Telecommunications

Η Ericsson βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης των next-gen 5G δικτύων

Press News

Καθώς η υλοποίηση του 5G στα εμπορικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αναμένεται το 2020, η Ericsson έχει ήδη επιτύχει ταχύτητες 5 Gbps σε ζωντανές δοκιμές της πρωτότυπης δικτυακής τεχνολογίας 5G της εταιρείας. Αυτή η απόδοση θα αποδειχτεί ζωτικής σημασίας, τόσο για την αντιμετώπιση της αδιάκοπης αύξησης της ζήτησης δεδομένων μέσω κινητών συσκευών, όσο και γιατί θα καταστήσει εφικτή την επόμενη γενιά εφαρμογών machine-to-machine.


Όμιλος ΟΤΕ: Αυξάνεται συνεχώς η πληθυσμιακή κάλυψη των VDSL και 4G δικτυών

Press News

Συνεχίζεται δυναμικά η επέκταση των δικτύων Νέας Γενιάς του Ομίλου ΟΤΕ, με τις υπερυψηλές ταχύτητες VDSL και 4G να φτάνουν σταδιακά σε όλη τη χώρα. Το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ διατίθεται από τους πρώτους μήνες του 2014 σε ακόμη περισσότερες περιοχές.


OLEDCOMM LiFi, Οι πρώτες λάμπες LED με διαμοιρασμό ασύρματου δικτύου

Η OLEDCOMM, μια νεοσύστατη εταιρία παρουσίασε στην CES 2014 την πρώτη της συσκευή που βασίζεται στο πρότυπο LiFi (Light Fidelity) -μερικοί το αναφέρουν και ως LiWi-, το οποίο παράγει τοπικό, ασύρματο, ευρυζωνικό δίκτυο μέσα από μια συσκευή φωτός, όπως οι λάμπες LED.


Samsung και Qualcomm υιοθετούν το κινέζικο σύστημα εντοπισμού θέσης BeiDou

Έως τώρα, δύο συστήματα εντοπισμού θέσης γνωρίζαμε. Οι πιο πολλοί μάλλον ένα, το GPS το οποίο είναι στην ουσία μια προέκταση του αντίστοιχου συστήματος εντοπισμού θέσης για τον αμερικανικό στρατό. Πριν λίγα χρόνια έγινε διαθέσιμο και το GLONASS, από την Ρωσία. Φαίνεται όμως πως οι μελλοντικές φορητές συσκευές μας θα υποστηρίξουν ακόμα ένα.


Σε συμφωνία αδειοδότησης κατέληξαν οι RIM και Nokia, με την δεύτερη να επικρατεί

H RIM κατέληξε σε εξωδικαστική συμφωνία με την Nokia. H Research In Motion, τελικά αποφάσισε σε καταλήξει σε συμφωνία αδειοδότησης με την Φινλανδική εταιρεία, και η δεύτερη απέσυρε τις μηνύσεις ενάντια στην RIM σε Hνωμένες Πολιτείες, στην M.Bρετανία και στον Kαναδά.


Η COSMOTE φέρνει στην Ελλάδα το πρώτο δίκτυο 4G (LTE)!

Press News

Η COSMOTE με δελτίο τύπου μας ενημερώνει πως, μετά το πρώτο στάδιο πιλοτικής λειτουργίας όπου έλαβε τέλος, ετοιμάζει στο προσεχές διάστημα την ευρεία εφαρμογή  του πρώτου δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς στην χώρα μας.


Το The Elder Scrolls V: Skyrim ανακηρύχθηκε παιχνίδι της χρονιάς!

Αυτή η εβδομάδα ήταν "γεμάτη τεχνολογία". Είχαμε το συνέδριο GDC, την έκθεση Cebit αλλά και την συνέντευξη τύπου της Apple.


Καθολική υποστήριξη του IPv6 έως στις 6 Ιουνίου 2012

Μέχρι τις 6 Ιουνίου 2012, όλοι οι μεγάλοι πάροχοι Internet (ISPs), όλοι οι κατασκευαστές hardware ασύρματης και ενσύρματης δικτύωσης και όλες οι εταιρείες ανάπτυξης software θα έχουν ενεργοποιήσει μόνιμα την υποστήριξη του πρωτόκολου IPv6 στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους.


Η CYTA εμπιστεύεται την Alcatel-Lucent για την πλατφόρμα MiViewTV

Press News

Η CYTA επιλέγει την Alcatel-Lucent και την προηγμένη πλατφόρμα διαδραστικής τηλεόρασης MiViewTV. Η λύση αυτή δίνει τη δυνατότητα στη CYTA να προσφέρει στους συνδρομητές της μια διαφορετική τηλεοπτική εμπειρία.


Θα ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια οι χρήστες του Internet το 2010

Σύμφωνα με μια έκθεση της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, οι χρήστες του Internet θα φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.


Σε συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης έφτασαν Nokia και Motorola

Οι γίγαντες της κινητής τηλεφωνίας Nokia και Motorola επέκτειναν την συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης ώστε να συμπεριλαμβάνει και τεχνολογίες 4G όπως είναι οι LTE (Long Term Evolution), WiMAX και LTE-Advanced (οι προδιαγραφές τις τελευταίες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.


Η Nokia Siemens Networks παρουσιάζει επίδειξη κλήσης δεδομένων HSPA+ 112 Mbps

Press News

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Επικοινωνιών της Βαρκελώνης, η Nokia Siemens Networks παρουσίασε μια επίδειξη κλήσης δεδομένων HSPA+ με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης 112 Mbps. Η κλήση θα πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη χρήση τεσσάρων ασύρματων πομποδεκτών σταθμού βάσης, ή αλλιώς "φορέων", για μία σύνδεση δεδομένων.


Microsoft: Multiple Screens, One Experience

Press News

Παρουσίαση της στρατηγικής και των τεχνολογικών λύσεων που διαθέτει ειδικά για τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς σε εκδήλωση με τίτλο "Multiple Screens, One Experience", που έλαβε χώρα σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Capsis.


Στον χώρο των ευρυζωνικών παρόχων (ISP) και η Google

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, η εταιρεία επιθυμεί να γίνει μελλοντικά και... πάροχος ευρυζωνικών συνδέσεων με την κατασκευή δικτύων οπτικών ινών σε διάφορες περιοχές των Η.Π.Α όπου θα προσφέρει συνδέσεις στο Internet εκατό φορές μεγαλύτερες από αυτές που έχουν σήμερα οι Αμερικανοί πολίτες (1 gigabit/sec). 


Χαμένοι στη μετάφραση;

Η Google σχεδιάζει να φέρει την επανάσταση στις τηλεφωνικές συνομιλίες μέσω κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναπτύσσει ένα λογισμικό (Google Voice Translation) μέσω του οποίου ο κάθε συνομιλητής θα χρησιμοποιεί την μητρική του γλώσσα!


Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 496 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top