Σύντομα η EVGA θα ανακοινώσει το εντυπωσιακό dual socket Classified SR3

Πολλοί κατασκευαστές έχουν ήδη αποκαλύψει τα σχέδια τους που αφορούν στα νέα motherboard με το socket LGA2011 και το chipset Intel X79 Express που θα συνοδεύσει σύντομα την κυκλοφορία των νέων high-end επεξεργαστών της Intel που κατά πάσα πιθανότητα θα ανήκουν στην σειρά Core i7-3000 (Sandy Bridge-E). 

Η EVGA ωστόσο είχε τον... τελευταίο λόγο και εντυπωσίασε τους ενθουσιώδεις χρήστες αποκαλύπτοντας εικόνες από τον νέο dual socket LGA2011 2P desktop/ workstation motherboard (ακολουθεί το πρότυπο E-ATX) της εταιρείας με την ονομασία Classified SR3 (Super Record 3).

Το socket 0, όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες συνδέεται με οκτώ DDR3 υποδοχές μνήμης ( 2 DIMM/ channel), ενώ το socket 1 με τέσσερις υποδοχές μνήμης DDR3 (1 DIMM/ channel). Στα motherboard του είδους (LGA2011 2P), ο επεξεργαστής στο socket 0 συνδέεται με τον PCH (στην περίπτωση του SR3 φαίνεται πως πρόκειται για το chipset, Patsburg-T), ενώ ο δεύτερος επεξεργαστής, στο socket 1, συνδέεται με το socket 0 με την χρήση δύο συνδέσμων QPI (QuickPath Interconnect). Το socket 0 εκτός από τον σύνδεσμο DMI των 4GB/s διαθέτει επίσης ένα δίαυλο PCI Express 2.0 x4 (ακόμη 4GB/s), ο οποίος συνεπικουρεί τον σύνδεσμο DMI, ώστε οι ελεγκτές SATA να έχουν αρκετό bandwidth για την διαχείριση των συσκευών. 

Το EVGA Classified SR3 διαθέτει συνολικά επτά υποδοχές για κάρτες γραφικών, με τις τέσσερις να είναι τύπου PCI Express 3.0 x16 (κάθε υποδοχή είναι ικανή να προσφέρει το bandwidth που αντιστοιχεί στον δίαυλο PCI Express 3.0 x8). Φυσικά υποστηρίζονται οι τεχνολογίες multi-graphics 4-way Nvidia SLI και 4-way AMD CrossfireX. Το SR3 επίσης είναι συμβατό και με επεξεργαστές Sandy Bridge-EP (Xeon), αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη αν μπορεί να δεχτεί δύο Sandy Bridge-E (αν οι επεξεργαστές Sandy Bridge-E είναι 2P).

Το σύστημα τροφοδοσίας για κάθε socket είναι τύπου 6+1-phase digital PWM (με στοιχεία CPL, Voltera) ενώ για την μνήμη έχει επιστρατευτεί ένα σύστημα 8-phase digital PWM. Εκτός από τον 24-pin ATX 12V connector το motherboard διαθέτει δύο ακόμη 8-pin EPS connectors (ένας για κάθε socket) καθώς και τρεις ακόμη 6-pin PCIe (ένας για κάθε socket καθώς και ένας για καλύτερη σταθερότητα στις υποδοχές PCI Express όταν εγκατασταθούν περισσότερες από δύο κάρτες γραφικών). Κάθε υποδοχή PCI Express επίσης μπορεί να ενεργοποιηθεί/ απενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας DIP switches ενώ δεν λείπουν και σημεία μέτρησης τάσεων διάφορων υποσυστημάτων του συστήματος (voltage measurement points).

Όσο αφορά στις συσκεύες περιφερειακής μνήμης, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει έως και 16 διαφορετικές (14 x SATA connectors και 2 x eSATA). Το υποσύστημα ήχου είναι τύπου 8+2 HD Audio ενώ δεν λείπουν δύο Gigabit Ethernet υποδοχές, θύρες USB 3.0, Bluetooth καθώς και EVBot υποδοχές. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 1631 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top