Wireline Truck Roadshow από την Nokia Siemens Networks

Press News

Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, η ανάγκη για ευρυζωνικές υποδομές αυξάνεται λόγω της ζήτησης που έχουν εφαρμογές ιδιαίτερα απαιτητικές σε εύρος ζώνης (bandwidth), όπως οι υπηρεσίες download και το VoIP. Την ίδια στιγμή, το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο των τηλεπικοινωνιών αλλάζει καθώς κάνουν την εμφάνιση τους νέοι ανταγωνιστές και νέες υπηρεσίες. Το Wireline Truck Roadshow της Nokia Siemens Networks υπογραμμίζει το σημαντικό ρόλο των σταθερών δικτύων στο ευρυζωνικό μέλλον της Ελλάδας.

Για τα επόμενα χρόνια, η Nokia Siemens Networks αναμένει ότι η αγορά σταθερών επικοινωνιών στην Ευρώπη, κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, θα αναπτύσσεται με ρυθμούς σημαντικά πιο ταχείς από τους αντίστοιχους της κινητής τηλεφωνίας, καθώς πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανακοινώνουν προγράμματα για την ενίσχυση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στις χώρες τους, αναγνωρίζοντας την αναπτυξιακή διάσταση που έχουν τα δίκτυα σταθερής επικοινωνίας και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσδίδουν στις εθνικές οικονομίες.

Το Wireline Truck Roadshow της Nokia Siemens Networks το οποίο βρίσκεται στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου στην Αθήνα, από τις 7 έως τις 9 Απριλίου, προσφέρει μια ολοκληρωμένη άποψη των τάσεων, των προκλήσεων και των τεχνολογιών στο χώρο των σταθερών επικοινωνιών.

“Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η αγορά των σταθερών δικτύων έχει ανάγκη από μια νέα, δημιουργική πρόταση, η οποία θα δίνει προτεραιότητα σε τομείς – κλειδιά, όπως είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων του τελικού χρήστη, η αποδοτική λειτουργία των υποδομών και οι επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη και την κερδοφορία σε μακροπρόθεσμη βάση,” δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα. “Η Nokia Siemens Networks ανταποκρίνεται σε αυτές τις προκλήσεις συνδυάζοντας την ηγετική της παρουσία στην αγορά, με την καινοτομία, καθώς και με μια ισχυρή πρόταση που οδηγεί στην αύξηση της αποδοτικότητας των δικτυακών υποδομών, στην αντιμετώπιση της εκρηκτικής αύξησης του όγκου των δεδομένων και στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, και, φυσικά, στην αναβάθμιση της εμπειρίας που αποκομίζει ο τελικός χρήστης”.

Η Nokia Siemens Networks στην ευρωπαϊκή αγορά σταθερών επικοινωνιών

Καθώς η αγορά των σταθερών επικοινωνιών μετακινείται από τις υπηρεσίες φωνής προς αυτές που προκύπτουν μέσα από τη σύγκλιση των τηλεπικοινωνιών και του internet , το ενδιαφέρον απομακρύνεται από το μοντέλο χρέωσης της σύνδεσης και στρέφεται στη χρέωση της συνεδρίας (session). Η Nokia Siemens Networks, στην προσπάθεια της να βοηθήσει τους πελάτες της να πραγματοποιήσουν την αλλαγή αυτή με επιτυχία, καθώς και να υλοποιήσει το δικό της στόχο και να αναδειχτεί στην ηγετική θέση της Ευρώπης όσον αφορά την παροχή ολοκληρωμένων
τηλεπικοινωνιακών λύσεων, εστιάζει το ενδιαφέρον της στα ακόλουθα προγράμματα - κλειδιά:

  • Εμπλουτισμός στην Εμπειρία του Πελάτη: Η Nokia Siemens Networks κατανοεί τη συμπεριφορά και τις ανάγκες του τελικού χρήστη και μέσω των εφαρμογών διαχείρισης και χρέωσης των συνδρομητών, καθώς και μέσω της αυτοματοποίησης των σχετικών διαδικασιών, μπορεί να βοηθήσει τους Παρόχους Υπηρεσιών Επικοινωνίας (Communication Service Providers - CSP) να αποκτήσουν μια ενιαία εικόνα του πελάτη τους, και να τους δώσει έτσι τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες κομμένες στα μέτρα των συνδρομητών τους.
  • Αύξηση της Αποδοτικότητας των Δικτύων : Η τεράστια αύξηση της κίνησης στην οποία οδηγεί η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ευρυζωνικών συνδέσεων, που σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμες παντού, δημιουργεί την ανάγκη για δίκτυα που έχουν απλή αρχιτεκτονική και είναι επεκτάσιμα. Η σημασία του να διαθέτει κανείς μια επίπεδη αρχιτεκτονική δικτύου είναι, πλέον, μεγάλη, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ανάγκη για καινοτόμες ενεργειακές λύσεις, καθώς και για τη διαχείριση και την αυτοματοποίηση δικτύων που ενσωματώνουν πολλές διαφορετικές τεχνολογίες και απαρτίζονται από εξοπλισμό διαφόρων κατασκευαστών.
  • Θετική συνολική επίδραση στο περιβάλλον : Οι Επικοινωνίες θα έχουν θετική επίδραση στο περιβάλλον αφού, για παράδειγμα, μειώνουν την ανάγκη μετακίνησης των ανθρώπων. Εξίσου, όμως, σημαντική θα είναι και η συμβολή τους λόγω της μείωσης της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των δικτυακών υποδομών, λόγω του μικρότερου αριθμού σταθμών βάσης, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των συστημάτων, καθώς επίσης και μέσω της χρησιμοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.


Η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το δυναμικό των ευρυζωνικών της συνδέσεων

Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι εμφανή στον κλάδο των δικτύων σταθερής τηλεφωνίας.
Ο δείκτης ‘Connectivity Scorecards’ χρησιμοποιείται από την παγκόσμια αγορά ICT για τη μέτρηση του βαθμού στον οποίο οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές αξιοποιούν την ευρυζωνική τεχνολογία για να προωθήσουν την κοινωνική και την οικονομική ευημερία. Σύμφωνα με το δείκτη αυτόν, η Ελλάδα παρά την τεράστια πρόοδο των τελευταίων ετών, υστερεί ακόμη, σε σχέση με τους εταίρους της στην Ευρώπη.

Μετά από τη σχετική ανάθεση εκ μέρους της Nokia Siemens Networks, η αντίστοιχη μελέτη για το 2009 ολοκληρώθηκε από τη διεθνή εταιρεία οικονομικών συμβούλων και αναλυτών LECG, κάτω από την καθοδήγησή του κ. Leonard Wavermann, υφηγητή στο London Business School, καθηγητή στο Haskayne School of Business του Πανεπιστημίου του Calgary και πρύτανη του ιδίου ιδρύματος.

Σύμφωνα με το δείκτη Connectivity Scorecards, η Ελλάδα κατατάσσεται 24η μεταξύ των χωρών που διαθέτουν οικονομίες προσανατολισμένες στην καινοτομία (innovation – driven economies, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ) και που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη για το 2009. “Με επίδοση 2.62, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως είναι η Ισπανία (3.49) και η Ιταλία (3.99), οι οποίες και βρίσκονται στο μέσο όρο μιας ευρύτερης ομάδας κρατών (Φινλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία κ.λ.π. )” ανέφερε ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα. “Εντός των ερχόμενων εβδομάδων, σχεδιάζουμε να κοινοποιήσουμε τα ευρήματα της σχετικής έκθεσης σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων υπουργείων, της Ρυθμιστικής Αρχής και των Παρόχων”.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 39 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top