Nvidia Ion: Nέα πλατφόρμα για Intel Atom

Featured

Φαίνεται πως η αγορά των netbooks και nettops δεν αφήνει την Nvidia διόλου αδιάφορη. Έτσι, μετά την συμφωνία της με την Apple και την ανακοίνωση των νέων Macbook και Macbook Pro με chipset και επεξεργαστή γραφικών (Geforce 9400M) της, η Nvidia επιθυμεί να συνεργαστεί με την Intel, ώστε να προσφέρει μια αρκετά πιο γρήγορη - όσο αφορά στις δυνατότητες επεξεργασίας τρισδιάστατων γραφικών αλλά και στις δυνατότητες αναπαραγωγής περιεχομένου υψηλής πιστότητας (High Definition) - πλατφόρμα για τον επεξεργαστή Atom.

H νέα πλατφόρμα της Nvidia, έχει την κωδική ονομασία "Ion" και συνδυάζει τον επεξεργαστή Intel Atom με την κάρτα γραφικών Geforce 9400M. Χάρη στην ισχύ του mobile επεξεργαστή γραφικών της Nvidia, ένα mini notebook (netbook) ή κάποιο mini desktop (internet desktop ή αλλιώς nettop), οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν χωρίς απώλειες στην απόδοση και στην ποιότητα απεικόνισης παιχνίδια σαν το Call of Duty 4 αλλά και περιεχόμενο και ταινίες HD σε ανάλυση 1080p. 

Σύμφωνα με την Nvidia, όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν με το μισό... χώρο από αυτό που απαιτεί η σημερινή πλατφόρμα του Intel Atom με τα chipsets Intel 945GSE και 945GC Express. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε το πρωτότυπο PC της Nvidia διαθέτει τα πάντα, έξι θύρες mini-jack για το HD Audio, μια ακόμη οπτική, έξι USB2.0 θύρες και δύο eSATA.

H Nvidia Geforce 9400M μπορεί να πραγματοποιήσει video transcoding 10 φορές πιο γρήγορα από τον Intel Atom και χάρη στους 16 πυρήνες (cores) και στα 52GFLOPS της ισχύος της, αποτελεί την ισχυρότερη ενσωματωμένη σε chipset πρόταση της αγοράς. Στην πίσω μεριά του, το πρωτότυπο της Nvidia που βασίζεται στην πλατφόρμα "Ion" προσφέρει D-Sub, DVI-I, Ethernet, μία ακόμη USB2.0 καθώς και θύρα Display Port.

Η κάρτα γραφικών της Ion πλατφόρμας, σύμφωνα με ισχυρισμούς της Nvidia, είναι πέντε φορές ταχύτερη της Intel Centrino 2.

O form factor του συγκεκριμένου πρωτότυπου της Nvidia είναι ο Pico-ITX form-factor (100mm x 72mm) τον οποίο πρωτοπαρουσίασε η VIA.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση της Nvidia. Οι φωτογραφίες είναι της Nvidia, ωστόσο προέρχονται από το Anandtech.

H Nvidia μπορεί να θέλει να κυκλοφορήσει τη δική της εκδοχή για μια πλατφόρμα με τον Intel Atom επεξεργαστή, ωστόσο η Intel,  δεν φαίνεται πως θέλει να την αδειοδοτήσει για την κατασκευή της. Δείχνει πως θέλει την πλατφόρμα μόνο για εκείνη. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί ένα μέσο πίεσης προς την Intel ενώ ήδη μιλάει με άλλους κατασκευαστές ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να ασκήσουν πίεση στην κατασκευάστρια του Atom. Τελευταία πάντως, η Intel δείχνει να το ξανασκέφτεται... Δείτε και εδώ σχετικά.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 56 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top