Συναρμολόγηση φορητού υπολογιστή

Workshop

Όπως αναφέραμε και σε άλλο άρθρο-οδηγό μας, για την συναρμολόγηση του φορητού υπολογιστή σας χρειάζεται να πραγματοποιήσετε τα αντίστροφα βήματα.

Επομένως, η σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε έχει κατά κάποιο τρόπο προκαθοριστεί με βάση τα βήματα που πραγματοποιήσατε κατά την αποσυναρμολόγηση.

Είναι το ίδιο απλή διαδικασία με την αποσυναρμολόγηση. Το καλύτερο θα ήταν να φωτογραφίσετε κάθε βήμα σας κατά την αποσυναρμολόγηση - π.χ με το κινητό σας τηλέφωνο ή με μία ψηφιακή κάμερα - ώστε να είστε σίγουροι πάντα για το... επόμενο βήμα, ωστόσο αν είσαστε παρατηρητικοί τότε δεν θα κάνετε λάθη που ενδεχομένως θα σας κοστίσουν σε χρόνο.   

Ξεκινάμε τοποθετώντας τη μητρική πλακέτα πάνω στο σασί και ενώνουμε όλα τα καλώδια που ενώνονται σε αυτό δηλαδή τις "καλωδιοταινίες" για το touchpad, καλώδια ηχείων κτλ.

Εάν υπάρχουν βίδες που πρέπει να βιδώσουμε, το πράτουμε, διαφορετικά τοποθετούμε τον επεξεργαστή στο socket προσέχοντας την φορά που θα τον τοποθετήσουμε.

Στη συνέχεια τοποθετούμε την ψύκτρα και το fan βιδώνοντας τις απαραίτητες βίδες.

Κουμπώνουμε τον σκληρό δίσκο στην SATA υποδοχή και τον βιδώνουμε στην βάση του για να στερεωθεί.

Στην συνέχεια, τοποθετούμε την οθόνη στο πλαίσιο της και με κλειστό το καπάκι γυρίζουμε και πάλι τον φορητό υπολογιστή ανάποδα και με προσοχή για να κουμπώσουμε την καλωδιοτανία της οθόνης στη μητρική και δεύτερον να κουμπώσουμε τα καλώδια του WiFi στην WiFi κάρτα. Συνήθως τα καλώδια είναι αριθμημένα ως 1-2-3 για να ξέρουμε ποιό καλώδιο πηγαίνει σε ποια υποδοχή. Σε περίπτωση που κάνουμε λάθος δεν θα βρίσκει ασύρματα δίκτυα.

Τοποθετούμε το καπάκι και βιδώνουμε τις όποιες βίδες μας έχουν απομείνει ενώ το τελευταίο πράγμα που κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε το optical drive στην υποδοχή του να βιδώσουμε την κατάλληλη βίδα που θα το ασφαλίσει στην θέση του. Κατά τα άλλα είμαστε έτοιμοι.Πολύ σημαντικό είναι να επιλέγουμε τις σωστές βίδες για τη σωστή υποδοχή, διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ζημιά στα πλαστικά του φορητού υπολογιστή ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να βραχυκυκλώσουμε την μητρική πλακέτα. 

Σας προτείνουμε, αν ξεκινήσετε την αποσυναρμολόγηση του φορητού σας υπολογιστή, να φωτογραφίσετε τα βήματα σας ένα, ένα ενώ επιπλέον μπορείτε να φωτογραφίσετε τις βίδες και την υποδοχή τους, ώστε να γνωρίζετε ποια βίδα πηφαίνει που (το μήκος τους για παράδειγμα πολλές φορές προδίδει την θέση τους). 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 36 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top