Κορυφαίο GA-X79-UD7 από την Gigabyte

Αν το G1.Assassin 2 είναι το απόλυτο motherboard για τον gamer σύμφωνα με την Gigabyte, τότε το GA-X79-UD7 είναι το απόλυτο motherboard για τον power user και τον overclocker.  

Το GA-X79-UD7 ακολουθεί την λογική του GA-X58A-OC, τόσο όσο αφορά στην αισθητική όσο και στις δυνατότητες, μολονότι παρουσιάζεται πιο πλούσιο σε σχέση με το παρελθόν. Το σύστημα τροφοδοσίας για τον επεξεργαστή φαίνεται να είναι τύπου 18-phase digital PWM ενώ για την μνήμη υπάρχει ξεχωριστό 4-phase (2 x 2) digital PWM σύστημα τροφοδοσίας. Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα motherboard "X79" της Gigabyte, το νέο GA-X79-UD7 προσφέρει πέρα από τον 24-pin ATX 12V connector, δύο ακόμη 8-pin EPS connectors (για τον επεξεργαστή) καθώς και δύο υποδοχές ρεύματος SATA για τις κάρτες γραφικών (αναμφισβήτητα προτιμότερες από τις molex).

Όπως διακρίνετε και από τις εικόνες, το GA-X79-UD7 διαθέτει τέσσερις PCI Express 3.0 υποδοχές πλήρους μήκους, με τις δύο από αυτές να είναι PCI Express 3.0 x16 και όλες - όταν χρησιμοποιούνται όλες μαζί - να είναι ικανές να προσφέρουν bandwidth PCI Express 3.0 x8. Επιπλέον προσφέρονται τρεις υποδοχές PCI Express 2.0 x1. 

Όσο αφορά στην συνδεσιμότητα SATA, προσφέρονται δύο SATA 6Gbps και τέσσερις SATA 3Gbps connectors από το X79 PCH ενώ μέσω ελεγκτών τρίτου κατασκευαστή (Marvell) προσφέρονται ακόμη τέσσερις SATA 6Gbps connectors. Στο I/O back panel διακρίνουμε επίσης δύο USB 3.0 θύρες (δύο ακόμη προσφέρονται μέσω header), οκτώ USB 2.0 θύρες (ίσως οι δύο από αυτές να είναι τύπου USB/SATA combo), Gigabit Ethernet καθώς και θύρα PS2.   

 

Στο I/O back panel επίσης διακρίνουμε πλήκτρο "OC" για αυτόματο υπερχρονισμό και πιθανόν πλήκτρο Clear CMOS, ενώ στο πάνω μέρος του motherboard και στα δεξιά παρατηρούμε πλήκτρα Power On/Off, Reset και Gear καθώς και πλήκτρα "+" και "-" (για την αυξομείωση του BClk ή των πολλαπλασιαστών). Παραδίπλα υπάρχουν σημεία μέτρησης τάσεων (π.χ στον επεξεργαστή, στην μνήμη, στο VTT, στο PCH κ.α) καθώς και 2-digit LED matrix για το debugging του motherboard κατά την εκκίνηση.


voltmod

Πω πω πω... πυραυλάκι!!!

Πω πω πω... πυραυλάκι!!!

z3et

Οτι πρεπει οι αποστασεις για

Οτι πρεπει οι αποστασεις για Quad CF/SLI μεταξυ των PCIe.

Rulez

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 403 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top