Intel Nehalem: Τρεις Bloomfield έως το τέλος του 2008

H Intel σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναμένεται να ανακοινώσει προς το τέλος του χρόνου τρεις νέους τετραπύρηνους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής "Nehalem" που βασίζονται στο πυρήνα "Bloomfield".

Οι τρεις νέοι επεξεργαστές "Nehalem" αν και ακόμα δεν έχουν επίσημες ονομασίες διακρίνονται στους κωδικούς XE, P1 και MS3 και διαθέτουν συχνότητες λειτουργίας 3,2GHz, 2,93GHz και 2,66GHz αντίστοιχα. Το Thermal Design Power και των τριών μοντέλων βρίσκεται στα 130W και όλα τους ενσωματώνουν 8MB L3 cache ενώ κάνουν χρήση της τεχνολογίας SMT [Simultaneus Multi-Threading Technology] που αποτελεί την νεώτερη εκδοχή - ας πούμε - της HyperThreading τεχνολογίας που είχαμε γνωρίσει στην αρχιτεκτονική "Netburst" των Pentium 4.

Intel Nehalem microarchitecture

Αυτό σημαίνει, πως τα μοντέλα παραπάνω θα διαθέτουν τέσσερις "φυσικούς" πυρήνες και τέσσερις "εικονικούς" (σύνολο 8 threads). Το αποτέλεσμα είναι η πλήρη εκμετάλευση των διαθέσιμων πόρων σε περιβάλλοντα απαιτήσεων.

Όλα τα νέα μοντέλα θα κάνουν χρήση του νέου socket LGA1366 και θα υποστηρίζονται από το Intel X58 Express chipset το οποίο θα συνεργάζεται με το ICH10/R Southbridge που γνωρίσαμε πρόσφατα με την κυκλοφορία του Intel P45 Express chipset.

To Intel X58 Express θα κάνει χρήση της τεχνολογίας "διαύλου" QuickPath ή QPI (QuickPath Interconnect, η αντίστοιχη της HyperTransport της AMD) η οποία θα αντικαταστήσει το Front Side Bus. Οι νέοι επεξεργαστές της Intel, αρχιτεκτονικής "Nehalem", διαθέτουν ενσωματωμένο τον ελεγκτή μνήμης (memory controller).

Το Intel X58 Express chipset θα υποστηρίζει την τεχνολογία της AMD, ATI CrossfireX (με τέσσερις PCI Express 2.0 x8 θύρες) ωστόσο είναι ακόμη άγνωστο αν θα υποστηρίζει και την τεχνολογία SLI της Nvidia.

Περισσότερα για την νέα αρχιτεκτονική της Intel με τη κωδική ονομασία "Nehalem" μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ενώ μπορείτε να κατεβάσετε και το σχετικό pdf. Η είδηση προέρχεται από το Digitimes.

Στους "Nehalem" είχα επίσης αναφερθεί σχετικά εδώ και εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 24 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top