Η LG παρουσίασε επίσημα το πρωτοποριακό LG G3

Η LG παρουσίασε το νέο LG G3, το οποίο διαδέχεται το επιτυχημένο G2 και αναλαμβάνει τον ρόλο της ναυαρχίδας για την Κορεάτικη εταιρεία το 2014.

Το νέο LG G3 ξεχωρίζει σε αρκετά σημεία έναντι του παλαιότερου μοντέλου, αλλά και έναντι των ανταγωνιστών του. Έτσι, ενώ διατηρεί τον σχεδιασμό του προκάτοχού του με τα ελάχιστα περιθώρια γύρω από την οθόνη, με αποτέλεσμα οι διαστάσεις του να παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα –πιο συγκεκριμένα είναι 146.3 x 74.6 x 8.9 χιλιοστά με βάρος 149 γραμμάρια – το νέο LG G3 διαθέτει οθόνη 5.5 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS+.

Η μεγάλη οθόνη, που καθιστά ευκολότερη την εργασία, την πλοήγηση στο internet ενώ καθιστά απολαυστικότερη την εμπειρία αναπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών ή το gaming, προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια αφού υποστηρίζει ανάλυση 1440 x 2560 pixels. Αυτό σημαίνει ότι η πυκνότητα των εικονοστοιχείων ανά ίντσα αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 538ppi (pixels per inch).

Μία ακόμη σημαντική διαφορά είναι ότι το νέο LG G3, διαθέτει "μεταλλικό φινίρισμα" (στην πραγματικότητα όμως είναι κατασκευασμένο από πολυανθρακικό υλικό, αλλά το ειδικό φινίρισμα δίνει την αίσθηση, τουλάχιστον οπτικά του μέταλλου).

Το LG G3 βασίζεται στο τετραπύρηνο SoC της Qualcomm, Snapdragon 801 με συχνότητα λειτουργίας 2.5GHz (Adreno 330 στα γραφικά), το οποίο συνοδεύεται από 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου μέσω κάρτας microSD έως και κατά 128GB.

To LG G3 θα κυκλοφορήσει όμως και σε έκδοση με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου (επίσης επεκτάσιμου). Το πίσω μέρος αφαιρείται επίσης, και έτσι η μπαταρία μπορεί να αντικατασταθεί. Όσο αφορά στην τελευταία, διαθέτει χωρητικότητα 3000mAh, ενώ το κινητό υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Κατά τα άλλα, εξοπλίζεται με WiFi 802.11a/b/g/n/ac, WiFi direct, WiFi hotspot, NFC, DLNA, Bluetooth 4.0, GPS (A-GPS, Glonass), υπέρυθρες ενώ δεν απουσιάζει το ραδιόφωνο.

Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα 2.1 Megapixels για βιντεοκλήσεις, η οποία υποστηρίζει video 1080p. Στο πίσω μέρος, υπάρχει η βασική κάμερα με αισθητήρα 13 Megapixels, που συνοδεύεται από dual LED flash, από οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS+) καθώς και από λέϊζερ για ακριβέστερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία αυτόματης εστίασης (Laser AF, χρειάζονται μόλις 0.276 δευτερόλεπτα για να εστιάσει). Μπορεί να τραβήξει video ανάλυσης 4K

Όσο αφορά στον ήχο, το LG G3 διαθέτει ένα ηχείο με ισχύ 1W, αλλά και από dedicated ενισχυτή ήχου (BOOST amp) για υψηλή απόδοση και ένταση.

Στον τομέα του λογισμικού, η LG έχει εξοπλίσει το G3 με το λειτουργικό σύστημα Android 4.4.2 KitKat, καθώς και με το ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης της εταιρείας, το οποίο σε σχέση με το παρελθόν είναι πιο όμορφο, πιο σύγχρονο και “flat” και το οποίο προσφέρει μερικές σπουδαίες νέες λειτουργίες.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται μία νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, νέα εφαρμογή –Health app- για την παρακολούθηση της υγείας, της διατροφής και της σωματικής άσκησης του χρήστη –συνεργάζεται με τις fitness wearable devices της εταιρείας- καθώς και ένα σύστημα που ονομάζεται Smart Notice, και το οποίο παρέχει διάφορες ειδοποιήσεις/ υπενθυμίσεις στον χρήστη (π.χ για να ενεργοποιηθεί το WiFi όταν φτάνει στη δουλειά, να πάρει ομπρέλα αν βρέχει και είναι να πάει στη δουλειά κ.ά).

Το LG G3 θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη Ιουνίου. Το μοντέλο με τα 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου θα κοστίζει στην χώρα μας €599, ενώ το μοντέλο με τα 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου θα κοστίζει €649.  


voltmod

Πολύ, πολύ όμορφο κινητό!

Πολύ, πολύ όμορφο κινητό!

z3et

Βηματα μπροστα η LG, very

Βηματα μπροστα η LG, very very nice! Smile

ΥΓ: Funny fact, σε ολη την παρουσιαση οι συγκρισεις που εκανε γινονταν μονο με το S5.

ΥΓ2: Στο επισημο site, στο θεμα της microSD αναφερουν αυτο "Micro SD (up to 128GB | 2TB capable)". Τι θελει να πει ο ποιητης;

ΥΓ3: Επισης καποιοι λενε πως θα βγει και εκδοση με 32GB αποθηκευτικου χωρου και 3GB RAM.

marooned

Beauty...

Beauty...

voltmod

Απ. ΥΓ2: microSDXC = 2TB

Απ. ΥΓ2: microSDXC = 2TB capable

Απ. ΥΓ3: Και όμως, 3GB RAM/32GB storage είναι στο παιχνίδι!!!

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Τρι, 27/05/2014 - 21:23.
z3et

Ναι σαν τεχνολογια φτανει

Ναι σαν τεχνολογια φτανει 2TB. Με το G3 τι σχεση εχει ομως; Υποστηριζει και τετοιες καρτες αλλα μπορει να διαβασει μονο μεχρι 128GB (περιορισμος του controller του 801);

voltmod

Ψάχνω να βρω τι είναι αυτό

Ψάχνω να βρω τι είναι αυτό που λείπει από το κινητό! Τι λείπει;

Spoiler: Highlight to view
Το να το κρατάω στο χέρι μου, αυτό λείπει

marooned

Άντε με το καλό!

Άντε με το καλό!

Gigas

Ωραίο κινητό, πραγματικά. Με

Ωραίο κινητό, πραγματικά. Με προβληματίζει η μπαταρία και η απόδοση με τέτοια οθόνη αλλά είναι πολύ ωραίο.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 29 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top