Toshiba Satellite: Νέα σχεδίαση, νέα μοντέλα

H Toshiba μέσω της Ideal Electronics ανακοίνωσε τη διάθεση των νέων μοντέλων της σειράς "Satellite" και στη χώρα μας, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό στον Αστέρα-Dreams-Seaside σε μια βραδιά τεχνολογίας-διασκέδασης και design.

Παρόλο που η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν περίπου ένα μήνα, τα νέα μοντέλα της Toshiba μόλις άρχισαν να "φιγουράρουν" στα καταστήματα και φέρουν νέα εμφάνιση και σχεδίασμό αλλά και μοναδικά χαρακτηριστικά (μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο για να έχετε άμεσα πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά και στις τιμές των νέων αλλά και των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρείας).

Τρία από τα νέα μοντέλα (το Satellite U400 με 13,3 ιντσών οθόνη, το mainstream Satellite A300 με 15,4 ιντσών οθόνη και το μεγαλοπρεπές 17άρι Satellite P300) έπεσαν στα χέρια μου και μετά από σχετική "εξέταση" κατέληξα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για την καλύτερη γενιά "Satellite" που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Toshiba, αν και θα συζητούσα ελαφρώς - όσο αφορά στην αισθητική - το... "βάψιμο" με τις μαύρες και γκρί ρίγες, το οποίο στις φωτογραφίες μπορεί να δείχνει διακριτικό ωστόσο από κοντά είναι περισσότερο "έντονο" από όσο προσωπικά θα επιθυμούσα.

Παρακάτω παραθέτω το επίσημο δελτίο τύπου της εταιρείας αλλά και φωτογραφίες των νέων προιόντων της Toshiba στη χώρα μας.

Δελτίο Τύπου

Εντυπωσιακή Παρουσίαση της νέας σειράς Toshiba Satellite

Η Toshiba μας έχει συνηθίσει τα τελευταία 25 χρόνια στην παρουσίαση πρωτοποριακών τεχνολογιών από το 1985 που παρουσίασε το 1ο Laptop στον κόσμο. Στις 29 Μαϊου παρουσίασε την νέα σειρά φορητών υπολογιστών τα οποία είναι πλέον πραγματικά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!

H μουσική, τα videos, ο ρυθμός, ο χορός, οι όμορφες παρουσίες και λειτουργικές παρουσιάσεις συνέπραξαν σε μια υπέροχη βραδιά δίπλα στην θάλασσα. Η Toshiba μας δίνει μια πολύ καλή αίσθηση για το πώς αντιλαμβάνεται το τρίπτυχο: Τεχνολογία - Διασκέδαση - Design που χαρακτηρίζει την νέα πρωτοποριακή σειρά Toshiba Satellite.

Πρωτοπορία & ηγετική θέση Toshiba

Μέσα στο 2007 η Toshiba στην Ελλάδα παρουσίασε μια σειρά από καταπληκτικά προϊόντα όπως το Toshiba Portégé R500, το ελαφρύτερο laptop στον κόσμο με βάρος 778 γραμμάρια, ένα ρεκόρ το οποίο δεν θα ξεπεραστεί σύντομα αλλά ακόμη και αν ξεπεραστεί θα είναι πιθανότατα από την ίδια την Toshiba.

Από το 1985 που η Toshiba παρουσίασε το 1ο Laptop στον κόσμο, με κάθε νέο υπολογιστή που παρουσιάζει πρωτοπορεί. Για παράδειγμα, το 2003 η Toshiba παρουσίασε τον λεπτότερο υπολογιστή στον κόσμο το Toshiba Portege R100, κάτι που ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ δεν ξεπέρασε μέχρι σήμερα.

Satellite U400

Η Toshiba πέτυχε την πρωτιά: 1 στα 3 Laptop που πωλούνται στα καταστήματα σήμερα είναι Toshiba με βάση επίσημα στατιστικά για της λιανικές πωλήσεις του 2007.

Νέα Σειρά Toshiba Satellite: Τεχνολογία - Διασκέδαση - Design

Τα νέα Toshiba Satellite δεν μοιάζουν με άλλα. Το design για την Toshiba δεν είναι μόνο o τρόπος να το κάνει όμορφο, είναι και ο τρόπος να το κάνει λειτουργικό, να δείξει την λειτουργικότητα του μηχανήματος και να εκφράσει την απίθανη τεχνολογία που αυτό έχει.

Satellite U400

Τα νέα Toshiba Satellite δεν μοιάζουν με άλλα. Μαύρο στιλπνό, που η Toshiba ονομάζει Fusion, ασημένια σχεδιαστική γραμμή Horizon, λευκές ενδεικτικές εύανάγνωστες λυχνίες LED, έξυπνα κουμπιά που λειτουργούν με άγγιγμα (touch sensiitive) και δείχνουν αν έχουν πατηθεί καθώς σε αυτή την περίπτωση αναβοσβήνουν σύντομα. Το design για την Toshiba δεν είναι μόνο o τρόπος να το κάνει όμορφο, είναι και ο τρόπος να το κάνει λειτουργικό, να δείξει την λειτουργικότητα του μηχανήματος και να εκφράσει την απίθανη τεχνολογία που αυτό έχει.

Satellite P300

"Σήμερα, το PC εξακολουθεί να θεωρείται ως μια λειτουργική συσκευή από το 74% των καταναλωτών", γράφει ο J.P. Gownder, Principal Analyst στην Forrester. Η στρατηγική της Toshiba αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στο design σε επίπεδο ευχρηστίας και λειτουργικότητας. Στην Toshiba, σχεδιάζονται προϊόντα, που απαντούν στις ανάγκες διαφορετικών τύπων χρηστών: Σκεφτόμαστε το πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές: 'Γιατί προορίζεται;', 'Πως το προϊόν μπορεί τέλεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες του χρήστη;' και γίνεται συστηματική μελέτη για το πως και που θα χρησιμοποιηθούν. Η έρευνα του Donald Norman για το συναίσθημα και τη γνώση έχει δείξει πως το συναισθηματικό design, παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση της προσοχής τους καταναλωτή. Υποστηρίζει πως "τα ελκυστικά αντικείμενα απλά λειτουργούν καλύτερα". Τα Toshiba Laptops αγγίζουν τα συναισθήματα με πολλούς τρόπους.

Το Toshiba Satellite είναι το πρώτο Laptop που αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του μέσω της νέας τεχνολογίας Toshiba Face Recognition. Άλλα χαρακτηριστικά είναι ο υψηλής πιστότητας ήχος και πολλές ευκολίες που κάνουν την χρήση ενός TOSHIBA μια ξεχωριστή εμπειρία σε όλες τις εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες φορητότητας, εργασίας & διασκέδασης του κάθε χρήστη με οθόνες 13,3'', 15,4'' & 17''.

Από το 1980, οι υπολογιστές ονομάζονται Personal Computers, δηλαδή προσωπικοί υπολογιστές. Η Toshiba είναι η 1η που δίνει την πραγματική διάσταση σε αυτήν την ονομασία με την νέα σειρά Toshiba Satellite: το 1ο Laptop που αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του μέσω της νέας τεχνολογίας Toshiba Face Recognition. Με την νέα τεχνολογία Toshiba Face Recognition αντί να χρησιμοποιούμε password και username, απλά κοιτάμε τον υπολογιστή και αυτός μας αναγνωρίζει. Βέβαια η Toshiba διαθέτει εδώ και χρόνια προϊόντα που το κάνουν αυτό μέσω δακτυλικού αποτυπώματος (κυρίως για επαγγελματική χρήση) αλλά σίγουρα για την χρήση μέσα στο σπίτι, η σχέση με τον υπολογιστή γίνεται πιο προσωπική όταν γνωρίζει το πρόσωπό μας.

Satellite P300

Υπάρχουν και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά, που κάνουν την νέα πρωτοποριακή σειρά Toshiba Satellite ξεχωριστή σε όλες της, τις εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες φορητότητας, εργασίας & διασκέδασης του κάθε χρήστη: 13,3'', 15,4'' & 17''.

Τα νέα TOSHIBA Satellite σχεδιάστηκαν, έτσι ώστε να είναι πανίσχυρα εσωτερικά και απόλυτα αξιόπιστα, ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει η Toshiba όλα αυτά τα χρόνια.

Πρώτα, η νέα σειρά Toshiba Satellite σχεδιάστηκε, έτσι ώστε να είναι πανίσχυρη εσωτερικά και απόλυτα αξιόπιστη εφάμιλλη με τα υψηλά standards που μας έχει συνηθίσει η Toshiba όλα αυτά τα χρόνια. Στη συνέχεια, η Toshiba φρόντισε να κάνει την νέα πρωτοποριακή σειρά Toshiba Satellite πιο όμορφη εξωτερικά. Προστέθηκε ένα εντυπωσιακό μαύρο λείο φινίρισμα Fusion και μια κομψή ασημένια σχεδιαστική γραμμή Horizon. Και με το πληκτρολόγιο κανονικού μεγέθους, τις εντυπωσιακές λευκές ενδεικτικές λυχνίες LED και τις προσεκτικά σχεδιασμένες ενσωματωμένες δυνατότητες, η εξωτερική σχεδίαση είναι εξίσου εντυπωσιακή με την εσωτερική.

Satellite A300

Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την άνεση του χρήστη. Όσοι είναι πιστοί στην Toshiba έχουν ο καθένας τον λόγο η τους λόγους τους γι' αυτό. Την ποιότητα, την τεχνολογία, το design, την υποστήριξη και πολλά άλλα που δείχνουν την επικέντρωση της Toshiba στην λεπτομέρεια.

Τα όμορφα ηχεία με Dolby Sound Room δεν είναι άλλα από τα Harman Kardon, εταιρεία πασίγνωστη από τα High-End συστήματα ήχου. Τα κανονικά ηχεία Harman Kardon είναι πανάκριβα αλλά η Toshiba δίνει σε όλους μας την δυνατότητα να απολαύσουμε τον ήχο τους από τα ενσωματωμένα ηχεία στην νέα σειρά Toshiba Satellite.

Το ροοστατικό του ήχου συνοδεύει κάθε Toshiba με ελάχιστες εξαιρέσεις από το 1985. Δεν υπάρχει άλλο PC ή Mac με αυτό το χαρακτηριστικό. Η στάθμη ρυθμίζεται βέβαια και ηλεκτρονικά αλλά όλοι ξέρουμε πόσο καλύτερο είναι το volume control να είναι μηχανικό. Αυτό δείχνει την σημασία που δίνει η Τoshiba στην λεπτομέρεια. Η σχεδίαση της νέας σειράς έγινε πολύ προσεχτικά, έτσι ώστε να έχει εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, προστέθηκαν πρωτοποριακές δυνατότητες για εύκολη χρήση, όπως ένα επίπεδο ενσωματωμένο Touch Pad, ένα πλήρες υποστήριγμα παλάμης με ειδική υφή, μεταλλικά εργονομικά κουμπιά για το mouse και μια ξεχωριστή σειρά από λευκές ενδεικτικές λυχνίες LED, που μέσω της αφής επιτρέπουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην ψυχαγωγία σας. Επιπλέον, με τη δυνατότητα στα νέα Toshiba Satellite: USB Sleep'n Charge μπορείτε να φορτίζετε τις συσκευές σας (MP3 Players, κάμερες, κινητά τηλέφωνα) ακόμα και όταν το laptop είναι απενεργοποιημένο.

Σε όλα τα παραπάνω σημαντικά στοιχεία θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον αυτά που κάνουν ξεχωριστή την εμπειρία των κατόχων ενός Laptop Toshiba στην Ελλάδα, τις υπηρεσίες, δηλαδή, που η IDEAL προσφέρει: Only for you services, Προσωπική Εξυπηρέτηση Πελατών και βέβαια μερικά στοιχεία που υποδηλώνουν αυτό ακριβώς:

  • 98% των επισκευών πραγματοποιούνται σε 3 ημέρες
  • Πραγματική Διεθνής εγγύηση που φθάνει στα 4 έτη
  • Εξυπηρέτηση στο σπίτι ή το γραφείο δωρεάν με courier το οποίο καλύπτει όλη την Ελληνική επικράτεια: Ένας κάτοχος Toshiba Laptop δεν ανησυχεί ακόμη και αν μένει σε πολύ απομακρυσμένο σημείο στα σύνορα. Σε περίπτωση που θέλει να αναβαθμίσει ή να επισκευάσει το Laptop τότε η Ideal-Toshiba αναλαμβάνει την μεταφορά του από τον χώρο του στο κεντρικό service και την επιστροφή του στον χώρο του κατόχου χωρία καμία χρέωση.

Σε συμπλήρωμα θα σας αποσταλούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά, το οποίο διατίθεται στην Ελληνική αγορά.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τις τιμές όλων των μοντέλων της Toshiba που κυκλοφορούν στην χώρα μας μπορείτε να κατεβάσετε τις σχετικές μπροσούρες από εδώ (συμπεριλαμβανομένων εκτός των μοντέλων της νεας σειράς "Satellite", και των σειρών "Qosmio", "Portege" κ.λ.π).

Πληροφορίες:

IDEAL ELECTRONICS S.A.
Κρέοντος 25, 104 42 Αθήνα - Τηλ. Help Desk: 210 5193950-951 | Fax. 210 5193921
www.toshiba.gr


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 73 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top