Οι καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας (Sci-Fi) (λίστα)

voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Η παρακάτω λίστα αφορά στις καλύτερες, κατά την άποψη μου ταινίες επιστημονικής φαντασίας από την Αρχή. Η λίστα βεβαίως έχει να κάνει και με το προσωπικό μου γούστο, και απόψεις και πολλοί μπορεί να μην συμφωνείτε, ωστόσο είστε ελεύθεροι να σχολιάσετε ή να προσθέσετε άλλες ταινίες που μπορεί να μου έχουν διαφύγει. Οι λίστα δεν περιλαμβάνει κατά ανάγκη αριθμημένες τις ταινίες με βάση την καλλιτεχνική τους αξία ή το γούστο μου....
Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε στις "λίστες" με τις δικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε αντίστοιχα θέματα με τίτλο "Οι καλύτερες Western ταινίες (λίστα)" ή "Οι καλύτερες Thriller ταινίες (λίστα) για να υπάρχει μία, ας το πούμε, συνέπεια και συνοχή.

1) Metropolis (Fritz Lang, 1927). Το αριστούργημα του Fritz Lang παραμένει επίκαιρο και δυνατό, σαν να δημιουργήθηκε στο σήμερα.

2) 2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick, 1968). Για πολλούς αμφιλεγόμενο, το έπος του Stanley Kubrick μας ταξιδεύει από τις αρχές τις δημιουργίας έως την τεχνολογική αποκάλυψη και παραπέρα. Αινιγματικό, μυστηριώδες και αργό, παραμένει βασανιστικά εκπληκτικό, και αξεπέραστο.

3) Blade Runner (Ridley Scott, 1982) Το επιστημονικής φαντασίας φιλμ νουάρ του Ridley Scott είναι μία γροθιά στο στομάχι. Εγείρει φιλοσοφικά ερωτήματα και είναι τόσο μυστηριώδες όσο και σαγηνευτικό. Εκπληκτικό και μοναδικό στο είδος του.

4) Solaris (Andrei Tarkovsky, 1972). Για πολλούς, το δημιούργημα του Andrei Tarkofsky αποτελεί το αντίπαλο δέος του 2001: A Space Odyssey αλλά είναι πολύ διαφορετικό. Μινιμαλιστικό και ψαγμένο, δίνει γροθιές στο εσωτερικό δημιουργώντας σημαντικά ερωτήματα.

5) Alien (Ridley Scott, 1978) και Aliens (James Cameron, 1986) και Alien 3 (David Fincher, 1992). Ο Ridley Scott συνεργάστηκε με τον H.R Gigger για να δημιουργήσουν ένα κόσμο και ένα όν για να επηρεάσουν μία ολόκληρη βιομηχανία. Αργότερα ο James Cameron μας παρουσίασε το sequel που αν και επηρεασμένο από τις ταινίες... rambo της εποχής δίνει ύψος και άλλη διάσταση στον κόσμο των Aliens. Όχι τόσο καλό όσο το πρωτότυπο, αλλά τόσο δυναμικό που ενθουσιάζει. Το ίδιο ισχύει και για την εκδοχή του David Fincher, που είναι περισσότερο φιλοσοφημένη.

6) A Clockwork Orange (Stanley Kubrick, 1971) .Μπορούμε να... μαλώνουμε για το αν το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι... Sci-Fi ταινία ή όχι, η μπορούμε να την απολαύσουμε για ακόμη μία φορά ξεπερνώντας τις ταμπέλες. Στο μέλλον, ο κεντρικός ήρωας δέχεται να γίνει το πειραματόζωο για μία θεραπεία που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, με στόχο να μειώσει το κοινό έγκλημα. 

7) Dune (David Lynch, 1982). Μπορεί να μην άρεσε το τελικό αποτέλεσμα στον David Lynch, ωστόσο η μεταφορά του έπους του Frank Herbert για εμένα κρίνεται επιτυχημένη. Πρωτότυπο, επικό, διαφορετικό και ασυνήθιστο.

8 ) Tron (Steven Lisberger, 1982). Έκανε αίσθηση με τα παράξενα ειδικά εφέ σε μία εποχή που οι υπολογιστές μόλις που αρχίζουν να γίνονται... κατανοητοί.

9) The Day the earth stood still (Robert Wise, 1951). Μία από τις ταινίες που επηρέασαν σημαντικά το είδος. Το remake της ταινίας, το 2008, δεν λέει τίποτα μπροστά της.

10) The Matrix (Wackowski Bros., 1999). Η σκηνή που ο Neo αποφεύγει την... σφαίρα έμεινε στην ιστορία. Το δημιούργημα των αδερφών Wachowski είναι ευφυές και πρωτότυπο.

11) War Of The Worlds (Byron Haskin, 1953). Πως να πανικοβληθείτε την εποχή της... άγνοιας. Θεσπέσιο, τρομακτικό και "εσωτερικό". Αν και πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου, δεν βρήκα καθόλου κακό την σύγχρονη εκδοχή του Steven Spielberg. 

12) E.T.: The Extra-Terrestrial (Steven Spielberg, 1982). Η ευαίσθητη πλευρά των πραγμάτων πάλι από τον Steven Spielberg. Την είδα μικρός αλλά την... ξεπέρασα τώρα. Την θυμάμαι με... παιδική αίσθηση.

13) Star Wars... και Sequels και Prequels (George Lucas, 1977 έως 2008). Μπορεί να του λείπει το... "βάθος" και οι μεγάλες "έννοιες" αλλά είναι αυθεντικό, επικό και αδιαμφισβήτητα μοναδικό στο είδος του. Ο Πόλεμος των Κόσμων του George Lucas παραμένει αξεπέραστος. Το ίδιο και τα sequels και... prequels. 

14) Starman (John Carpenter, 1984). Η Γη και ο πολιτισμός μας, με τα μάτια ενός εξωγήινου. Σκεφτείτε μόνο ότι ο Jeff Bridges, προτάθηκε για Όσκαρ σε αυτή την ταινία. 

15) Gattaca (Andrew Niccol, 1997). Μία ματιά στο... πραγματικό μέλλον, όταν θα επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τον τέλειο άνθρωπο, αν δεν το κάνουμε ήδη.

16) Inception (Christopher Nolan,  2010) .Τεχνολογία που μπορεί να... ελέγχει το ανθρώπινο μυαλό μέσω των ονείρων. Εκπληκτική σκηνοθεσία.

17) 12 Monkeys (Terry Gilliam, 1995). Ταξίδια στον χρόνο και η ανθρωπότητα αντιμέτωπη με τον αφανισμό εξαιτίας ενός ιού. Αγαπημένος ο σκηνοθέτης και προσωπική προτίμηση.

18) Stalker (Andrei Tarkovsky, 1979). Ένα ακόμη - για πολλούς - αριστούργημα του Tarkofsky, φιλοσοφικό, μεταφυσικό, ποιητικό. 

19) Mad Max (1979) και Mad Max 2 (The road warrior) (1981). Ο Mel Gibson, πιθανόν στον ρόλο που τον έκανε γνωστό. Post-Apocalyptic εικόνες από ένα μέλλον, που φαντάζει ολοένα και πιο... κοντινό.

20) Avatar (James Cameron, 2009). Η μεταφορά της... Pocahondas στο μέλλον, μπορεί να μην εντυπωσίασε σεναριακά, αλλά τα ειδικά εφέ και η σκηνοθεσία προέρχονται από άλλο πλανήτη, την Πανδώρα;

21) Robocop (Paul Verhoeven, 1987) .Μηχανή και άνθρωπος μαζί και βεβαίως ... μεγάλες προσδοκίες. Αρκετή σάτιρα.

22) Total Recall (Paul Verhoeven, 1990). Πολλοί βρήκαν καταφύγιο στις νουβέλες και τα μυθιστορήματα του Philip K. Dick και η συγκεκριμένη βασίζεται στην "We Can Remember It For You Wholesale". Εκπληκτικά εφέ, μακιγιάζ και κοστούμια για την εποχή, ακατάπαυστη δράση και αρκετή... σάτιρα. Ετοιμάζεται το remake και αναμένεται με ενδιαφέρον.

23) The Last Starfighter (1984). Όχι και ιδιαίτερα αξιόλογη από πλευράς καλιτεχνικής αξίας, αλλά όταν ήμουν πιτσιρικάς, με είχε τρελάνει με τα ειδικά εφέ και τις σκηνές πτήσεις. Είναι στην λίστα πιο πολύ για ρομαντικούς λόγους.

24) The Fly (David Cronenberg, 1986). Το πρωτότυπο του 1958 παραμένει ένα αριστούργημα μυστηρίου και φαντασίας ωστόσο το remake της ταινίας του αγαπημένου David Cronenberg με τον Jeff Goldblum και την Geena Davis έδωσε μία νέα διάσταση στο θέμα χωρίς όμως δυστυχώς τα... χιτσκοχικά στοιχεία του πρώτου.

25) The Abyss (James Cameron,  1989). Εξωγήινοι αγγελικά πλασμένοι και ήρωες που προσπαθούν να επιβιώσουν στον αφιλόξενο κόσμο της Αβύσσου.

26) The Terminator (James Cameron, 1984) και Terminator 2: Judgement Day . Μία ακόμη δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον και ένας δολοφόνος που χρησιμοποιεί μία μηχανή του χρόνου για να σκοτώσει τον επαναστάτη της εποχής. Στο sequel, ο εξολοθρευτής επανέρχεται δριμύτερος με τον σκηνοθέτη να ανεβάζει πραγματικά τον πήχη, δημιουργώντας το... Avatar της εποχής

27) The man who fell to Earth (Nicolas Roeg, 1976). Ένας ανθρωπόμορφος εξωγήινος - ο Ντέιβιντ Μπόουι - αντιμέτωπος με τον έρωτα και το... καπιταλιστικό σύστημα. Ωραία στυλιζαρισμένο.

28) The Predator (John McTiernan, 1987). Ο κυνηγός, όπως είναι η ονομασία της ταινίας στην γλώσσα μας, αποκαλύπτει ένα εξωγήινο πλάσμα που υπακούει στην φύση του, όπως εμείς υπακούμε στα ζωώδη ένστικτα και στις απολαύσεις μας. 

29)  Starship Troopers (Paul Verhoeven, 1997). Επιφανειακή, με δόσεις σάτιρας προπαγάνδας, ψευτο-πατριωτισμού και παγκοσμιοποίησης αλλά είναι άκρως διασκεδαστική και με εξαιρετικά εφέ. Μερικά πολιτικά μηνύματα δεν είναι δυσδιάκριτα. Δημιουργήθηκε για να βγάλει λεφτά.

30) Moon (Duncan Jones, 2009). Παράνοια, μοναξιά και απομόνωση στο διάστημα, με τον Sam Rockwell να αποδίδει μία εκπληκτική ερμηνεία, ή και... περισσότερες.

31) Close Encounters of the Third Kind (Steven Spielberg, 1977). Μία από τις καλύτερες για εμένα ταινίες του Steven Spielberg, αποτελεί ύμνο για την ζωή.

32) District 9 (Neill Blomkamp, 2009). Ανεξάρτητη και δυνατή. Θα μπορούσαν να υπάρχουν... στρατόπεδα συγκέντρωσης εξωγήινων στο μέλλον; Και όμως, στο μπουρδέλο που ζούμε, όλα είναι πιθανά. 

33) Equilibrium (Kurt Wimmer, 2002). Το φασιστικό μέλλον της ταινίας, ίσως και να μην απέχει πολύ από αυτό που φαντάζονται οι πιο απαισιόδοξοι.

34) Planet of the Apes (Franklin J. Schaffner, 1968). Αν και... εξωφρενικό, όσο μπορείς να ισχυριστείς κάτι τέτοιο για μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι αλληγορικό και σίγουρα εκπληκτικό για την εποχή, αλλά κάπως... υπερεκτιμημένο κατά την ταπεινή μου άποψη. Το remake του δεν πήρε καλές κριτικές, και ήταν καταδικασμένο ως project πριν καν... γυριστεί. Προσωπικά το βρήκα πολύ καλό, και σε σχέση με το πρωτότυπο. Κανείς δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα, ή πολύ καλύτερα ώστε να είναι περισσότερο αρεστό, από τον Tim Burton. 

35) Star Trek (Robert Wise, 1979). Δεν ήμουν ποτέ φαν του Τρεκ, αλλά σίγουρα εκτιμώ την σειρά και βεβαίως την ταινία του 1979. Η πρόσφατη έκδοση του Star Trek ήταν εξαιρετική και ελπίζω σε συνέχεια.

36) 2010 (Peter Hyams, 1984). Κάποια βιάστηκαν να το ονομάσουν... συνέχεια της Οδύσσειας του Διαστήματος, και έχει ορισμένα κοινά στοιχεία, αφού και τα δύο έχουν βασιστεί στην φαντασία ή την... διορατικότητα του Arthur C. Clarke.

37) Brazil (Terry Gilliam, 1985). Αρκετές "οργουελιστικές" πινελιές από ένα αγαπημένο σκηνοθέτη και σεναριογράφο που τολμά.  

38) Invasion of the Body Snatchers (Don Siegel, 1956). Χωρίς αισθήματα εξωγήινοι αντικαθιστούν τους ανθρώπους. Άντε να... ξεφύγεις. Το πρόσφατο The Invasion με την Κίντμαν δεν λέει τίποτα μπροστά στο ορίτζιναλ.

39) Dark City (Alex Proyas, 1998). Σε ένα κόσμο χωρίς ήλιο, που κυριαρχείται από όντα με τηλεκινητικές ικανότητες, πως μπορεί ένας άνθρωπος να επιβιώσει χωρίς τo παρελθόν του;  

40) Minority Report (Steven Spielberg, 2002). Αν και δεν πλησιάζει το... Blade Runner, θεωρείται ένα από τα λίγα φιλμ νουάρ φαντασίας με μυστήριο, καταδιώξεις και εξαιρετική πλοκή. Αξιόλογο και εντυπωσιακό.

41) Artificial Intelligence: AI (Steven Spielberg, 2001). Αν και η ευαισθησία του Spielberg είναι έκδηλη, απέτυχε να μας... παρασύρει. Η ταινία ήταν εκπληκτική στο πρώτο μέρος της. O Kubrick, που δυστυχώς απεβίωσε πριν προλάβει να ολοκληρώσει το όνειρο του, να σκηνοθετήσει δηλαδή το συγκεκριμένο φιλμ, θα μας είχε προσφέρει κάτι μεγαλειώδες.  

42) The Right Stuff (Philip Kaufman, 1983): Oι κατάλληλοι άνθρωποι, έπρεπε να βρεθούν από την NASA για τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές. Για μένα, είναι μία ιδιαίτερα δυναμική και ρεαλιστική ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν μερικά σπουδαία ονόματα όπως ο Scott Glen, ο Ed Harris, o Sam Shepard και ο Dennis Quaid.


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Ας βαλω και εγω μερικες...

Children of Men (Αν και, συνολικα, σαν ταινια δεν ειναι κατι τρομερο, θυμαμαι ομως να ημουν στην τσιτα και στα 109 λεπτα που κρατησε)

The Man from Earth (Χρειαστηκε πολυ πρηξιμο -απο φιλους και γνωστους- για να τη δω, την οποια και εν τελη την ειδα και καλα εκανα!)

Transformers: The Movies (Ρομποτ να παιζουν ξυλο, τα λεει ολα...)

Contact (Ανετα απο τις πιο αγαπημενες, Sci-Fi ταινιες για μενα)

Donnie Darko (Ε... classic!)

ΥΓ: Ξερω οτι θα πεσει ξυλο με αυτο που θα παω, αλλα anywayz.

Ειδα χθες το 2001: Space Odyssey. Θεωρω πως η ταινια ειναι υπερτιμημενη. Φυσικα αναγνωριζω την τεραστια προσπαθεια που εριξε ο, θεος, Kubrick και εβγαλε, οπτικοακουστικα μια αρτια ταινια αλλα σε ολα τα υπολοιπα τα εκανε μανταρα. Μεγαλες (ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ) παυσεις, μπερδεμενες εικονες χωρις να προσπαθουν να πουν κατι. Ιδικα το τελευταιο τεταρτο (μετα τον ΔΙΑ οποιος το θυμαται) μου εδωσε την εντυπωση πως το ενσωματωσε στη ταινια μονο και μονο για να δειξει οτι μπορει να παραγει αυτα τα εφε.

Τελος παντων, peace! Big smile

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Παρ, 23/09/2011 - 06:28.

marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

Για την Οδύσσεια έχω κι εγώ τις ενστάσεις μου...
Άσε που για να την καταλάβεις πρέπει να την δεις 2 και 3 φορές.Είμαι σίγουρη οτι ο μίστερ Κιούμπρικ ήθελε να πει πολλά πράγματα με αυτή τη ταινία αλλά το μόνο που τελικά κατάφερε ήταν να με νανουρίσει.Strauss ήταν αυτός...
Τώρα όσο για την "Επαφή"...κάτι δεν μου πήγαινε καλά.Θυμάμαι όμως πως γέλαγα...Η σκηνή που η Τζόντι είδε τον πατέρα της,με ξενέρωσε απίστευτα..
Avatar και πάλι Avatar! Love

Spoiler: Highlight to view
σε blu-ray εννοείται!

____

"...Deep into that darkness peering, long I stood there, wondering, fearing, doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..."


Stormwatch
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 315

Τι να γράψω μετά την ανάλυση του Voltmod; Πολύ κοντά στα γούστα μου.
Το 2001 και το Solaris μοιράζονται την πρώτη θέση για εμένα...

____

NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is suprise...surprise and fear...fear and surprise....


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Είναι φυσικό η ταινία 2001: Οδύσσεια του διαστήματος να έχει οπαδούς και πολέμιους, όπως οτιδήποτε ονομάζεται "τέχνη".
Θα ήθελα να δω, αν και δύσκολο, αν μετά από 48 χρόνια από την πρεμιέρα του θα θυμάται κάποιος το Avatar Tongue

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

Spoiler: Highlight to view
Stare

____

"...Deep into that darkness peering, long I stood there, wondering, fearing, doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..."


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

marooned wrote:
Spoiler: Highlight to view
Stare

Γούστα είναι αυτά και προσωπικές απόψεις. Δεν μπορείς πάντα να αντιπαραθέτεις επιχειρήματα όταν λαμβάνει χώρα η υποκειμενικότητα σε μεγάλο βαθμό. Χαίρομαι για τα σχόλια και οι συζητήσεις για τον κινηματογράφο είναι από τις αγαπημένες μου.
Αυτό που δεν μου αρέσει, είναι οι "αφορισμοί".

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

z3et wrote:

....αλλα σε ολα τα υπολοιπα τα εκανε μανταρα. Μεγαλες (ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ) παυσεις, μπερδεμενες εικονες χωρις να προσπαθουν να πουν κατι. Ιδικα το τελευταιο τεταρτο (μετα τον ΔΙΑ οποιος το θυμαται) μου εδωσε την εντυπωση πως το ενσωματωσε στη ταινια μονο και μονο για να δειξει οτι μπορει να παραγει αυτα τα εφε.

Μπορεί στις μεγάλες παύσεις να "ήθελε", λέω εγώ τώρα, να σε κάνει να ακούσεις κάτι, να μην "ήθελε" να πει κάτι, αλλά να σου δείξει κάτι, κάτι που ίσως έχεις μέσα σου... λέω εγώ τώρα...

Spoiler: Highlight to view
... αλλά τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι δεν σου άρεσε και αυτό, είναι πέρα για πέρα, κατανοητό ;-)

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Για μπάστα λίγο volt και έπρεπε να μου το δείχνει 20 ολόκληρα λεπτά? Tired δεν μπουρούσε μέσα σε ένα πενταλεπτάκι? Ούτως ή αλλέως αυτό που έχει μέσα του ο καθένας μας, ξυπνά σε δευτερόλεπτα, αν τον αγγίζει το θέαμα, (το οποιοδήποτε) δεν χρειάζεται μαραθώνιες παύσεις.
Εγώ πάντως που το 2001 το έχω δει μισό, γιατί δεν άντεξα περισσότερο, βρήκα πιο ενδιαφέρον αυτά που μου έλεγαν η κουβέρτα μου και το μαξιλάρι μου. Tired

Ουπς! εξκιουζμι μίστερ Κιούμπρικ. Smile

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

eve wrote:
Ουπς! εξκιουζμι μίστερ Κιούμπρικ. Smile

C'mon don't be ridiculous, it's not his fault,
it's you Smile

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Laughing out loud Laughing out loud Μουά ριντίκιουλους? καουντ γιορ γουορντς μιστερ. Laughing out loud

Βα-ρε-θη-κα και κοι-μη-θη-κα. Δεν απέτυχα εγώ ως θεατής, αλλά ο Κιούμπρικ. Τι να κάνουμε συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Crazy

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

www.kubrick2001.com

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

I like you guys... Big smile

____

"...Deep into that darkness peering, long I stood there, wondering, fearing, doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..."


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

voltmod wrote:
www.kubrick2001.com

Big smile
Πνεύμα κάνεις του λόγου σου Μικέ?? (κινηματογραφική ατάκα) Για να προτείνεις εσύ λυσάρι σίγουρα το συμβουλεύτηκες. Μπου α χα χα. Evil

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

πλάκα πλάκα βοηθάει...

____

"...Deep into that darkness peering, long I stood there, wondering, fearing, doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..."


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Να να! βρήκα τι ήθελε να πει ο Κιούμπρικ. Crazy

Spoiler: Highlight to view
θα φάω ξύλο, Drunk το βλέπω. Laughing out loud

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

lol τι καθονται και ανεβαζουν... Big smile

ΥΓ: Συμφωνω με την Εve, βεβαια εγω τα καταφερα... δεν κοιμηθηκα!


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

eve wrote:
voltmod wrote:
www.kubrick2001.com

Big smile
Πνεύμα κάνεις του λόγου σου Μικέ?? (κινηματογραφική ατάκα) Για να προτείνεις εσύ λυσάρι σίγουρα το συμβουλεύτηκες. Μπου α χα χα. Evil

Για σένα το έψαξα ρε cro magnon, για σένα, όχι για μένα Smile

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

z3et wrote:
lol τι καθονται και ανεβαζουν... Big smile

ΥΓ: Συμφωνω με την Εve, βεβαια εγω τα καταφερα... δεν κοιμηθηκα!

Κάθε φορά που βλέπω μία Sci-Fi ταινία, και έχει διαστημόπλοια, περιμένω να ακούσω τον... ήχο των κινητήρων τους.
Πόσο καλύτερα είναι με Strauss.... Smile

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

voltmod wrote:
ρε cro magnon

Ουγκ! Big smile

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

starman...νιάνιαρο ήμουν όταν το είχα δει κι ακόμα και τώρα μου έχει μείνει.Ωραίες παιδικές αναμνήσεις. Smile

____

"...Deep into that darkness peering, long I stood there, wondering, fearing, doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..."


marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

Αγαπημένη και όχι καλύτερη ταινία,θα έβαζα τον E.T.Όσες φορές και να τη δω,τα ίδια όμορφα συναισθήματα θα μου προκαλέσει.

Spoiler: Highlight to view

____

"...Deep into that darkness peering, long I stood there, wondering, fearing, doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..."


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

επιστημονικη φαντασια ε.....
δεν ειναι ακριβως αυτο που φανταζεται καποιος για προτεινομενη ταινια "επιστημονικης φαντασιας"
αλλα οποιος δεν εχει δει το K-PAX να το κανει

....και καλη χρονια σε 26 λεπτα ....

Τελευταία τροποποίηση από harry_lostone — Σαβ, 31/12/2011 - 23:33.
____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Καλημέρα harry και καλωσήρθες, Smile να πω την μαύρη μου αλήθεια εμένα δεν μου είχε αρέσει αυτή η ταινία. Την είδα μόνο γιατί έπαιζε ο λατρεμένος μου Σπέισι. Love

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


back to top