Cyta: Νέα εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

Press News

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η επίσημη παρουσίαση της εταιρείας Cyta, θυγατρικής εταιρείας του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών της Κύπρου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, κ. Μάριος Κάρογιαν, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους επίσης παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας και της Κύπρου. Η δραστηριοποίηση της Cyta στην Ελλάδα στηρίχθηκε αρχικά στην ανάληψη του έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας, το οποίο, με τη συν-χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης, είχε σκοπό την τόνωση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών και τη διάδοσή τους στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας. Στη Cyta ανατέθηκε η ανάπτυξη και η παροχή υπηρεσιών στη ζώνη 5, η οποία περιλαμβάνει τους νομούς: Φλωρίνης, Πέλλας, Γρεβενών, Κοζάνης, Ημαθίας, Ηρακλείου, Λασιθίου και τους Δήμους Σαλαμίνας, Αμπελακίων, Αίγινας, Πόρου και Αγκιστριού. Στην πρώτη φάση του έργου το οπτικό δίκτυο της εταιρείας θα ξεπεράσει τα 1200 χλμ. και θα επεκταθεί εκτός της ζώνης 5, ενώ ο προϋπολογισμός του θα ξεπεράσει επίσης τα 50 εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκά και ίδια κεφάλαια.

Αρχικά, στο καταναλωτικό κοινό θα παρέχονται υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης. Νέες υπηρεσίες θα προστίθενται σταδιακά, με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πακέτου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε πανελλαδική εμβέλεια.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκτός από τον κύριο Κάρογιαν, τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Φώλια, ο Πρόεδρος της Cyta κ. Σταύρος Κρεμμός και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta στην Κύπρο και Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta στην Ελλάδα, κ. Φώτιος Σαββίδης. Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα, κ. Μιχάλης Ε. Αχιλλέως ανέπτυξε τη σημασία και την πορεία του έργου στην Ελλάδα.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Φώτιος Σαββίδης, είπε ότι η Cyta έχει παράδοση στην επιτυχία, στοιχείο που αποτελεί εγγύηση για το μέλλον, γεγονός που θα την αναδείξει σε πρωταγωνιστικό παροχέα επικοινωνίας και στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Cyta κ. Σταύρος Κρεμμός, έστειλε ένα μήνυμα φιλίας και συνεργασίας στους Έλληνες πολίτες. Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, είπε ότι η Cyta, με ενθουσιασμό, αίσθημα ευθύνης και αυστηρή προσήλωση σε ανώτερες προδιαγραφές, ήρθε στην Ελλάδα και θα μείνει. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο site της εταιρείας Cyta Hellas.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 3 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top