Νέα επαγγελματική κάρτα γραφικών FirePro W8100 από την AMD

Press News

Η AMD ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα επαγγελματική γραφική κάρτα AMD FirePro W8100, η οποία επιτρέπει νέα επίπεδα απόδοσης εργασίας που προσφέρονται από τη τεχνολογία δεύτερης γενιάς, της επιτυχημένης και πρωτοπόρας αρχιτεκτονικής της AMD Graphics CoreNext 2.0 (GCN).

Με σχεδόν 38 φορές μεγαλύτερη απόδοση από οποιοδήποτε πλησιέστερο ανταγωνιστικό προϊόν, βασισμένη και τελειοποιημένη σε δοκιμές ακριβείας double precision, και με υποστήριξη από το OpenCL, η AMD FirePro W8100 έχει σχεδιαστεί για την επόμενη γενιά των 4K CAD (Computing Aided Design), Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας (Μ & Ε) ροών εργασίας, τεχνικής ανάλυσης και εφαρμογών υπερ-υπολογιστών.

Το νέο αυτό προϊόν ουσιαστικά ενισχύει ακόμη περισσότερο την οικογένεια προϊόντων AMD Professional Graphics με μια ακόμη παραγωγική λύση σταθμών εργασίας, η AMD FirePro W8100 διαθέτει μνήμη 8GB τεχνολογίας GDDR5, έως 4,2 TFLOPS σε μονής ακριβείας υπολογισμού κινητής υποδιαστολής (Single Precision FLOPs)  2,1 TFLOPS σε διπλής ακριβείας υπολογισμών κινητής υποδιαστολής (Double Precision FLOPs).

«Η Μηχανική Ανάλυση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για high-end ροές εργασίας, και οι οθόνες 4Κ καθοδηγούν την ανάγκη για μεγαλύτερη και καλύτερη απόδοση στα μέσα παραγωγής» δήλωσε ο David Cummings, Aνώτερος Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Professional Graphics της AMD. «Με την προσθήκη της AMD FirePro W8100, έχουμε επεκτείνει την οικογένεια AMD FirePro η οποία σήμερα επιτρέπει στους επαγγελματίες - σε συνεργασία με το υλικό και το λογισμικό των εταίρων μας – αλλά και με τη σωστή απόδοση σταθμού εργασίας που απαιτούν για την επόμενη γενιά 4K (workflows ) ροών εργασίας και τις εφαρμογές υπερ-υπολογιστών».

«Στην Dell, πιστεύουμε στην παροχή πιο αποτελεσματικών εργαλείων στους επαγγελματίες πελάτες μας για την πληρέστερη εκπλήρωση των καθηκόντων τους – Οι σταθμοί εργασίας (workstations ) Dell Precision με AMD FirePro professional graphics βοηθά απόλυτα στο να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας προσφέροντας τους αυτά τα εργαλεία ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Andy Rhodes, Eκτελεστικός Διευθυντής του τμήματος Workstation Precision της Dell. "Οι Ultra (Ultra high-resolution workflows) ροές εργασίας υψηλής ανάλυσης και οι νέες εφαρμογές που βασίζονται σε OpenCL γίνονται όλο και περισσότερο ο κανόνας παρά η εξαίρεση για τους πελάτες μας. Η AMD FirePro W8100, έχει σχεδιαστεί για την επόμενη γενιά 4K CAD και Μ & Ε ροές εργασίας, θα είναι μια υψηλής σημασίας επιλογή για τους πελάτες που απαιτούν υψηλού επιπέδου επιδόσεις για την αντιμετώπιση απαιτητικών ροών εργασίας τους και προσήλωσης στους στόχους τους»

«Οι πελάτες των HP workstation θα ενδυναμώσουν τα υφιστάμενα προϊόντα τους με το AMD FirePro W8100 για να είναι επιτυχής τόσο στις ψηφιακές δημιουργικές προσπάθειες όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές και αποτελέσματα», δήλωσε ο Jeff Wood, Αντιπρόεδρος Worldwide Product Management της Commercial Solutions Business Unit, HP. «Η AMD FirePro W8100 προσφέρει στους επαγγελματίες πελάτες τρομερή δυναμική και επιδόσεις που απαιτούνται για την επιτυχία της εργασίας τους.»

«Η AMD FirePro W8100 καθρεφτίζει την φιλοσοφία μας η οποία δεν είναι άλλη από του ότι εμείς διαχρονικά παρέχουμε στα λογισμικά μας - χωρίς συμβιβασμούς - την ποιότητα συνδυάζεται με τα πιο αξιόπιστα εργαλεία», δήλωσε ο Steve Bannerman, Αντιπρόεδρος Marketing της ASSIMILATE, «Αρχίζουμε να βλέπουμε μια πραγματική μετάβαση στο πελατολόγιό μας προς 4K workflows αφού οι καλλιτέχνες SCRATCH κάνουν κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις πιέζοντας τα όρια της τεχνολογίας τα οποία προσφέρονται ανά πάσα στιγμή. Η AMD FirePro W8100 συμπληρώνει την SCRATCH παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα στις διαδικασίες workflow process»

«Μέσα από τις εσωτερικές δοκιμές που διεξήγαμε είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η νέα γραφική κάρτα AMD FirePro W8100 θα βοηθήσει τους πελάτες μας να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους με βάση τα κυρίαρχα και πιο σημαντικά στοιχεία που έχει να προσφέρει η παγκόσμια τεχνολογία γραφικών.» δήλωσε ο Ray Browell, Lead Product Manager, της ANSYS. «Οι πελάτες της ANSYS οι οποίοι χειρίζονται ί πολύπλοκα συστήματα και προσομοιώσεις ασφαλώς και θα επωφεληθούν από την απόδοση, την αξιοπιστία και την αξία της πιστοποίησης με ότι η νέα αυτή επαγγελματική κάρτα γραφικών της AMD παρέχει.»

Ο Adrian Thompson, Αντιπρόεδρος Marketing της SAPPHIRE Technology, ο αποκλειστικός Παγκοσμίως Distribution Partner της AMD FirePro σχολίασε: «Η AMD FirePro W8100 προσφέρει τις συναρπαστικές επιδόσεις τις οποίες ο επαγγελματίας χρήστης ψάχνει σε ένα ευρύ φάσμα της υπολογιστικής και της γραφικής τελειότητας, και είναι ιδανικό όχι μόνο για την ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και παραδίδει μια εντυπωσιακή αναβάθμιση για τους χρήστες που αναζητούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα με τις απαιτητικές εφαρμογές του σήμερα.»

Η κάρτα AMD FirePro W8100 είναι η ιδανική επαγγελματική λύση CAD καθώς και εφαρμογών που προορίζονται για επεξεργασία βίντεο, διόρθωση χρώματος, compositing, το σχεδιασμό και την οπτικοποίηση GPU-accelerated εργασιών κλπ. Η AMD FirePro W8100 διαθέτει 8GB μνήμης GDDR5, με σκοπό να ενδυναμώσει τους χρήστες σταθμών εργασίας για να φορτώσει πολύ μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων ή να χειριστεί καρέ βίντεο ultra-HD στην εσωτερική μνήμη της GPU για την επεξεργασία, μειώνοντας πιθανές δυσλειτουργίες και κακά σενάρια και παράλληλα τη βελτίωση της συνολικής ανταπόκρισης κατά την εργασία.

Έως και τέσσερις κάρτες της AMD FirePro W8100 μπορούν να συνδυαστούν σε ένα ενιαίο σύστημα για την κλιμακούμενη απόδοση GPU με συνολική υπολογιστική απόδοση άνω των  16 TFLOPS. Η AMD FirePro W8100 επιτρέπει στους χρήστες να είναι παραγωγικοί με υποστήριξη έως και τέσσερις 4K οθόνες και πιστοποιημένη απόδοση των εφαρμογών με διαφοροποιημένες δυνατότητες γραφικών.

Για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες απαιτήσεις σε πραγματικό χρόνο 4K της παραγωγικότητας, η AMD FirePro Ultra Workstation δημιουργήθηκε με τη συμβολή των ηγετών της συγκεκριμένης βιομηχανίας να εισάγει στην αγορά ενιαίες και multi-GPU διαμορφώσεις με βάση τη νέα FirePro W8100 που μπορεί να ταιριάξει με τη ζήτηση απαιτητικών εφαρμογών της υπολογιστικής.

Μεταξύ αυτών των ηγετών της παγκόμσιας αγοράς, οι οποίοι στήριξαν αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια περιλαμβάνονται οι : Armari, CARRI, Colfax, EXXACT, PSSC Labs, Scan International, Tarox, Versatile Distribution Services, Workstation Specialists και Wortmann. Η AMD FirePro  W8100 θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο μέσο του παγκόσμιου συνεργάτη διανομής της AMD, την SAPPHIRE Technology, AMD FirePro Ultra Workstation providers. Η AMD FirePro W8100 συν μια προεπισκόπηση της επικείμενης AMD FirePro S9150 θα παρουσιάζονται στην έκθεση International Super Computing 2014.

Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

  • Επεξεργαστής Γραφικών: Hawaii PRO GPU με 2560 Radeon cores
  • Μνήμη: 8GB τύπου GDDR5 με ρυθμό διαμεταγωγή δεδομένων 320GB/s
  • Επεξεργαστική Ισχύς: 4,2 TFLOP/s σε Single Precision και 2,1 TFLOP/s σε Double Precision
  • Τεχνολογίες: OpenCL 2.0, OpenGL 4.2, DirectX 11.2, AMD HD3D Pro, Mutli-GPU (έως 4), ECC Memory
  • Συνδέσεις: 4 x DisplayPort 1.2, SDI-Link με υποστήριξη 4K

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 50 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top