«Ψηφιακή Τάξη»

alexandros_

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 1

Πριν λιγο βρηκα την ανακοινωση της ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Α.Ε. (http://www.digitalaid.gr) η οποια εχει αναλαβει να δωσει τα laptop στους μαθητες της 1ης γυμνασιου στο πλαισιο της δράσης «Ψηφιακή Τάξη»...Πιο κατω ειναι η ανακοινωση απο το σιτε της εταιριας κ μετα εγγραψα τις επιλογες λειτουργικου που θα εχουν τα παιδια...περισσοτερες πληροφοριες στο μπορειτε να δειτε εδω... http://www.digitalaid.gr/newsdetails.asp?id=37 "
 
Νέα 7/7/2009
Τεχνικές προδιαγραφές του Μαθητικού Φορητού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Στο πλαίσιο της Δράσης «Ψηφιακή Τάξη» πραγματοποιείται διανομή «Μαθητικού Φορητού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή» σε όλους τους μαθητές που εγγράφονται κατά το σχολικό έτος 2009-2010 στην Α' τάξη του Γυμνασίου. Η απόκτηση του φορητού υπολογιστή από τους μαθητές θα γίνει δωρεάν, με τη χορήγηση κουπονιού το οποίο αντιστοιχεί σε φορητό υπολογιστή συνολικής αξίας 450 ευρώ. Οι ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές του μαθητικού υπολογιστή περιγράφονται στο συνημμένο πίνακα.
 
Η Δράση «Ψηφιακή Τάξη» αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες, στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους σχετικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
 
Η «Ψηφιακή Τάξη» εντάσσεται στην Ψηφιακή Στρατηγική της Κυβέρνησης και χρηματοδοτείται με εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).
Σκοπός της είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος μέσα από την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. " Λειτουργικο συστημα:
 
1. Micrοsoft Windows ΧP Ηome Edition ή ανωτερη
2. Ελληνικη εκδοση λειτουργικου συστηματος ανοικτου πηγαιου κωδικα (πχ linux,ubuntu,edubuntu)


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Άργησαν στην εκπαιδευτική διδασκαλία στην χώρα μας να υϊοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες και να προσφέρουν όλα τα σύγχρονα εφόδια στους μαθητές. Ελπίζω αυτό να είναι η αρχή μόνο...

@alexandros_: μετακίνησα το θέμα στην "Εκπαίδευση" Wink

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Primitive_6

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2009

Καταχωρήσεις: 1136

πριν 3 χρόνια όταν ήμουν πρώτη λυκείου είχαμε DOS και windows 3.1 στο σχολείο μου.αυτό νομίζω αρκεί για να μας δείξει πόσο αργήσαμε φίλε μου voltmod Smile


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Μερικα απο τα πολλα δωρεαν, online, μαθηματα που τρεχουν αυτο το καιρο (στο εξωτερικο).


back to top