HD 50p/60p και 24p με το φορμά AVCHD 2.0. Όπως ισχύει και για τις φωτογραφίες, η τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη προσφέρει συνεχή λειτουργία phase-detection AF, διασφαλίζοντας ακριβή παρακολούθηση της εστίασης με γρήγορα κινούμενα θέματα, όσο γυρίζετε βίντεο.

Έχει να επιδείξει μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών, που θα προσελκύσουν τους σοβαρούς κινηματογραφιστές, όπως τη ρύθμιση ευαισθησίας της παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης σε τρία επίπεδα, τη λειτουργία Zebra, που συναντάμε σε επαγγελματικές μηχανές, και τη μέτρηση του επιπέδου του ήχου. Επίσης, με την προσθήκη μιας «καθαρής» εξόδου HDMI, μπορείτε να προβάλετε σε μια εξωτερική οθόνη και να εγγράφετε, χωρίς να υπάρχει συμπίεση, σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

Ασύρματη σύνδεση και τηλεχειρισμός με smartphone με One-touch

Χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi μπορείτε να τη συνδέσετε με ένα άγγιγμα, για εύκολη κοινή χρήση, με το Xperia, το smartphone, το tablet σας, ή το φορητό υπολογιστή σας VAIO, που διαθέτουν λογισμικό Android και είναι συμβατά με τεχνολογία NFC. Με ένα απλό άγγιγμα ενεργοποιείται, επίσης, το Smart Remote Control, που συνδέει τη φωτογραφική μηχανή με το κινητό σας τηλέφωνο για να μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλείστρο από απόσταση.

Φακοί και αξεσουάρ

Η οικογένεια των 32 φακών A-mount καλύπτει εστιακά μήκη από ευρεία γωνία μέχρι τηλεφακό και προσφέρει μια εκτεταμένη επιλογή δημιουργικών εργαλείων για οπτική έκφραση.

Η σειρά περιλαμβάνει γυάλινα στοιχεία που ικανοποιούν σχεδόν κάθε καλλιτεχνική ανάγκη, από φακούς G Lens υψηλής απόδοσης και μοντέλα ZEISS που αποδίδουν κορυφαία ποιότητα μέχρι το μοναδικό φακό Sony STF (Smooth Trans Focus), ο οποίος δημιουργεί εκπληκτικά ομαλό εφέ αποεστίασης φόντου. Τα ποιοτικά μοντέλα φακών G Lens διαθέτουν ακριβείς ασφαιρικούς φακούς, γυάλινα στοιχεία ED (Extra-low Dispersion), ένα προηγμένο φίλτρο επικάλυψης Nano AR Coating και άλλες προηγμένες οπτικές τεχνολογίες της Sony, που συμβάλλουν στην υψηλή ανάλυση ενώ, παράλληλα, παρέχουν όμορφα εφέ αποεστίασης φόντου.

Οι φακοί ZEISS, που αναπτύχθηκαν από κοινού από τη Sony και τη ZEISS, είναι ένα πολύ αναγνωρίσιμο όνομα στους διορατικούς φωτογράφους σε όλο τον κόσμο, και χρησιμοποιούν απόλυτα καινοτόμες και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η εξαιρετική αντίθεση και η υψηλή ανάλυση που επεκτείνονται μέχρι την άκρη του κάδρου αποτελούν τα διάσημα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας ZEISS.

Η προαιρετική λαβή VG-C77AM βελτιώνει το χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής, παρέχοντας πολύ καλό κράτημα και λειτουργική ευκολία στις κάθετες λήψεις.

Εφαρμογή α Library

Σήμερα, παρουσιάζεται, επίσης, η νέα εφαρμογή για tablet, η α Library, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το App Store και το Google Play. Η εφαρμογή α Library παρέχει στους χρήστες πληροφορίες και συμβουλές για τη φωτογράφιση σε διαφορετικές περιστάσεις και συνιστά διαφορετικούς φακούς και αξεσουάρ στο φωτογράφο, ώστε να βελτιώσει τις φωτογραφίες του.

Μπορείτε να προ-παραγγείλετε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς A-mount, α77 II από τη Sony, σήμερα, από την τοποθεσία www.sony.gr. Στην αγορά θα διατίθεται προς πώληση από τις αρχές καλοκαιριού του 2014.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 29 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top