Πρόβλημα με τους νέους οδηγούς της AMD

dim_tsile

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2011

Καταχωρήσεις: 123

Έκανα ενημέρωση τους οδηγούς μου απο 12.11beta σε 13.2beta για να αυξηθούν λίγο οι επιδόσεις στο crysis 3. Ολα μια χαρά μέχρι την στιγμή που ήθελα να επεξεργαστώ ένα βίντεο με το cyberlink power director 11. Με το που πατάω έναρξη για να ξεκινήσει η κωδικοποίηση κρασάρει το πρόγραμμα.Στο σφάλμα που έβγαζε η ελαττωματική μονάδα ήταν ένας κωδικοποιητής της AMD(atimpenc64.dll). Tελικά βρήκα αυτό το αρχείο το διέγραψα και τελικά διορθώθηκε το πρόβλημα μόνο που έχασα την δυνατότητα hardware accelaration για faster rendring. To τελικό βίντεο όμως ήταν άθλιας ποιότητας επειδή τo PD11 υποστηρίζει μόνο 50fps και έπρεπε να θυσιαστεί η ποιότητα. Έτσι λοιπόν είπα να χρησιμοποιήσω το Nero Recode 12. Επαναφέρω στο φάκελο της ΑMD το atimpenc64.dll για να δω μήπως το crash ήταν κάποιο πρόβλημα του PD11. Ανοίγω NR12,κάνω τις ρυθμίσεις μου και πατάω έναρξη κωδικοποίησης. Η κωδικοποίηση ξεκίνησε κανονικά και ανακουφισμένος λοιπόν βλέπω ότι στα 10% της διαδικασίας κρασάρει και το Nero με ελαττωματική μονάδα τώρα ένα παρόμοιο αρχείο το atimpenc64_unloaded.dll. To αρχείο δεν μπόρεσα να το βρω για να το αφαιρέσω και έτσι απεγκατέστησα τους οδηγούς και γενικά όλο το λογισμικό της AMD πιστεύοντας οτι φταίνε οι οδηγοί λόγω του ότι είναι beta. Κάνω λοιπόν την εγκατάσταση των οδηγών 13.1 οι οποίοι δεν είναι beta. Κάνω κλικ για να ανοίξω το PD11 και πάλι κρασάρει. Αυτή την φορά όμως κρασάρει στο logo και δεν ανοίγει καθόλου.Πάω να ανοίξω το NR12 και βλέπω ότι ανοίγει. Οπότε λέω τα πράγματα διορθώθηκαν. Έλα όμως που όταν πάτησα έναρξη κωδικοποίησης το πρόγραμμα κράσαρε με ελαττωματική μονάδα ''Stack Hash'' κάτι τέτοιο. Το ίδιο και το PD11. Tι μπορώ να κάνω;


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Εχεις και αλλα τετοια προγραμματα (με δικους τους codecs) εγκατεστημενα? Ισως δημιουργειται καποιο conflict.

Κανε απεγκατασταση τους οδηγους και μολις μπεις στα windows τρεξε ενα windows update, θα εγκαταστησει τους πιο προσφατους και πιο, συνηθως, "safe".

Επισης επανεγκατασταση στα PD11 και NR12 δοκιμασες? Μου εχει συμβει και εμενα τετοια προγραμματα, που εχουν HW Acc, αν αλλαχτουν οι drivers αρχιζουν να παρουσιαζουν δυσλειτουργιες.

ΥΓ: Οταν στο τελος λες "το ιδιο και το PD11"? Τελικα τρεχει?


dim_tsile

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2011

Καταχωρήσεις: 123

Όχι λάθος διατύπωση. Δεν τρέχει και βγάζει error Stack Hash και αυτό. Δοκίμασα να βάλω παλαιότερους και πάλι τίποτα. Έβαλα και αυτούς του DVD αλλά τo PD11 λέει ότι θέλει τους πιο πρόσφατους και δεν ανοίγει πάλι.

Τελευταία τροποποίηση από dim_tsile — Σαβ, 16/03/2013 - 17:17.

z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Δοκιμασε μια να επαναεγκαταστησεις τα προγραμματα, τουλαχιστον να αποκλεισουμε και αυτο το ενδεχομενο (με τους τελευταιους, μη beta, drivers).


dim_tsile

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2011

Καταχωρήσεις: 123

To δοκίμασα και πάλι τίποτα. Άλλα έκανα κάτι άλλο και κατάφερα να φτιάξω το βίντεο μου με το NR12(το PD11 δεν ξεκινάει καθόλου). Έκανα εγκατάσταση τούς μη beta οδηγούς ξανά αλλά επέλεξα προσαρμοσμένη και αφαίρεσα από την εγκατάσταση το AMD video transcoding. Έτσι το NR12 δουλεύει χωρίς hardware accelaration αλλά το PD11 κάνει πάλι τα ίδια. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Απο εβδομαδα, αν δεν βγει ακρη, θα σου δωσω "προσεγμενους" 13.3 beta μηπως και φτιαξει κατι με αυτους.

ΥΓ: Με ποια καρτα εισαι?


dim_tsile

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2011

Καταχωρήσεις: 123

Την 6970


back to top