Η Lenovo ανακοινώνει ρεκόρ ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2014

Press News

Η Lenovo Group ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014, κλείνοντας μια καταπληκτική χρονιά. Συγκεκριμένα η Lenovo πραγματοποίησε ετήσια έσοδα ρεκόρ, της τάξεως των $38,7 δισ. και σταδιακή ετήσια άνοδο 14%, με ρεκόρ εισοδημάτων προ φόρων που ανέρχονται στο $1,01 δισ. αυξημένα κατά 27% και με ρεκόρ ετήσιου κέρδους $817 εκατ. αυξημένο κατά 29%.

Η Lenovo διεύρυνε την πρώτη θέση που διατηρεί στον κλάδο των PCs, προσθέτοντας 2,1 μονάδες, στο μερίδιο αγοράς της, κατέχοντας πλέον το ρεκόρ των 17,7% της αγοράς και παρουσιάζοντας 5% ετήσια σταδιακή ανάπτυξη, σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά που παρουσίασε πτώση 8%, κατά την ίδια περίοδο. Ακόμα και όταν η αγορά προσωπικών υπολογιστών της Κίνας αντιμετώπιζε πτώση, το λειτουργικό κέρδος της Lenovo στην Κίνα βελτιώθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Στην περιοχή της Ασίας, το μερίδιο της Lenovo διαμορφώθηκε στο 15%, καταγράφοντας ρεκόρ, ενώ ταυτόχρονα βελτίωσε την κερδοφορία της. Για πρώτη φορά, τα έσοδα της Lenovo σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ) ξεπέρασαν τα επίπεδα της Κίνας στην αγορά προσωπικών υπολογιστών, ενώ στις ΗΠΑ, η Lenovo ξεπέρασε την Apple καταλαμβάνοντας την 3η θέση σε παραγγελίες υπολογιστών, κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Μετά από 20 συναπτά τρίμηνα που η Lenovo ξεπέρασε την αγορά, συνέχισε να αποδεικνύει ότι μπορεί να αναπτύσσεται σε παραγγελίες και μερίδιο αγοράς, ακόμα και σε «δύσκολες» αγορές.

Συνδυάζοντας τα Tablets με τους προσωπικούς υπολογιστές και σχηματίζοντας την κατηγορία «PC+Tablet» η Lenovo πούλησε 64 εκατ. συσκευές, καταγράφοντας άνοδο σχεδόν 18%, σε σχέση με πέρσυ. Η εταιρεία μάλιστα, σημείωσε ρεκόρ πουλώντας συνολικά 114 εκατ. συσκευές και σημειώνοντας αύξηση 37%. Μάλιστα, αυτό ήταν το τέταρτο κατά σειρά τρίμηνο, κατά το οποίο, η Lenovo πούλησε περισσότερα tablets και smartphones σε σχέση με υπολογιστές. Τα γεγονότα αυτά απεικονίζουν την μεταμόρφωση της Lenovo σε αρχηγό των Smart Connected Devices.

«Οι πωλήσεις ρεκόρ και τα κέρδη που καταφέραμε την περασμένη χρονιά αποδεικνύουν ότι η Lenovo μπορεί να αναπτυχθεί και να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά» ανέφερε ο CEO της Lenovo κ.Yuanqing Yang, ενώ πρόσθεσε ότι: «Όχι μόνο ενδυναμώσαμε την ήδη ηγετική μας θέση στους προσωπικούς υπολογιστές, αλλά ανεβήκαμε και κατά 3 μονάδες στα tablets, τετραπλασιάζοντας τον όγκο πωλήσεων, ενώ γίναμε η πιο ραγδαίως αναπτυσσόμενη εταιρεία smartphones στον κόσμο. Το γεγονός αυτό επιδεικνύει τη δυνατότητα μας να διαχειριστούμε και τις εταιρείες που είναι ήδη σε στάδιο ωριμότητας αλλά και εκείνες που τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, χτίζουμε νέες μηχανές ανάπτυξης για την εταιρεία και το οικοσύστημα της. Διαμέσου του συνδυασμού ήδη υπαρχόντων αλλά και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η Lenovo προσφέρει τεράστια αξία στους μετόχους της σήμερα, η οποία προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη στο μέλλον».

  • Ρεκόρ όγκου πωλήσεων 55 εκατ. PCs, 50 εκατ smartphones και 9,2 εκατ. tablets
  • Ρεκόρ ετήσιων εσόδων, $38,7 δισ αυξημένα κατά 14 %
  • Ρεκόρ ετήσιων εσόδων προ φόρων με US $1.01 δις, αυξημένα κατά 27%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το $1 δισ
  • Ρεκόρ ετήσιου κέρδους $817 εκατ. αυξημένο κατά 29 %
  • Ετήσια απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS), $7,88 cents, δηλαδή HK61.13 cents
  • Καθαρά ταμειακά διαθέσιμα της τάξεως των $3.5 δισ (βάσει στοιχείων από τις 31 Μαρτίου 2014)

Σημειώνεται επίσης, ότι το ακαθάριστο εισόδημα του έτους ανήλθε στα $5.06 δισ. παρουσιάζοντας ετήσια σταδιακή άνοδο 14%. Ενώ το ακαθάριστο κέρδος ήταν 13,1 και το λειτουργικό κέρδος του συνολικού λογιστικού έτους ήταν $1.05 δις με αύξηση 32%.

Η Lenovo παρουσίασε ισχυρά έσοδα κατά το τέταρτο τρίμηνο, της τάξεως των $9,4 δισ. με άνοδο 19% ενώ παράλληλα, πέτυχε εισόδημα προ φόρων που ανήλθαν στα $212 εκατ. παρουσιάζοντας άνοδο 28% συγκριτικά με την περυσινή περίοδο. Το ακαθάριστο εισόδημα της εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο, ανήλθε στα $1,24 δισ, δηλαδή με ετήσια σταδιακή άνοδο 18%. Ταυτόχρονα, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ανήλθαν στα 1.53 σεντς, δηλαδή 11.87 HK σεντς. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo ανακοίνωσε ότι το τελικό μέρισμα ανήλθε σε 2,32 σεντς ΗΠΑ, ή 18 HK σεντς ανά μετοχή για το οικονομικό έτος που έληξε.

Η Lenovo στην Κίνα βελτίωσε το λειτουργικό περιθώριο κατά το τέταρτο τρίμηνο, κατά 33% ενώ διασφάλισε την δυναμική της στα PCs, έχοντας 32.6% μονάδες, με τη σταθεροποίηση αποστολών και την αύξηση των μέσων πωλήσεων. Η Κίνα συνεχίζει να επενδύει σε Smart Connected Συσκευές για να συλλάβει ευκαιρίες από 4G και Smart τηλεοράσεις.

Στην περιφέρεια της Ασίας Ειρηνικού, κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους η Lenovo κατάφερε την ετήσια σταδιακή αύξηση 2,1 μονάδων, με το μερίδιο αγοράς να φτάνει στο 15,6%. Παρόλο που η τοπική αγορά προσωπικών υπολογιστών βελτιώθηκε, παρουσιάζοντας ελάχιστη ετήσια σταδιακή πτώση 1,5%, οι παραγγελίες προσωπικών υπολογιστών της Lenovo αυξήθηκαν κατά 14%. Η Lenovo μάλιστα παρέμεινε νούμερο ένα στην Ιαπωνία με τεράστια άνοδο παραγγελιών της τάξεως του 35%. Οι συνολικές πωλήσεις στην περιοχή ανήλθαν στα $1.7 δισ ή στο 19% των παγκόσμιων συνολικών πωλήσεων της Lenovo, ενώ το περιθώριο λειτουργικού κέρδους έφτασαν το 2.7% αυξημένες κατά 1,3 μονάδες.

Οι παραγγελίες τις Lenovo σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική κατά το τέταρτο τρίμηνο, αυξήθηκαν κατά 33.3%, ενώ δημιουργήθηκε ένα ισχυρό momentum σε όλο το μήκος της αγοράς. To μερίδιο αγοράς της Lenovo σε αυτή την περιφέρεια έφτασε στο 15,8% αυξάνοντας τις παραγγελίες κατά 4 μονάδες Η συνολικές πωλήσεις στην περιοχή ανήλθαν στα $2.6 δις, παρουσιάζοντας ετήσια σταδιακή βελτίωση της τάξης του 39% αποτελώντας το 27% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της Lenovo. To περιθώριο λειτουργικού κέρδους ήταν στο υγιές 2.9%, με ετήσια σταδιακή αύξηση 1%.

Οι παραγγελίες της Lenovo στην Αμερική κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο σημείωσαν ετήσια σταδιακή αύξηση 18%, σε μια αγορά που υποχώρησε κατά 8%. Σε αυτό το περιβάλλον η εταιρεία κέρδισε 2.5 μονάδες πετυχαίνοντας ρεκόρ της τάξεως του 11.4%. Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23% σε περίπου $2 δισ κατά το τέταρτο τρίμηνο, οδηγούμενες από την ισχυρή άνοδο όλων των προϊόντων. Αυτό εκπροσωπεί το 21% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της Lenovo. Τέλος, η εταιρεία συνέχισε να επενδύει στις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της στη Βραζιλία και τη Λατινική Αμερική.

Οι συνολικές πωλήσεις της Lenovo στην αγορά των laptops κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 16% φτάνοντας τα $4.8 δις, εκπροσωπώντας το 51% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, παγκοσμίως. Κατά την ίδια περίοδο, οι παραγγελίες laptop, αυξήθηκαν παγκοσμίως, κατά 12.9%, κόντρα στην γενική πτώση της τάξεως του 5.8% της ευρύτερης βιομηχανίας.

Κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, οι παραγγελίες desktop υπολογιστών σημείωσαν ετήσια σταδιακή αύξηση κατά 6,8% παγκοσμίως, μέσα σε μια ευρύτερη αγορά που αντιμετωπίζει μια πτώση 3.1%. Επιπλέον, οι συνολικές πωλήσεις σε desktop υπολογιστών της Lenovo την ίδια περίοδο, αυξήθηκαν κατά 14% και έτσι ανήλθαν στα $2.7 δισ, εκπροσωπώντας το 29% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας.

Παράλληλα, η Lenovo είχε σταθερές παραγγελίες σε smartphones, παραμένοντας ο No2 δημιουργός smartphones στην Κίνα, με ραγδαία αύξηση σε όλες τις Mobile Internet and Digital Home (MIDH) γραμμές παραγωγής. Κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, οι συνολικές πωλήσεις της κατηγορίας MIDH σημείωσε 71% ή κατά $1.3 δις ετήσια σταδιακή αύξηση, που αντικατοπτρίζει το 13% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή SHAREit κέρδισε το βραβείο της καλύτερης εφαρμογής στα βραβεία Mobile World Congress και ήταν η πρώτη εφαρμογή της Lenovo που έφτασε τους 100 εκατ. χρήστες.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 40 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top