Η Ericsson βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης των next-gen 5G δικτύων

Press News

Καθώς η υλοποίηση του 5G στα εμπορικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αναμένεται το 2020, η Ericsson έχει ήδη επιτύχει ταχύτητες 5 Gbps σε ζωντανές δοκιμές της πρωτότυπης δικτυακής τεχνολογίας 5G της εταιρείας. Αυτή η απόδοση θα αποδειχτεί ζωτικής σημασίας, τόσο για την αντιμετώπιση της αδιάκοπης αύξησης της ζήτησης δεδομένων μέσω κινητών συσκευών, όσο και γιατί θα καταστήσει εφικτή την επόμενη γενιά εφαρμογών machine-to-machine.

Ανώτερα στελέχη των εταιρειών NTT DOCOMO και SK Telecom έγιναν μάρτυρες του επιτεύγματος αυτού, στο εργαστήριο της Ericsson στη Στοκχόλμη.

Η έκθεση Ericsson Mobility Report (Ιούνιος 2014) προβλέπει ότι το 85% των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας στη Βόρεια Αμερική θα αφορά σε συνδέσεις LTE έως το 2019. Αυτή η υψηλή διείσδυση του LTE δείχνει ότι η Βόρεια Αμερική θα είναι μια από τις πρώτες περιοχές που θα υιοθετήσουν το 5G. Την ίδια στιγμή, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι επίσης δύο χώρες που αναμένεται να επωφεληθούν από την έγκαιρη διαθεσιμότητα του 5G, με τις NTT DOCOMO και SK Telecom να έχουν ήδη ανακοινώσει δοκιμές.

Το παράρτημα της Ericsson Mobility Report για τη Νοτιοανατολική Ασία δείχνει ότι η διείσδυση συνδρομών LTE έχει ήδη ξεπεράσει το 30% στην Ιαπωνία και το 50% στη Νότια Κορέα – τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

Ο Seizo Onoe, Executive Vice President και Chief Technical Officer στην NTT DOCOMO, λέει σχετικά: «Το 5G υπόσχεται ότι θα βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις των δικτύων και θα υποστηρίξει νέες εφαρμογές που θα επηρεάσουν θετικά τόσο τους χρήστες όσο και τον κλάδο. Στην κοινή μας προσπάθεια στο πεδίο των δοκιμών 5G, είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς για την επιτυχία της Ericsson στην επίδειξη της πραγματικής δυναμικής της τεχνολογίας ασύρματης πρόσβασης 5G, και μάλιστα σε τόσο πρώιμο στάδιο».

Η έκθεση Mobility Report παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των κινητών επικοινωνιών στον κόσμο και προδιαγράφει τις περιοχές όπου θα παρουσιαστεί αυξημένη ζήτηση για 5G. Η έκθεση προβλέπει ότι η διακίνηση δεδομένων μεταξύ κινητών συσκευών θα δεκαπλασιαστεί μεταξύ 2013 και 2019 και επισημαίνει ότι οι ενεργές κινητές συσκευές M2M θα αυξηθούν τρεις με τέσσερις φορές έως το 2019.

Ο Alex Jinsung Choi, Executive Vice President και Head of ICT R&D Division στην SK Telecom, λέει: «Η SK Telecom στοχεύει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις ασύρματες υπηρεσίες 5G, οπότε μας χαροποιεί η πρόοδος που έχει ήδη σημειώσει η Ericsson, με αυτή τη ζωντανή επίδειξη. Το 5G θα βασιστεί πάνω στις υπάρχουσες επενδύσεις που έχουμε κάνει στο Long Term Evolution και θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας».

Ο Sathya Atreyam, Research Manager Wireless Network Infrastructure στην IDC, σημειώνει: «Αν και ακόμη δεν έχει καθιερωθεί ως πρότυπο, το 5G έχει ήδη εξελιχθεί από ένα τεχνολογικό όραμα σε παράγοντα που επηρεάζει το δικτυακό και επιχειρηματικό σχεδιασμό των παρόχων υπηρεσιών. Είναι σημαντικό για τους προμηθευτές εξοπλισμού δικτύων, όπως η Ericsson, να αναδείξουν τις δυνατότητες του 5G ώστε να προωθήσουν τη δημιουργία ζήτησης στο οικοσύστημα των επικοινωνιών.

Ο Johan Wibergh, Head of Segment Networks, συμπληρώνει: «Το 5G θα επηρεάσει τόσο τα δίκτυα πρόσβασης των κινητών επικοινωνιών όσο και τα δίκτυα κορμού τους. Για αυτό βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με κορυφαίους παρόχους, όπως η NTT DOCOMO και η SK Telecom, ώστε να διασφαλίσουμε την πρακτική και δυναμική του εξέλιξη. Η ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών ραδιοσυχνοτήτων είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για την υλοποίηση του 5G».

Η ζωντανή επίδειξη αξιοποιεί ένα νέο, επαναστατικό περιβάλλον διεπαφής ραδιοσυχνοτήτων και προηγμένη τεχνολογία Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) για να επιτύχει πρωτοφανή αποτελέσματα. Η δραστηριότητα της Ericsson στην ανάπτυξη του δικτύου 5G περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες κεραιών με μεγαλύτερο εύρος ζώνης, υψηλότερες συχνότητες και συντομότερα χρονικά διαστήματα μετάδοσης.

Νέοι σταθμοί βάσης ραδιοσυχνοτήτων έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τις δοκιμές 5G. Άλλοι τομείς στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη έμφαση είναι οι μικρές κυψέλες σε ετερογενή περιβάλλοντα δικτύου, οι νέες ζώνες συχνοτήτων (συμπεριλαμβανομένης της ζώνης 15 GHz) και η backhaul μετάδοση υψηλής ταχύτητας και χωρητικότητας.

Με μεγαλύτερες ταχύτητες, χαμηλότερο χρόνο απόκρισης και καλύτερη απόδοση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, το 5G αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της εμπειρίας του χρήστη, αλλά και επιτρέπει νέες εφαρμογές device-to-device και M2M που θα επηρεάσουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τη βιομηχανία, όπως π.χ. έλεγχο της οδικής ασφάλειας, διαδίκτυο με αφή, νέους αισθητήρες και τριχοειδή δίκτυα.

Αν και τα πρότυπα 5G είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και νέες κατανομές φάσματος είναι ακόμη υπό μελέτη, η ζωντανή επίδειξη της Ericsson αποτελεί σαφή αντανάκλαση της τεχνολογικής υπεροχής της εταιρείας.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 17 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top