Στο φως της δημοσιότητας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nvidia Shield 2

marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

Τεχνικά χαρακτηριστικα της φορητής παιχνιδοκονσόλας Shield 2 της Nvidia εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα του μετροπρογράματος AnTuTu οπου σύμφωνα μ'αυτό η νέα έκδοση της συσκευής θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή  Nvidia Tegra K1. Η πληροφορία προέρχεται από την ιστοσελίδα του AnTuTu όπου τα αποτελέσματα των μετρήσεων συνοδεύονται και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής και απ'οτι φαίνεται, η δοκιμαστική έκδοση της κονσόλας είναι σε λειτουργία.

Η πρώτη γενιά του Nvidia Shield κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2013 και στην ουσία είναι ένα χειριστήριο με προσαρμοσμένη οθόνη αφής 5 ιντσών και σε αυτό μπορούν να "τρέξουν" παιχνίδια που βασίζονται στην πλατφόρμα του Android. Πρόσφατα έλαβε μια μεγάλη αναβάθμιση που παρείχε υποστήριξη για game streaming από PC, βελτιωμένες λειτουργίες στο λογισμικό Gamepad Mapper και υποστήριξη για Βluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του AnTuTu η συσκευή χρησιμοποιεί επεξεργαστή NVIDIA Tegra K1 με 4 πυρήνες Cortex-A15 της ARM και GPU με 192 πυρήνες  CUDA. Έχει ανάλυση οθόνης 1440 επί 800 pixels, 4GB RAM, 16GB εσωτερική μνήμα και κάμερα 0,3 Megapixel. Το Shield 2 χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 4.4.2 "KitKat". Και για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας, το Shield πρώτης γενιάς χρησιμοποιεί Tegra 4 με 72 πυρήνες CUDA στην GPU, ανάλυση οθόνης 1280 επί 720, 2GB RAM και 16GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου χωρίς κάμερα.

Πηγή


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Τούμπανο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να επενδύσει κάποιος σε μία κονσόλα αυτού του είδους. Προσωπικά, δεν...

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


back to top