Ερωτήσεις για μια "φορτωμένη" mobo

harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

λοιπον,θελω εν καιρω να χτισω καινουριο tower.αλλα εχω καποιες βασικες αποριες στο φτιαξιμο του και κυριως στην motherboard και τα γυρω γυρω (ομως -δεν ελπιζω τιποτα- ,δεν φοβαμαι τιποτα,ειμαι μελος του ghz.gr Wink )

λοιπον,αν κανω καπου λαθος διορθωστε με,ειμαι λιγο ασχετιδης.βασει της motherboard,μπαινουν οι καρτες γραφικων και οι μνημες ραμ.

παρενθεση
αυτο που εγω θελω να κανω,ειναι ενα πληρως επεκτασιμο pc.τι εννοω.θελω να φτιαξω εναν μετριο προς καλο πυργο,ο οποιος στην πορεια,με μικρες προσθηκες να μπορει να ανταπεξελθει σε οτι του ζητηθει.το εψαξα αρκετα,δεν τα καταλαβα ολα,αλλα θα τα βρουμε.
κλεινει παρενθεση

για αρχη,θα μπουν 2 ram,πιθανοτατα 2x2gb,γιατι.....ετσι ! Tongue καλυτερα 2x2 παρα 1x4 σωστα ? εδω απλα οταν χρειαστει,τις 2x2 θα τις κανω 2x4gb (ψεμματα 2x8gb) και θα ειμαι οκ.

τωρα με τις καρτες γραφικων,δεν παιρνω μυρωδια τι παιζει.εγω θελω να βαλω μια "δυνατη" καρτα,λογικα στο 1gb,και μελλοντικα,οταν χρειαστει,να κοτσαρω μια δευτερη με crossfire Drunk ! (χαχα,τα γραφω παπαγαλια ολα)

τελος,η mobo λογικα θα εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου.ξανα μανα μελλοντικα (βραχυπροθεσμα ομως αυτη τη φορα),θα παρω εξωτερικη καρτα ηχου,γιατι εχω βλεψεις για δοκτορας δρε (η ελληνικη version του αμερικανου).απ'οτι διαβασα,υπαρχουν usb καρτες ηχου,οποτε λογικα δεν θα παιξει κανεναν αμεσο ρολο η μητρικη,σωστααα????

τελος,2.ολο αυτο το εγχειρημα,νομιζω θα χρειαστει μια επιπλεον ψυξη.το αμαξι μου,το νετμπουκ μου και το σωμα μου εχουν κατα καποιο περιεργο τροπο μια ταση να υπερθερμαινονται,δεν βλεπω τον λογο να γλιτωσει ο πυργος....

οποιος αντεξε,θελω να απαντησει σε 2 ερωτησεις.
1ον,υπαρχει (του ...... να μην υπαρχει!) mobo που να ταιριαζει και να ειναι συμβατη με ολα τα παραπανω ? και σε τι τιμες κυμαινεται μια που να εχει αξιοπρεπεια ???

2ον
,επειδη ολα αυτα πιανουν χωρο (μητρικη,καρτες x 2 + καρτες x 2 επισης + extra ψυξη,χωρια τα στανταρ μπλιμπλικια του υπολογιστη,μηπως να παω στα ικεα να παρω ντουλαπα ? ), ο πυργος πρεπει να ειναι καστρο!

μπορω να εχω ενδεικτικα τον φθηνοτερο τεραστιο πυργο που κυκλοφορει ? ή τελος παντων τι -λειτουργικες- απαιτησεις να εχω απο τον πυργο καθως ψαχνω.... (δεν με απασχολει διολου να ειναι ασχημος,εχω μαθει να κοιταω το εσωτερικο,ιδιαιτερα αν ειναι τετραπυρηνο.ασε που θα τον παω στο 'αλλαξε το').

ευχαριστω πολυ για την οποια απαντηση

Spoiler: Highlight to view
το τελικο ποστ για την αγορα του pc και τις λεπτομερειες της αγορας,θα το κανω απο φθινοπωρο,οταν γινει η ληστεια Davie


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Λέγε φράγκα...

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

voltmod wrote:
Λέγε φράγκα...

δεν παω με αυτη τη λογικη.εσυ λεγε φραγκα ! Tongue
εννοω την γκαμα τιμων.πες μου οτι αυτο που θες κοστιζει απο 300 ευρω μεχρι 50.000 ευρω και εγω θα σε ρωτησω,τι ειναι καλυτερο στα 500 ???
προτιμω να δουλεψω κανα μηνακι περισσοτερο για να κανω ενα pc που θα μπορεσει να ακολουθησει για μερικα χρονια την ραγδαιως αναπτυσσομενη τεχνολογια..... Smile

____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

αυτο που θελω να πω γιωργο ειναι οτι εγραψα με τη λογικη να μου πειτε εσεις,τι ειναι αυτο που ψαχνω,και οτι ξεκιναει απο 'τοσα' για μητρικη,και οτι το κουτι που ψαχνω πρεπει να εχει εναν Α χωρο για να χωρεσει οτι θελω.

ενα ενδεικτικο τιμολογιο δηλαδη ή τι απαιτησεις να εχω στο ψαξιμο για να βρω αυτο που θελω πχ.μητρικη με Χ θυρες και Ψ ιδιοτητες (που ξεκινανε απο Ω ευρω) και ενα κουτι Χ με Ψ ιδιοτητες (που εχει με Ω ευρω)
αυτο Smile

____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Για αρχη θα πρεπει να εχουμε μια τιμη. Με αυτα που λες, ακομα και ενα PC των 400€ τα κανει. Το θεμα ειναι οι αναγκες σου, σε παιχνιδια, επεξεργαστη ισχυ κλπ.|

Στα ερωτηματα τωρα, σιγουρα οχι σε καρτα ηχου με USB, το ιδιο ισχυει και για τα ηχεια. Μια discrete, ακομα και των 25€ θα σου κανει την δουλεια και θα δεις διαφορα απο την ενσωματομενη, αρκει να εχεις και το καταλληλο ηχοσυστημα βεβαια για να φανει αυτο.

Για το CFX, οι μητρικες αρχιζουν στα 80€ περιπου. Για το tower, θες απλα ενα full tower. Υπαρχουν και "φθηνα" πλεον (με ~60€). Για την ψυξη θα το δουμε, αν μου λες και για φθινοπωρο τοτε ισως δεν χρειαστει.

ΥΓ: Ως προς την αποδοση, δεν εχεις διαφορα μεταξυ 2 x 2 και 4 x 1, απλα στην δευτερη περιπτωση, υποτιθεται, πως ο controller ζοριζεται λιγο περισσοτερο. Αλλα αυτη η διαφορα φαινεται μονο στην περιπτωση του ocerclock. Αν δεν σε ενδιαφερει, απλα δεν το κοιτας. Βεβαια εδω που τα λεμε, το 2 x 2 συμφερει περισσοτερο γιατι αναβαθμιζεται και πιο ευκολα (προθετεις απλα αλλο ενα τετοιο σετ και εισαι ετοιμος).


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

καλως.ε να μην γραψω εδω για ολοκληρο το pc τι θελω.προοριζεται να ειναι κομπλε σε τυχον παιχνιδια με (σχετικα) υψηλες απαιτησεις αλλα να τραβαει και απο προγραμματα (cad-autocad,και διαφορα "βαρια" μουσικης),οπως και .....(δεν ξερω πως λεγεται) πχ 15 τραπεζια ποκερ ή 30 tabs του browser χωρις να "τσινισει" κτλ.
θελω κατι δυνατο.
το σιγουρο ειναι οτι απο την ωρα που θα αγοραστει,ενα μηνα μετα θα πεσει περιπου μια 400αρα για εξ.καρτα ηχου (ειναι σταμπαρισμενες απο καιρο) και μικροφωνο.
για αυτο ρωταω,τι μητρικες να κοιταξω ? δεν εχει σημασια τι "χωρανε" και ποσες καρτες (ραμ,gpu,Tv,ηχου +++) μπορουν να αντεξουν ??

μονο ο πυργος φουλαριστος (χωρις καρτα ηχου,οθονες και γυρω γυρω),μπορω να ανεχτω να μου κοστισει αρκετα.

αν ενας με 800 πληρει αυτο που θελω,φυσικα και ειναι καλυτερα απ'τα 1300 που ισως μου βγει συνολο.
αλλα αν μου πεις οτι ''ρε φιλε,με κατω απο 1500 δεν το φτιαχνεις'', εγω θα φτιαξω ετσι το προγραμμα και τα πλανα μου για να το αγορασω.
δεν ειναι οτι μου τρεχουν απ'την τσεπη,απλα με στανταρ μηνιατικο και με 3-6 δοσεις νομιζω βγαινει χωρις ζορι...ειναι απωθημενο ενα καλο pc,αχτι το 'χω απο μπομπιρας ! και πλεον νομιζω επιβαλεται να το παρω.

γιαυτο αφηνω τα χρηματα στην ακρη,και οταν αποφασισω οτι θελω ενα pc που να εχει αυτα και συνολικα να κοστιζει Χ,να κανω τα οποια κουμαντα μου...

ευχαριστω για τις απαντησεις σας,εχω σκοπο να το ψαξω εξονυχιστικα το θεμα

____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

ok,να συνεχισουμε απο εκει το αφησα για να καλυψω λιγο τις αποριες μου....
οπως ειπα,το pc θελω να τρεχει καλα στην αρχη,και στην πορεια να δεχτει γρηγορης αναβαθμισης χωρις να αλλαξω τιποτα,απλα να προσθεσω πραγματα.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
λοιπον,εχω 2 βασικα "σχηματα" στο κεφαλι μου για το αρχικο πλανο.σε full tower για ανεση χωρου και καλυτερη ψυξη,σιγουρα με τροφοδοτικο ανω των 600 W και 2Χ4gb ραμ,με 1 ssd λογισμικου και 1 hdd αρχειων:

1o AMD
βαζω 8πυρηνο fx στα 4.0 ghz,και διαθετω ενα 350αρι σε μια GPU λογικα στα 2 gb (oτι ειναι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα)

2ο intel
βαζω τον "καλυτερο" 4πυρηνο i5 (ξεκλειδωτο) της σειρας,και διαθετω γυρω στα 300 για GPU (παλι στα 2gb,οτι ειναι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα)

ποια επιλογη ειναι καλυτερη ? ή μαλλον,τι μου προτινετε εσεις,μιας και το "καλυτερη" απ'οτι εχω καταλαβει ειναι υποκειμενικο...

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

φτανουμε -σε εναμιση χρονο- στο 2015.και θελω αναβαθμιση.
1η επιλογη
εστω οτι εφτιαξα το pc του 1ου πλανου (amd).κανω overclock και φτανω τα 4.3 - 4.4 ghz στην cpu,crossife 2η ιδια καρτα γραφικων (θα εχει πεσει και η τιμη),και αναβαθμιζω την ψυξη του συστηματος (απο αερα σε νερο πιθανοτατα).και λογικα αλλαγη ραμ απο 2Χ4 σε 2Χ8gb και ακομα 2 hdds μεσα.

2η επιλογη
εστω οτι εκανα pc της intel στο αρχικο σχημα.κανω την ιδια αναβαθμιση ακριβως με την πρωτη,μονο που θα μπει η αντιστοιχη gpu σε SLI,και το overclock λογικα θα φτασει περιπου τα 3.8 - 3.9 ghz.

εχοντας στα υποψιν και την αναβαθμιση τωρα,ποια επιλογη φανταζει καλυτερη μακροπροθεσμα ?

αλλες ερωτησεις:
-(ξανα μανα)σας εχω πρηξει.ποσο θα μου κοστισει μια μητρικη (ειτε σε intel ειτε σε amd) που να αντεχει οοολα τα παραπανω (συν καρτα δικτυου αν δεν εχει + καρτα ηχου που θα αγοραστει μετα),με υποστηριξη usb 3.0 και κατι σε hdmi τουλαχιστον.απο τι ποσα ξεκινανε δηλαδη αυτες οι mobo ??

-να προτιμησω 1 καρτα εναντι 2 παραλληλων ?

-μετα την αναβαθμιση θα ειμαι κομπλε με αρχικο τροφοδοτικο των 650-700W ? πριν την αναβαθμιση,πειραζει που το τροφοδοτικο θα ειναι αρκετα υψηλων watt για γενικα ενα χαμηλο συστημα ?

-μετα την αναβαθμιση,θα εχω πολυ φασαρια απτον πυργο εαν χρησιμοποιω το pc για μουσικη παραγωγη ? (θα εχει μπει μεν watercooling αλλα θα εχουν προστεθει τα οverclockings και οι gpu,δεν ξερω τι θορυβος παραγεται απο εκει)

ευχαριστω πολυ πολυ πολυ!

Τελευταία τροποποίηση από harry_lostone — Τετ, 14/08/2013 - 16:45.
____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

το pc θελω να παιζει ολα τα games ακομα και ας μην ειναι σε ultra γραφικα,
να αντεχει τις πολλαπλες διαδικασιες (κυριως μουσικη παραγωγη),
να μην ζοριζεται σε cad/autocad,
γενικα να ειναι λιγο απ'ολα,κι ας μην ειναι κορυφαιο.
σε 1080p λογικα

αυτες ειναι οι χρησεις που το θελω,για οποιον βαριεται να διαβασει τα προηγουμενα ποστς.

____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Σε έχει αγχώσει πολύ το θέμα, χωρίς λόγο.κοίτα, όταν θα φτιάξεις τον υπολογιστή θα έχουν έρθει μερικά καινούρια πράγματα στην αγορά (κυρίως κάρτες της αμδ και σσδς, ίσως και επεξεργαστές) οπότε το να σου προτείνουμε κάτι πιο συγκεκριμένο τώρα, δεν έχει και πολύ νόημα. Για την μητρική νομίζω σου είχα απαντήσει και παλαιότερα, για τα λεφτά που διαθέτεις η μητρική που θα μπει σίγουρα θα σε καλύπτει. Στο θέμα του τροφοδοτικου, κάπου εκεί θα είναι τα βατ (~ 700).πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα. Και κροσφαιρ θα μπορείς να κάνεις. Γενικότερα θα έχεις κάτι πολύ ικανοποιητικό, μην φοβάσαι. Υγ: γράφω λίγο περίεργα γιατί είναι από κινητό.


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

νταξει δεν εχω τρελαθει στο αγχος,απλα μεχρι τωρα δεν ειχα ιδεα (οχι οτι απεκτησα,αλλα σιγουρα κατι εχω μαθει τοσες μερες),και δεν θελω να μετανοιωσω τις αγορες που θα κανω,γιαυτο ειπα θα το ψαξω εξονυχιστικα το θεμα.

τωρα το περι φθινωπορου,αντιλαμβανεσαι οτι σε 15 μερες ερχεται,και πως σε κανα μηνα θα κανω την παραγγελια.
νταξει δεν ειναι και αυριο! αλλα οι μερες περνανε πολυ γρηγορα (ειδικα το επομενο 15ημερο νομιζω θα εξαφανιστει),και δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για το ποσο καινουρια πραγματα θα κυκλοφορησουν μεσα στον επομενο μηνα και αν κυκλοφορησουν,δεν ξερω κατα ποσο θα κανουν την διαφορα.ασε που δεν θα εχουν δοκιμαστει επαρκως οποτε θα πρεπει να περιμενω κι αλλο να δω τα reviews κτλ...

τελος παντων,οχι,δεν υπαρχει βιασυνη γενικα,το κυριο ερωτημα του μεγαλου τελευταιου ποστ ηταν στην συγκριση των 2 "πακετων" cpu-gpu και στην αναβαθμιση τους.ποιο απο τα 2 ειναι πιο αξιοπιστο και δυνατο για αυτα που το θελω,και κυριως ποιο απτα 2 θα εχει διαρκεια (δηλαδη σε 1,5-2 χρονια απο τωρα,θα την παλευει καλυτερα)

εχω σκαλωσει παντως με την mobo,γιατι ειναι το εξαρτημα που μου φαινεται περιπλοκο...και απ'οτι βλεπω πολλοι το σνομπαρουν και παιρνουν οποιο να ναι απλα να υποστηριζει τα gpu-cpu τους.εγω κοιταω (λιγο) πιο μακρια.
αυτα...

____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


back to top