Νέα Macbook από την Apple!

Η Apple παρουσίασε την νέα σειρά φορητών υπολογιστών, Macbook. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε τα νέα Macbook, Macbook Pro και Macbook Air και ανάμεσα σε αυτά μια νέα οθόνη Cinema που ταιριάζει στην "μεταλλική" αισθητική τους. Τα νέα Macbook υϊοθετούν την αισθητική και την σχεδιαστική αντίληψη της Apple που γνωρίσαμε στο υπέρλεπτο Macbook Air, με τις απέριττες, λιτές γραμμές, τις απαλές καμπύλες και τις μεγάλες επιφάνειες.

Επιπλέον, το "casing" (περίβλημα) είναι μονοκόμματο (Unibody Enclosure), χωρίς πολλά διαφορετικά μέρη. Το "Unibody Enclosure" αποτελείται από ένα ομοιογενές "θάλαμο" λαξευμένο από ένα μοναδικό κομμάτι αλουμινίου χάρη σε κατασκευαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην αεροναυπηγική και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Η κατασκευή από αλουμίνιο, "αναβαθμίζει" σημαντικά την αίσθηση της ποιότητας ενώ επιπλέον δίνει την αίσθηση στον κάτοχο ενός Macbook - άλλο να το "λένε" οι προδιαγραφές και άλλο να το νιώθεις στα χέρια σου - πως αποθηκεύει τα δεδομένα της δουλειάς του σε ένα ιδιαίτερα ασφαλές και ανθεκτικό notebook.

Λεπτομέρειες όπως η σχεδίαση του thumbscoop (για να ανοίξετε την οθόνη του Macbook), των ενδεικτικών λυχνιών, του glass multi-touch trackpad (χωρίς πλήκτρα και εννοείται με υποστήριξη gestures) ή της οθόνης τεχνολογίας LED αποκαλύπτουν την εμμονή της Apple στην σχεδιαστική αρτιότητα. Επιπλέον καθιστούν τα νέα Macbook ιδιαίτερα λεπτά χωρίς να στερούνται εργονομίας.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που αφορά σε όλη τη νέα σειρά, είναι το κεντρικό chipset του motherboard των νέων Macbook το οποίο προέρχεται από την Nvidia, και όχι από την Intel (αν και η τελευταία βεβαίως θα συνεχίσει να προμηθεύει την Apple με επεξεργαστές). Χάρη στο νέο chipset της Nvidia με το ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν έως και πέντε φορές υψηλότερη απόδοση στα γραφικά από την προηγούμενη γενιά Macbook.

Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία Hybrid SLI, μπορούν να συνδυάζουν την ισχύ του ενσωματωμένου υποσυστήματος γραφικών στο chipset με εκείνη του ξεχωριστού υποσυστήματος γραφικών αλλά και να κερδίζουν σε αυτονομία μπαταρίας. Έτσι, όταν εργάζονται στο internet ή με τον επεξεργαστή κειμένου μπορούν να επιλέξουν να λειτουργεί αποκλειστικά το ενσωματωμένο στο chipset υποσύστημα γραφικών και να απενεργοποιούν την "ξεχωριστή" κάρτα γραφικών, για να μην καταναλώνει ενέργεια. Στην περίπτωση που επιθυμούν να παίξουν κάποιο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερη ισχύ από την κάρτα γραφικών, μπορούν να θέσουν σε λειτουργία το "ισχυρό" chip για τα γραφικά ώστε η απόδοση να είναι η μέγιστη δυνατή.

Η δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα στους δύο επεξεργαστές γραφικών, an;amesa στο "ξεχωριστό" δηλαδή και στο ενσωματωμένο chip, προσφέρεται μόνο στο 15άρι Macbook Pro. Πιο συγκεκριμένα, το κεντρικό chipset ενσωματώνει το υποσύστημα γραφικών Geforce 9400M (το συγκεκριμένο υποσύστημα γραφικών βρίσκεται στο νέο 13,3 ιντσών Macbook) ενώ το "ξεχωριστό" graphics chip αποτελεί το πολύ ταχύτερο Geforce 9600M GT.

Apple Macbook

Το νέο Macbook διαθέτει οθόνη τεχνολογίας LED 13,3 ιντσών (τύπου glossy) και υποστηρίζει ανάλυση 1280 x 800 pixels. Το υποσύστημα γραφικών είναι ενσωματωμένο στο κεντρικό chipset της Nvidia και είναι το μοντέλο Geforce 9400M με μνήμη GDDR3 μεγέθους 256MB. Όσο αφορά στον επεξεργαστή, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα μοντέλα Intel Core 2 Duo με συχνότητες λειτουργίας 2,0GHz και 2,4GHz (1066MHz FSB).

Η κεντρική μνήμη του συστήματος είναι τύπου DDR3 και έχει μέγεθος 2GB ενώ είναι επεκτάσιμη έως 4GB.

Όσο αφορά στις δυνατότητες συνδεσιμότητας και δικτύωσης, προσφέρονται δύο θύρες USB2.0, μια mini DisplayPort, θύρα Ethernet (Gigabit), Bluetooth 2.1 + EDR καθώς και ασύρματη δυνατότητα δικτύωσης 802.11n μέσω της νέας κάρτας AirPort Extreme Wi-Fi wireless networking. Ενσωματώνει επίσης κάμερα iSight καθώς και MagSafe power connector.

Ο σκληρός δίσκος μπορεί να είναι τύπου HDD (160GB, 250GB ή 320GB) ή SSD (128GB) ενώ το slot-in optical drive μπορεί να αναπαράγει και να εγγράψει σχεδόν κάθε τύπο δίσκου (8x slot-loading SuperDrive DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW).

Οι διαστάσεις του νέου Macbook είναι 32,5 x 22,7 x 2,41cm ενώ ζυγίζει μόλις 2,04 κιλά.

Apple Macbook Pro

Το Apple Macbook Pro διατηρεί πολλές σχεδιαστικές οιμοιότητες με το μικρότερο αδερφό μοντέλο ωστόσο χάρη στη 15άρα οθόνη του δείχνει τουλάχιστον μεγαλοπρεπές. Η οθόνη των 15,4 ιντσών κάνει χρήση της τεχνολογίας LED backlit και υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 1440 x 900 pixels.

Η εικόνα και τα γραφικά αποδίδονται στην οθόνη μέσω του ενσωματωμένου στο υποσύστημα γραφικών Geforce 9400M της Nvidia (με 256MB GDDR3) ωστόσο εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί να προμηθευτεί το Macbook Pro και με πρόσθετη ξεχωριστή κάρτα γραφικών τύπου Geforce 9600M GT με μνήμη GDDR3 μεγέθους 256ΜΒ ή 512ΜΒ για να απολαμβάνει ακόμα περισσότερη ισχύ όταν παίζει παιχνίδια ή όταν εργάζεται με τρισδιάστατα γραφικά.

Ο επεξεργαστής είναι ο Intel Core 2 Duo με συχνότητα λειτουργίας 2,4GHz, 2,53GHz ή 2,8GHz ενώ η κεντρική μνήμη του συστήματος τύπου DDR3-SDRAM διαθέτει μέγεθος 2GB ή 4GB.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει κάμερα iSight, USB2.0, Gigabit Ethernet, 802.11n WiFi (AirPort Extreme Wi-Fi wireless networking), έξοδο VGA, Bluetooth 2.1 + EDR, mini DisplayPort, Firewire 800, ExpressCard/34, μικρόφωνο και ψηφιακές εισόδους/εξόδους για τον ήχο.

Ο σκληρός δίσκος μπορεί να είναι τύπου HDD (250GB ή 320GB) ή SSD (128GB) ενώ το optical drive με μηχανισμό φόρτωσης slot-in είναι συμβατό (αναπαραγωγή/ εγγραφή) με κάθε είδους δίσκο που κυκλοφορεί στο εμπόριο (8x slot-loading SuperDrive DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW).

Οι διαστάσεις του Macbook Pro είναι 36,4 x 24,9 x 2,41 cm και ζυγίζει μόλις 2,49Kg.

Macbook Air

Το νέο Macbook Air δεν έχει και πολλές διαφορές εξωτερικά με το προκάτοχο του, ωστόσο έχει εφοδιαστεί με διαφορετικό κεντρικό chipset και υποσύστημα γραφικών (Nvidia Geforce 9400M 256MB GDDR3). Η οθόνη του είναι τεχνολογίας LED με διαγώνιο 13,3 ιντσών (τύπου glossy) που υποστηρίζει ανάλυση 1280 x 800 pixels.

Ο κεντρικός επεξεργαστης Intel Core 2 Duo διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 1,6GHz ή 1,86GHz ενώ η κεντρική μνήμη τύπου DDR3-SDRAM έχει μέγεθος 2GB. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε σκληρό δίσκο 120GB S-ATA ή SSD 128GB.

Είναι εφοδιασμένο με κάρτα ασύρματης δικτύωσης AirPort Extreme Wi-Fi wireless networking (based on IEEE 802.11n draft specification) και Bluetooth 2.1 + EDR ενώ τον εξοπλισμό του συμπληρώνουν μια θύρα USB2,0, μια mini DisplayPort, μια mini-jack θύρα για το υποσύστημα ήχου καθώς και η κάμερα iSight.

LED Cinema Display

H Apple εκτός των νέων φορητών υπολογιστών Macbook, παρουσίασε και την πολύ όμορφη - με όμοια σχεδιαστική φιλοσοφία - νέα οθόνη LED Cinema Display, τεχνολογίας LED backlit με διαγώνιο 24 ιντσών και υποστηριζόμενη ανάλυση 1920 x 1440 pixels (Full HD). Όσο αφορά στα τεχνικά της χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε πως ο λόγος αντίθεσης είναι 1000:1, η φωτεινότητα της 330 cd/m2 ενώ ο χρόνος απόκρισης 14ms. Ενσωματώνει κάμερε iSight καθώς και σύστημα ηχείων 2.1.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 180 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top