Δύο ή ένας σκληρός δίσκος;

noobakis

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2014

Καταχωρήσεις: 8

Καποιοι γνωστοι μου μου ειπαν οτι ενας σκληρος δισκος 1TB ειναι καλος για gaming, αλλοι μου προτειναν 2 εναν αποθηκευτικο και εναν για το λειτουρικο. τι θα επρεπε να αγορασω και επειδη ειμαι αρχαριος θα μπορουσατε να μου λετε και τιμες; ευχαριστω Smile


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Στη θέση σου, θα προτιμούσα να αγοράσω ένα SSD (Solid State Drive) για το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές και ένα σκληρό δίσκο -ας πούμε του 1TB- για τη μουσική, video και backup εφαρμογών.

To Samsung 840 EVO Series SSD 250GB 2.5'' SATA3 είναι μία πολύ καλή πρόταση, ωστόσο δεν έχεις αναφέρει πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις.

Όσο αφορά στο σκληρό δίσκο, νομίζω ένα μοντέλο στο 1TB είναι αρκετός και ένας Seagate Barracuda είναι ΟΚ.

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Manas

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2013

Καταχωρήσεις: 208

Ενας σκληρος στο 1Tb κοτιζει περιπου 55€ και απο τοχυτητες εχεις μετριες.
Αν πας σε δυο ξεχωριστους σκληρους που λες (1 κανονικο και 1 ssd για το λειτουργικο) το κοστος θα ειναι 43€ για τον κανονικο στα 500Gb και 65€ περιπου για τον ssd με χωρητικοτητα 120Gb, δηλαδη 110€ συνολο.
Τωρα, στον ssd θα εχεις μονο το λειτουργικο σου και τα πιο συχνα χρησιμοποιουμενα προγραμματα σου (antivirus, browser και τα office εαν θες). Στον κανονικο των 500Gb θα βαλεις τα παιχνιδια σου, τις εικονες, βιντεο, μουσικη κλπ.
Οποτε διαφορα στα games που λες δεν θα δεις ειτε με τον 1 σκληρο, ειτε με τους 2. Εκει που θα δεις διαφορα τεραστια ειναι στο χρονο εκκινησης των windows και στην εκτελεση των προγραμματων που θα εχεις μεσα στον ssd.


noobakis

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2014

Καταχωρήσεις: 8

οντως δεν ανεφερα το χρηματικο μου οριο, δεν ειμαι και πολυ ελευθερος απο χρηματικη αποψη οποτε οσο φθηνοτερα αλλα χωρις να πεφτει η ποιοτητα τους


Manas

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2013

Καταχωρήσεις: 208

Μπορεις να πας σε αυτον τον ssd που ειναι και φθηνος και αξιοπιστος και σε αυτον τον κανονικο σκληρο. Δηλαδη συνολο θα σου κοστισουν: 106,8€ και σχεση τιμης/αποδοσης θα εισαι πολυ καλα πιστευω!


noobakis

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2014

Καταχωρήσεις: 8

οκ ευχαριστω


back to top