Η Nokia Siemens Networks παρουσιάζει επίδειξη κλήσης δεδομένων HSPA+ 112 Mbps

Press News

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Επικοινωνιών της Βαρκελώνης, η Nokia Siemens Networks παρουσίασε μια επίδειξη κλήσης δεδομένων HSPA+ με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης 112 Mbps. Η κλήση θα πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη χρήση τεσσάρων ασύρματων πομποδεκτών σταθμού βάσης, ή αλλιώς "φορέων", για μία σύνδεση δεδομένων.

Η υποδομή δικτύου με αυτήν την τεχνολογική βελτίωση αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στην αγορά μέχρι το 2011. Αυτή η επιτυχής επίδειξη αποδεικνύει την βιωσιμότητα των τεχνολογιών πολλαπλών φορέων στα δίκτυα HSPA+ και τις δυνατότητές τους να προσφέρουν υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και αυξημένη χωρητικότητα δικτύου για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η επίδειξη θα διεξαχθεί με χρήση ενός σταθμού βάσης Flexi Multiradio Base Station της Nokia Siemens Networks και τερματικά δοκιμών που παρέχονται από την Qualcomm.

"Εξαιτίας της ταχύτατα αυξανόμενης χρήσης των ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, οι συνδρομητές χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο εφαρμογές που βασίζονται στο εύρος ζώνης", δήλωσε ο Marc Rouanne, Προϊστάμενος Δικτυακών Συστημάτων της Nokia Siemens Networks. "Οι ήδη υπάρχοντες και οι νέοι φορείς δικτύων 3G μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως την τεχνολογία HSPA+ πολλαπλών φορέων, όπως στην επίδειξή μας με την Qualcomm, για να προσφέρουν στους τελικούς χρήστες μια κορυφαία εμπειρία με σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων και υπηρεσίες χωρίς συμφορήσεις".

"Η Qualcomm εξακολουθεί να οδηγεί τις εξελίξεις τεχνολογιών δικτύου που προσφέρουν νέες προοπτικές στη βιομηχανία και καλύτερες εμπειρίες στους χρήστες", δήλωσε ο Alex Katouzian, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων της Qualcomm CDMA Technologies."Η επίδειξη αυτή με την Nokia Siemens Networks αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα της συνεργασίας μας με σκοπό τη διερεύνηση της βιωσιμότητας νέων ιδεών στο χώρο των δικτύων και των συσκευών".

Η επίδειξη από τη Nokia Siemens Networks θα συνδυάσει τέσσερις φορείς HSPA για την αύξηση της απόδοσης και τις ταχύτητες αιχμής. Εξισορροπώντας την κυκλοφορία δεδομένων μεταξύ των τεσσάρων φορέων στη σύνδεση λήψης (downlink), η τεχνολογία πολλαπλών φορέων παρέχει καλύτερες ταχύτητες, καλύτερη χρήση των πόρων των σταθμών βάσης και υψηλότερη απόδοση φάσματος. Η τεχνολογία τεσσάρων φορέων θα τυποποιηθεί στο 3GPP Έκδοση 10. Μια δυνατότητα σταθμού βάσης που χρησιμοποιεί δύο φορείς ανά σύνδεση δεδομένων θα είναι διαθέσιμη από τη Nokia Siemens Networks ήδη από το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους.

Οι σταθμοί βάσης Flexi Base Station της Nokia Siemens Networks και ο ασύρματος ελεγκτής δικτύου (RNC) μπορούν να υποστηρίξουν HSPA τεσσάρων φορέων με μια απλή αναβάθμιση λογισμικού. Ένα δίκτυο HSPA+ μπορεί, θεωρητικά, να υποστηρίξει ταχύτητες 28 Mbps ή 42 Mbps με έναν μόνο φορέα 5.0MHz.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 40 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top