MSI Eclipse (Intel X58 Express)

Αν και για το MSI Eclipse, που βασίζεται στο νέο chipset υποστήριξης των επεξεργαστών Core i7, Intel X58 Express είχαμε αναφερθεί και εδώ, έως πριν λίγες μέρες δεν είχαν εμφανιστεί φωτογραφίες του στο internet. Γνωρίζουμε, ότι θα εμφανιστεί σχεδόν παράλληλα με το φθηνότερο MSI X58 Platinum καθώς και με ένα ακόμη ακριβότερο μοντέλο με περισσότερα "overclocking" χαρακτηριστικά και δυνατότητες, ωστόσο το συγκεκριμένο μοντέλο μάλλον θα απασχολήσει τους περισσότερους χρήστες.

Όπως άλλωστε διαπιστώνουμε από τις φωτογραφίες είναι πολύ καλά εξοπλισμένο ενώ δεν θα κοστίζει ακριβότερα από ανταγωνιστικά μοντέλα. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς παρακάτω, το χάλκινο σύστημα ψύξης είναι ογκώδες αλλά απλά σχεδιασμένο και χωρίς να χαρακτηρίζεται από τις σχεδιαστικές ακρότητες του Circu-Pipe που βρίσκεται σε μοντέλα με το P45 Express chipset της Intel. Μάλιστα, το σύστημα ψύξης στο Northbridge μπορεί να συνδέεται με εκείνο του Southbridge μέσω ενός heatpipe, ωστόσο είναι ανεξάρτητο από το σύστημα ψύξης του τμήματος VRM.

Όπως με όλα τα καλά εξοπλισμένα motherboards της εταιρείας, έτσι και το Eclipse κάνει χρήση της τεχνολογίας DrMOS (συνδυάζει τεχνολογίες προστασίας, χαμηλής κατανάλωσης κ.α) ενώ για πρώτη φορά η MSI, παρουσιάζει μια μικρή ενσωματωμένη οθόνη με την ονομασία D-LED 2, η οποία χρησιμεύει για την επισκόπηση διάφορων λειτουργιών του motherboard ενώ έχει και ρόλο διαγνωστικό.

Το MSI Eclipse ενσωματώνει 10 x S-ATA 3,0Gbps connectors καθώς και από ένα P-ATA και Floppy connector ενώ φυσικά μέσω των έξι DIMM sockets υποστηρίζει Triple-Channel όσο αφορά στο υποσύστημα της μνήμης. Στη διάθεση του χρήστη βρίσκονται επίσης τρείς PCI Express2.0 x16 θύρες, δύο PCI Express x1 καθώς και δύο PCI.

Χάρη στις τρείς PCI Express2.0 x16 θύρες υποστηρίζονται οι multi-graphics τεχνολογίες ATI CrossfireX και Nvidia SLI (3-way). Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στην πάνω εικόνα, κάτω αριστερά, δεν λείπουν τα πλήκτρα Power On/Off, Reset και Clear CMOS (στο I/O Back panel) ενώ επιπλέον υπάρχουν ένα πλήκτρο για την οθόνη LCD D-LED 2, dip-switches για ρύθμιση του CPU Clock και πλήκτρο "Turbo" που κατά πάσα πιθανότητα χρησιμεύει για τον υπερχρονισμό "on-the-fly".

Στo Ι/Ο Back panel, οι χρήστες έχουν στην διάθεση τους δύο PS2 θύρες για το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, μια Firewire (και ακόμη μια μέσω header), οκτώ USB2.0 (αυξάνονται στις 12 μέσω headers), δύο θύρες Gigabit LAN, δύο eSATA καθώς και το πλήκτρο Clear CMOS.

Περισσότερες εικόνες για το νέο motherboard της MSI, Eclipse θα βρείτε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 144 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top