Review: MSI Big Bang Trinergy
Αναμφισβήτητα, η κατηγορία των motherboards που ολοκληρώνονται γύρω από το Intel P55 Express chipset είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές. Είναι μάλιστα περισσότερο ανταγωνιστική και από την κατηγορία των motherboard που βασίζονται στο Intel X58 Express και ενσωματώνουν το socket LGA1366. Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει να επιδείξει μερικούς καταπληκτικούς εκπροσώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι και το Trinergy της MSI, που ανήκει στην "high-end" σειρά της εταιρείας, Big Bang.
Πολλοί είναι εκείνοι που πίστευαν ότι η MSI, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της σειράς Wind, τόσο στην κατηγορία των Netbook όσο και στην κατηγορία των All-In-One Pcs, θα έμενε ακόμα περισσότερο πίσω στην εξέλιξη όσο αφορά στα motherboard, ωστόσο σήμερα διαψεύδονται, αφού η εταιρεία, αποφάσισε να δώσει περισσότερο βάρος στο “core business” της, για να επανέλθει δριμύτερη σε μία αγορά που την έκανε γνωστή και μεγάλη, στην κατασκευή δηλαδή υποσυστημάτων (components) για υπολογιστές, motherboards κατά πρώτο λόγο και κάρτες γραφικών κατά δεύτερο.
Mε την νέα σειρά P55 της εταιρείας επιβεβαιώνεται του λόγου το αληθές, αφού η εταιρεία παρουσίασε μερικές από τις σπουδαιότερές κατασκευές της σύγχρονης ιστορίας της και εγκαινίασε την πρώτη, πραγματικά, high-end, σειρά motherboard της εταιρείας, που απευθύνεται σε power users, gamers και overclockers και έχει την ονομασία Big Bang.
H νέα σειρά σημοτοδοτεί την επιστροφή της εταιρείας στις επιτυχίες, και τα πρώτα δείγματα δεν αφήνουν τα περιθώρια για να συμπεράνουμε κάτι άλλο.
H σειρά Big Bang για την ώρα αριθμεί δύο εκπροσώπους, το Fuzion και το Trinergy. Τα δύο motherboard μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, ωστόσο διαφοροποιούνται σε ένα σημαντικό επιπλέον υποσύστημα, το πρώτο ενσωματώνει το multi-graphics chip της Lucid με την ονομασία Hydra ενώ το δεύτερο το chip NF200 της Nvidia.
Tο chip της Lucid επιτρέπει στον χρήστη την εγκατάσταση και την χρήση παράλληλα καρτών γραφικών διαφορετικών κατασκευαστών GPUs (π.χ μίας ATI Radeon σε συνδυασμό με μία Nvidia Geforce), ενώ το NF200 προσφέρει στο Trinergy τους επιπλέον PCI Express lanes που απαιτούνται για την λειτουργία της multi-graphics τεχνολογίας της Nvidia, 3-way SLI.
Φυσικά, χάρη στο Intel P55 Express chipset που διαθέτουν, τα δύο motherboard, Fuzion και Trinergy προσφέρουν εγγενή συμβατότητα στην τεχνολογία της AMD, ATI CrossfireX.
Ο σχεδιασμός και των δύο motherboard έχει τις ρίζες του σε ένα γνώριμο σχέδιο της εταιρείας που κυκλοφορεί στην αγορά με την ονομασία MSI P55-GD80, ωστόσο πέρα από τα πρόσθετα χαρακτηριστικά – ορισμένα αναφέραμε πιο πάνω - είναι βελτιωμένα σε σχέση με το GD80 σε πάρα πολλούς τομείς.
Eμείς για την ώρα, θα αξιολογήσουμε το Big Bang Trinergy, ένα καλοφτιαγμένο motherboard, με σωστό layout και πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά που το καθιστούν σχεδόν αμέσως ως ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία.
Eκτός λοιπόν από το NF200 chip της Nvidia που του προσφέρει τα απαραίτητα PCI Express lanes για την υλοποίηση του 3-way SLI, προσφέρει μία εξαιρετική κάρτα ήχου Quantum Wave συμβατή με τα πρότυπα Creative EAX Advanced HD 5.0 και THX TruStudio PC.
Eπίσης προσφέρει δυνατότητα ελέγχου μέσω του V-kit, πλήκτρα Clear CMOS και OC Gene (αυτόματος και άμεσος υπερχρονισμός με το πάτημα ενός πλήκτρου) καθώς και πλήκτρα αφής για τις λειτουργίες Green Power, Reset και Power On/Off.
Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η εταιρεία μαζί με το Big Bang Trinergy προσφέρει μαζί το OC Dashboard, μία συσκευή που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει τις τιμές στο FSB, στις τάσεις των διάφορων υποσυστημάτων χωρίς την ανάγκη να εισέλθει στο BIOS και βεβαίως on-the-fly!
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφέρουμε, είναι η 100% χρήση πυκνωτών τύπου Hi-c, που είναι μικρότεροι σε μέγεθος, πολύ πιο σύγχρονοι – ακόμα και από τους στερεάς κατάστασης – και επιπλέον προσφέρουν ένα πιο καθαρό layout, ότι πρέπει δηλαδή για όσους δίνουν σημασία και στην... αισθητική ενός motherboard.
Όσοι θέλετε, μπορείτε να παρακάμψετε τις επόμενες σελίδες με τις φωτογραφίες και να... παρακολουθήσετε το σχετικό video που δημιουργήσαμε για το MSI Big Bang Trinergy πρίν καταλήξετε στα διαγράμματα των επιδόσεων.
Πρίν ωστόσο προχωρήσουμε στην αξιολόγηση του motherboard ας γνωρίσουμε λίγο το chipset της Intel, P55 Express, γύρω από το οποίο ολοκληρώνεται το MSI Big Bang Trinergy.
Είσοδος
Συζητήσεις
-
5.253 απαντήσεις, τελευταία πριν 2 έτη 6 εβδομάδες
-
141 απαντήσεις, τελευταία πριν 5 έτη 33 εβδομάδες
-
287 απαντήσεις, τελευταία πριν 5 έτη 33 εβδομάδες
-
7.742 απαντήσεις, τελευταία πριν 5 έτη 33 εβδομάδες
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
-
0 απαντήσεις
- 1 of 226
- ››
Bits & Bytes
-
πριν 10 έτη 15 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 15 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 15 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 15 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 15 εβδομάδες
Να αναφέρω πως στο forum της
Να αναφέρω πως στο forum της εταιρείας Oktabit, και συγχαρητήρια στον Χρήστο, τον admin του site της εταιρείας, αλλά και στην ίδια την εταιρεία, διοργανώνεται ένας ωραίος διαγωνισμός με έπαθλα τρία MSI Big Bang Trinergy motherboards. Αφού διαβάσετε το review μας, κάντε και μια βόλτα στο site της Oktabit (πατήστε εδώ) για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό.
Δεν θα σας χαλάσει
Μείναμε λίγο πίσω στην
Μείναμε λίγο πίσω στην ειδησεογραφία...
... αλλά βγήκαν μερικά reviews
Επανερχόμαστε δριμύτεροι...
Άλλο ένα motherboard πέρασε
Άλλο ένα motherboard πέρασε από τον αξονικό τομογράφο του Ghz...
Πολύ καλό και πλήρες (αν και θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και τα νέα USB και SATA)
Τα ίδια ισχύουν και για το review του Voltmod.
Πλήρες
Πλήρες και αναλυτικότατο το review 5/5
Καταπληκτικο Review,
Καταπληκτικο Review, ξεκαθαρισαν και καποια πραγματακια
H Μητρικη (αν και εχει τσιμπημενη τιμη) ειναι αστερι! Οποιος σκοπευει να παει στα "βαθια" το P55 εχει αποδειχθει διαμαντι στο extreme o/cing (δεν ειναι τυχαιο που το P55, και ιδικοτερα η Gigabyte, κραταει τα recor στον υπερχρονισμο των μνημων!)
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο freegr.blogspot.com δεν βάζουν την πηγή προέλευσης των άρθρων του GHz.gr. Νομίζω, ότι δεν τους έχουμε κάνει κανένα κακό, και πως μέχρι τώρα κάναμε αρκετή υπομονή. Έχουν "ποστάρει" δεκάδες άρθρα που έχω γράψει, και όχι μόνο εγώ, στο site τους αλλά δεν έχουν αναφέρει την πηγή και αυτό, το θεωρώ τουλάχιστον... κλοπή.
Και εμείς με την σειρά μας μεταφράζουμε άρθρα από το εξωτερικό, αλλά πάντα προσθέτουμε την πηγή, είτε ως σύνδεσμο σε μία πρόταση, είτε ως σύνδεσμο στην λέξη "πηγή" κ.λ.π.
Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις, ωστόσο δεν θεωρώ ότι θα κερδίσει κάτι το GHz.gr, π.χ να κινηθεί νομικά. Αντίθετα, όπως σέβεται το GHz.gr και εγώ προσωπικά την δουλειά τους, και δεν τους έχω ενοχλήσει ποτέ, έτσι θέλω και εγώ να σεβαστούν την δική μας δουλειά και το GHz.gr.
Είναι γελοίο δηλαδή, εδώ έκλεψαν και την φωτογραφία