DFI LanParty X48-T3R

Το Lanparty X48-T3R αποτελεί τη "ναυαρχίδα" της DFI και βασίζεται στο chipset, Intel X48 Express. Το layout του X48-T3R δείχνει εκπληκτικό και η σχεδίαση και η τοποθέτηση των διάφορων στοιχείων ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι για ένα motherboard της κατηγορίας του.

Δείτε πόσο "καθαρή" για παράδειγμα είναι η περιοχή γύρω από το socket LGA775 για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά τη τοποθέτηση κάποιας ογκώδους ψύκτρας aftermarket ή άλλων συσκευών ψύξης [π.χ κάνιστρο για ψύξη με ξηρό πάγο ή υγρό άζωτο] ενώ ο χώρος για "μονώσεις" με υλικό τύπου armaflex είναι άπλετος.

Ο εξοπλισμός του δείχνει να περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελε ο απαιτητικός χρήστης και overclocker ενώ η "glow" κίτρινη και πράσινη βαφή στα slots και σε άλλα στοιχεία όπως στις θύρες για τα αρθρώματα τις μνήμης, στους S-ATA connectors ή ακόμα και στα headers, λογικά θα αποτελούν πολύ ωραίο θέαμα σε ένα case με window και με εγκατεστημένη μια λάμπα "black light".

Χαρακτηριστικά

To Lanparty X48-T3R όπως αναφέραμε βασίζεται στο chipset Intel X48 Express. Αυτό σημαίνει αυτόματα υποστήριξη FSB 1600MHz και συμβατότητα με το δίαυλο PCI Express 2.0 καθώς και με τις τεχνολογίες Intel Fast Memory Access Technology, Intel Flex Memory Technology και Intel Rapid Recover Technology. Ενσωματώνει τρεις θύρες PCI Express πλήρους μήκους [2 x PCIe x16, 1 x PCIe x4], οι δυο εκ' των οποίων υποστηρίζουν την multi-graphics τεχνολογία της AMD, ATI CrossfireX ενώ η τρίτη με το εύρος x4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες κάποιας κάρτας επιτάχυνσης physics (λέμε τώρα ;-).

Όσο αφορά στις υπόλοιπες θύρες επέκτασης, διαθέτει επιπλέον μια PCI Express x1 και (ευτυχώς) τρεις standard PCI για την εγκατάσταση ισάριθμων καρτών επέκτασης [π.χ κάρτας ήχου, κάρτας TV-tuner].

Διαθέτει τέσσερα DIMM sockets για την εγκατάσταση μνήμης έως 8GB τύπου DDR3-SDRAM με συχνότητα λειτουργίας έως 1600MHz (ή και υψηλότερης ταχύτητας μέσω υπερχρονισμού).

Στo Ι/Ο back panel - όπου μεγάλο τμήμα καταλαμβάνει το σύστημα ψύξης στο PWM - o χρήστης έχει πρόσβαση σε δυο θύρες RJ-45 [2 x Gigabit LAN controllers τύπου Marvell 88E8052 και 88Ε8053], σε μια θύρα Firewire, σε δυο PS/2 καθώς και σε έξι USB2.0 θύρες ενώ λάμπουν δια τις απουσίας τους, οι θύρες του οκτακάναλου υποσυστήματος ήχου Realtek ALC885 HD Audio αφού βρίσκονται στο ξεχωριστό Bernstein audio module (ανάμεσα στις "κλασσικές" mini-jack, προσφέρονται 2 x Coaxial και 1 x Optical θύρες).

Στη διάθεση του χρήστη είναι οκτώ S-ATA 3,0Gbps connectors, ένας P-ATA connector, ένας Floppy connector, header για μια θύρα Firewire, header για COM port καθώς και τρία ακόμη headers που "βγάζουν" σε έξι επιπλέον USB2.0 θύρες.

Για τους απαιτητικούς χρήστες και overclockers, η DFI έχει ενσωματώσει στo LanParty X48-T3R, 8-phase digital PWM, on-board buttons (ΕΖ touch switches) για τις λειτουργίες Power On/Off και Reset καθώς και ένα διψήφιο LED matrix για διαγνωστικό έλεγχο.

Σύστημα ψύξης

Το σύστημα ψύξης με τα heatpipes είναι κατασκευασμένο από την πασίγνωστη Thermalright. Αν ωστόσο ο χρήστης έχει περισσότερες απαιτήσεις από το σύστημα ψύξης μπορεί να αντικαταστήσει τη ψύκτρα του Northbridge με την μεγαλύτερη και σαφώς αποτελεσματικότερη ψύκτρα της Thermalright HR-05 αλλά και να προσθέσει μια ακόμη ψύκτρα στο PWM [η συγκεκριμένη ψύκτρα ξεπροβάλει μέσω του I/O back panel έξω από το case, συμβάλοντας σημαντικά στη μείωση της θερμοκρασίας ολόκληρου του συστήματος ψύξης αφού ψύχεται απο το εξωτερικό περιβάλλον].

Άλλη άποψη του συστήματος ψύξης μετά την προσθήκη των δυο ψυκτρών στο Northbridge (HR-05) και στο PWM

Από άλλη οπτική γωνία

Αν και αναγκαστικά τις ανέβασα στο flickr, οι φωτογραφίες προέρχονται από το site iamextreme.net που εξασφάλισε και την αποκλειστικότητα της πρώτης παρουσίασης του (andre). Άγνωστο αν το συγκεκριμένο μοντέλο θα έρθει στη χώρα μας. Το Πλαίσιο έχει φέρει κάποια μοντέλα της DFI στο παρελθόν ωστόσο δεν γνωρίζω αν θα φέρει το συγκεκριμένο ή αν θα ξαναφέρει γενικά μοντέλα της εταιρείας.

Αν ενδιαφέρεστε για το Lanparty X48-T3R, καλό θα ήταν να ρωτήσετε μήπως το έχουν ή το φέρνουν σε κάποιο από τα "μικρά" καταστήματα στη Στουρνάρη. Ίσως και να σας το "φέρουν" αν το ζητήσετε (αν και θα "χρεώσουν" κάτι παραπάνω). Διαφορετικά θα πρέπει να στραφείτε σε κάποιο online κατάστημα του εξωτερικού που μάλλον είναι και η καλύτερη λύση.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 42 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top