Η Nvidia εμπλουτίζει την οικογένεια "Shield" με ένα gaming tablet και ένα χειριστήριο

Η Nvidia ανακοίνωσε το Shield Tablet, μια φορητή gaming συσκευή που ανήκει στην οικογένεια Shield και η οποία βασίζεται στο τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας στην mobile κατηγορία, το system-on-chip, Tegra K1.

Το Nvidia Shield Tablet, κάνει χρήση του τετραπύρηνου (διαθέτει επιπλέον ένα πυρήνα, και για αυτό η εταιρεία αναφέρεται σε 4-plus-1 SoC, που ενεργοποιείται όταν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας) chipset Tegra K1 με πυρήνες αρχιτεκτονικής Cortex-A15 της ARM στα 2,2GHz και γραφικά Kepler με 192 CUDA cores.

Η RAM ανέρχεται στα 2GB και ο αποθηκευτικός χώρος, για το WiFi μοντέλο επιδεικνύει χωρητικότητα 16GB ενώ το μοντέλο που υποστηρίζει 4G LTE δίκτυα (μέσω του chipset Nvidia Icera 500i) προσφέρει 32GB (και στις δύο περιπτώσεις επεκτείνεται με τη χρήση κάρτας μνήμης τύπου microSD έως και κατά 128GB).

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 8 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1200 pixels. Στο εμπρόσθιο τμήμα της συσκευής υπάρχει μια κάμερα των 5 Megapixel (με υποστήριξη HDR) και στέρεοφωνικά ηχεία, ενώ στο οπίσθιο μέρος θα βρούμε τον ίδιο αισθητήρα με επιπλέον δυνατότητα την αυτόματη εστίαση.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Shield Tablet έχουμε, WiFi 802.11a/b/g/n 2-stream Dual Band, Bluetooth 4.0, GPS (με GLONASS υποστήριξη), θύρα mini-HDMI για την σύνδεση σε εξωτερικά μέσα απεικόνισης με ανάλυση έως και 4K, micro-USB 2.0 θύρα και δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου όπως είπαμε μέσω κάρτας microSD.

Οι δυνατότητες της συσκευής φαίνεται να είναι πολλές, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Nvidia, τόσο στο τομέα του hardware όσο και στο λογισμικό. Ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε περισσότερους από 200 εξελιγμένους τίτλους παιχνιδιών στο Nvidia Shield app store με τους οποίους, η Nvidia υπόσχεται πλήρη συμβατότητα.

Επίσης υποστηρίζει τις υπηρεσίες Nvidia GameStream (για αναπαραγωγή παιχνιδιών από το Nvidia-based PC στο tablet), Nvidia ShadowPlay (για άμεσο streaming του παιχνιδιού στο Twitch.tv) και Nvidia GRID Cloud Gaming (παρόμοια υπηρεσία με τη GameStream, με την διαφορά πως το "τρέξιμο" του παιχνιδιού πραγματοποιείται σε απομακρυσμένο server της Nvidia).

Φυσικά υποστηρίζει και το Google Play Store μιας και η συσκευή βασίζετια στο λειτουργικό σύστημα Android 4.4.2 "KitKat". Η Nvidia έχει εξοπλίσει το Shield Tablet με το DirectStylus 2, μια γραφίδα πολλαπλών λειτουργιών η οποία μπορεί να συνεργαστεί με τις εφαρμογές 3D Paint και Nvidia Dabbler ενώ στην συσκευασία διατίθεται επίσης, εκτός από τον φορτιστή, και μια "πολυεπίπεδη" θήκη.

Προεραιτικά, ο χρήστης μπορεί να προμηθευτεί και το χειριστήριο Shield (Shield Controller) το οποίο είναι συμβατό τόσο με τα Shield Tablet και Shield Portable (Project Shield) όσο και με PC. Φέρει μικρόφωνο το οποίο δέχεται και φωνητικές εντολές, και θύρα 3.5mm για σύνδεση ακουστικών και το κόστος του ανέρχεται στα $59,99.

Οι διαστάσεις του Nvidia Shield Tablet είναι 221 x 126 x 9,2 χιλιοστά και το βάρος του 390 γραμμάρια. Η μπαταρία του έχει αυτονομία 5200mAh (19,75Wh) και όπως προ-αναφέραμε θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση των 32GB (με 4G LTE υποστήριξη) κοστολογείται στα $399 και η έκδοση των 16GB (WiFi Only) έχει τιμή $299.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 47 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top