ASUS eee Monitor

Η ASUS θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα ακόμη προϊον της σειράς "eee" με την ονομασία "eee Monitor". Η εταιρεία στην Computex 2008 είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της για την κυκλοφορία ενός "all-in-one" υπολογιστή με το logo της σειράς "eee". Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται απλώς για ένα... monitor ωστόσο αρκετές λεπτομέρειες όπως μπορείτε να δείτε και στη συνέχεια μαρτυρούν ένα "όλα σε ένα" υπολογιστή στα πρότυπα του... iMac ;-)

iMac; Στο περίπου δηλαδή ... (το βρίσκω πάντως πολύ όμορφο και "περιποιημένο" με απλές λιτές σχεδιαστικές γραμμές ενώ σε αρκετά σημεία έχει δοθεί έμφαση στη λεπτομέρεια με διαφάνειες και φινίρισμα λάκας για να του προσδώσουν ένα αέρα πολυτέλειας παρότι θα είναι πολύ φθηνό)

Η οθόνη του eee Monitor σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει διαγώνιο 19 ή 20 ιντσών [wide]. Στο πάνω μέρος διακρίνεται μια κάμερα ενώ κάτω αριστερά βρίσκονται ανά ζευγάρια τα ρυθμιστικά για την αντίθεση (contrast) και τη φωτεινότητα (brightness).

Δεξιά στην πρόσοψη υπάρχει το πλήκτρο Power on/off ενώ εύκολα διακρίνει κάποιος το λογότυπο της διάσημης Denon, η οποία λογικά είναι ο κατασκευαστής του ενσωματωμένου ενισχυτή και του συστήματος ηχείων.

Σε λευκό...

... και μαύρο χρώμα

Όπως μπορείτε να διακρίνετε στην παραπάνω φωτογραφία, στα αριστερά του "eee Monitor", βρίσκονται δυο θύρες USB2.0 αλλά και ένας card reader (λογικά συμβατός με MMC/SD flash memory cards). Στην επόμενες δυο φωτογραφίες ωστόσο διακρίνονται τα στοιχεία που ανέφερα παραπάνω και που οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα "all-in-one" υπολογιστή.

Κάτω αριστερά της πρόσοψης (κάτω των ρυθμιστικών της αντίθεσης και της φωτεινότητας) μπορείτε να διακρίνετε δυο ενδεικτικές λυχνίες που συνοδεύονται από δυο... αναγνωρίσιμα σύμβολα, προφανώς για τις λειτουργίες του Wi-Fi και του σκληρού δίσκου!

Στο πίσω μέρος επίσης του eee Monitor διακρίνονται τέσσερις USB2.0 θύρες, μια θύρα Modem (RJ-9), μια Ethernet (RJ-45), δυο θύρες τύπου mini-jack για ακουστικά και μικρόφωνο, η θύρα τροφοδοσίας καθώς και kensington lock.

Οι θύρες στο πίσω μέρος του... (λογικά, οι θύρες VGA τύπου D-Sub ή DVI απουσιάζουν επειδή πρόκειται για 19άρι ή 20άρι monitor)

Άποψη από το πλαϊνό μέρος και τη βάση (λαιμό) στήριξης...

Το πίσω μέρος στο λευκό eee Monitor...

... η κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης

Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, το eee Monitor θα ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή της Intel, Atom, αλλά και TV-Tuner. Το κόστος του θα ξεκινάει από τα $500.

Το φωτογραφικό υλικό από το eeePCnews.

Προιόντα της ASUS φέρνουν οι παρακάτω εταιρείες (οι τρεις πρώτοι είναι αντιπρόσωποι), ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι θα γίνει με την σειρά "eee" και ποιος/ ποιοι θα την φέρουν στη χώρα μας. Tα πρώτα eeePC 8G και eeePC 4G πάντως τα είχε φέρει το Multirama.

Πληροφορίες:

Oktabit, 801 1140111
Interset, 210 3490 200
Infoquest, 210 9299 400
Πλαίσιο, 800 1112345


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 47 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top